Chaos Lord

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Chaos Lord

Post autor: Whydak »

Chciałem zrobić Lorda Chaosy na smoku ale większość wygląda jakby miały skrzywienie kręgosłupa a od wysokich elfów i chaosu mi się nie podobają :( .
Gdzie mogę znaleźć jakieś ciekawe figurki smoków?

Awatar użytkownika
SMOK
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: SMOK »

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Fajne tanie, dzięki. A są w odpowiedniej skali??

Awatar użytkownika
SMOK

michau5300 pisze:Fajne tanie, dzięki. A są w odpowiedniej skali??
O wymiary najlepiej się dopytać Przemka z tego co pamietam może miec u sibie takiego smoczka Reapera już z jeźdźcem, którego da sie pokonwertowac. Bo nie wyszystko co ma jest na stronce widoczne :)

Większośc smoczków trzyma skale 25-32mm

Z tych co tam sa najwiekszy jest Gauth jest najwiekszy ale trudno na niego cos posadzic.

da sie wsadzic cos na 100% na Verocithrax,Marthrangul tylko trzeba pokombinowac.

na Ebonwrath też da sie cos dopasować .

Karamor, spokojowo nadaje sie pod siodło ;)

Co do reszty pytaj Przemka

Jak byś chciał zaszaleć to tu jest najpiękniejsza bestyja jaką znam, troche pracy i chaosowca jakiegos spokojnie na niego posadzisz tuż za głową ;). To jest naprawdę duży smok :)

http://www.sindarion.istore.pl/sklep,30 ... 096,0.html

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Fajnie, chyba kupie Karmora.A jakiś lord od Tzeentcha?Szukałem ale nie wiem za bardzo gdzie i nie znalazłem fajnego

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Posiadam Karamora, nie jest to wielki smok - zrobiłem z niego smoczka pod mojego HE Dragon Mage. Całkiem ladnie wyglada, ma fajna poze - model ma ok 13 cm wysokosci i jest dosc smukły, wiec ogromny nie jest.

Za to bardzo latwo jest go lekko wyprostowac (zeby nie byl taki zgiety w pałąk) oraz dorobic siodło :)

pomimo tego ze smoczek jest OK, to na poteznego smoka chaosu bym poszukał czegos wiekszego. np DeathSleeta :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Zły_Blondyn
Wałkarz

Post autor: Zły_Blondyn »

Wiem, że temat nie jest najświeższy, ale myślę, że wciąż aktualny. Hmm wszystko by było fajnie, ale gdyby te smoki miały dwie głowy ;p Bo taki smoczek chałasu z jedną pecyną to tak trochę średnio mimo wszystko ;p

Awatar użytkownika
SMOK

Awatar użytkownika
Holgin

Post autor: Holgin »

chcecie zobaczyć fajnego smoka chaosu? Prosze.
;)

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Czytalem topic z tym smokiem na bierzaco - mocno przesadzona rzezba, ale mimo to duze brawa za wklad pracy i cierpliwosc :)

Awatar użytkownika
SMOK

Też to śledziłem. przerost formy nad treścia niestety.

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Raptaparat pisze:mocno przesadzona rzezba
To mało powiedziane. Taka ilość szczegółów, nie ma na czym oka zawiesić. Nie mam pojęcia ile on ma ogonów :shock: Autor przedobrzył, ale poświęcił pewnie bardzo dużo czasu i chwała mu za to ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Zły_Blondyn
Wałkarz

Dokładnie.... Ogromny szacunek za wysiłek i determinację, ale imho ten "smok" bardziej przypomina jakiś ukwiał niż bestię chaosu.... BTW nigdy nie lubiłem mutacji w chaosie, dla mnie mutacjami samymi w sobie są różne "dzikie twory" typu hydry, zwierzoludzie itp. O ile u różnorakich "pomiotów" i kreatur chaosu mutacje są akceptowalne, o tyle u wojowników i generalnie śmiertelników mają one bardziej groteskowy, komiczny, a czasami nawet żałosny efekt... Ponadto uważam, że wypaczenia, aby były ciekawe i "chaosowe" muszą być zrobione z głową i pomysłem. Bo modele na zasadzie "Poleję tego wojownika klejem i wrzucę do pudełka z bitsami" zamiast groźnie, wyglądają, jak figurki z jajek kinder-niespodzianka z serii "gumisie i brazylijski karnawał".

Awatar użytkownika
Fingor
Chuck Norris

Post autor: Fingor »

Dość kontrowersyjna opinia, bo fluffowo mutacje występują u ludzi i u niektórych bardzo obficie (vide jednostka z nadchodzącego army booka - The Forsaken). No i hydry AFAIR nie są stworzeniami Chaosu ;)
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action
Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)
:roll:

Awatar użytkownika
Zły_Blondyn
Wałkarz

No ja nie zaprzeczam, że występują, tylko mnie się nie podobają, a co do Hydry to nie jest czasem tak, że zdecydowana większość nienaturalnych stworzeń, nawet tych z gruntu dobrych powstało przy "pomocy" spaczni ? Ale żeby nie było offtopu, czy istnieje jakaś realna szansa na dostanie dwugłowego smoka poza starym GW ?

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

a ja ciagnac offtop chciałbym zaznaczyc ze lwy od lwiego rydwanu HE rowniez sa tworem chaosu.. elfy nadal na nie poluja na swojej wyspie, choc czesc udało im sie oswoic..

wiec istoty spaczone chaosem nie musza byc nawet zbytnio zmutowane.

a co do smoków dwugłowych to trzeba sledzic obecne plany GW.. niedługo wychodza mortale chaosu i moze razem z nowym bookiem bedzie dwugłowy plastikowy smoczek :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Zły_Blondyn
Wałkarz

No bo zapotrzebowanie na smokozorda jest spore jak widać zresztą po tym temacie ;p

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

A macie jakieś foty tego forsakena? bo mnie ciekawi
http://www.sindarion.istore.pl/sklep,30 ... 094,0.html
A ten smok? Niby nie dwie głowy ale mi pasuje.Pochylić go jakoś do przodu i będzie git.

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

moim zdaniem wygląda jak zabawka z MCdonalda :? :P

ODPOWIEDZ