DE 1350pts

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

DE 1350pts

Post autor: Druchii »

Sorceress @ 170pts
General, Wand of Kharaidon

Sorceress @ 180pts
2 x Dispell scroll

5 Dark riders @ 120pts
w/ repeating crossbows

5 Dark riders @ 120pts
w/ repeating crossbows

15 Witch Elves @ 295pts
Full Command, Banner of murder, Hag w/ manbane

15 Witch Elves @ 260pts
Full command, Standard of slaughter

Cauldron of blood @ 205pts

Total Army cost = 1,350pts

Casting pool: 6
Dispel pool: 4
Models in Army: 46

Ewentualnie 2 x 10 warriors z muzykiem i crossbowami i inne itemy na magiczkach - jedna dispel scroll i tome of furion, druga dispel scroll i darkstar cloak...

Pozdrawiam

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Rozpa IMO beznadziejna na każda armię . Fluffowa to się zgodzę ale do grania to nie wiem :P

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

Słabe, po pierwsze - gdzie schowasz dwie magiczki? Ja bym dal wiedzmy do 20 (jak juz chcesz robic klimatyczna rozpiske) i drugi oddzial zlikwidowal.
Jakis ostrzal w postaci kusznikow bys sie tu przydal.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Daj wiedzm do 12 czarodziejka z WoK na konia, Druga Gen. wstaw oddział kuszy. wywal te sztandary z wiedzm conajwyzej jednym daj war banner.

Tak juz bedzie bardziej grywalnie.
Ja bym dal wiedzmy do 20 (jak juz chcesz robic klimatyczna rozpiske) i drugi oddzial zlikwidowal.
Jeszcze nie widziałem w takiej liczbie wiedzm i pewnie szybko nie zobacze bo się ich nie wystawia tak. Gdyz one mają nabijac woundy a nie wygrywac CR szeregami które i tak lecą bardzo szybko....
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

Jeszcze nie widziałem w takiej liczbie wiedzm i pewnie szybko nie zobacze bo się ich nie wystawia tak. Gdyz one mają nabijac woundy a nie wygrywac CR szeregami które i tak lecą bardzo szybko....
taka 12 nigdzie nie dojdzie....mówisz że nie widziałeś wiedzm w takiej liczbie a ja przypominam tylko ze to rozpiska dla fanu (chyba) i takiego Cauldrona tez raczej sie spotyka. Nie maja miec szeregow, ich liczba ma zapewnic im przezycie do momentu zeby skorzystac z cauldrona.

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

No wlasnie mi tez sie wydaje,ze takie 12 to troszke za malo moze byc zeby gdziekolwiek dobiec...

a rozpiska jest zdecydowanie dla fun'u...osobiscie lubie grac witchkami...ciekawe jak to sie one beda prezentowac w nowym AB...

dzieki za komentarze

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

assasin by się przydał :P

ODPOWIEDZ