Aerograf GW ?
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
- monsterstar
- Chuck Norris
Aerograf GW ?
Siema widziałem że GW wydaje jakiś ciekawy aerograf ? powiecie coś więcej jak on działa ?
pozdro monsterstar
pozdro monsterstar
kup sobie czerwcowy WD (lub moze jakis twoj znajomy ma )... jest tam dosyc obszerny artykul o tym aerografie i nowych washach
zasade dzalania ma jak kazdy aerograf http://pl.wikipedia.org/wiki/Aerograf
nie wydaje mi sie aby mial mozliwosc wymiany dysz o roznych srednicach i ksztaltach wiec zastosowanie bedzie mial tylko do malowania sporych powerzchni
zasade dzalania ma jak kazdy aerograf http://pl.wikipedia.org/wiki/Aerograf
nie wydaje mi sie aby mial mozliwosc wymiany dysz o roznych srednicach i ksztaltach wiec zastosowanie bedzie mial tylko do malowania sporych powerzchni
- monsterstar
- Chuck Norris
gaz bedzie kosztowal 7,5 euro ... aerograf 25 euro
- monsterstar
- Chuck Norris
Na stronie GW wszystko o tym masz. Wystarczy poszukać 
Hint: Wejdź w NEWS...

Hint: Wejdź w NEWS...
Arabesca - Dark Fantasy, Epic Action

Nietykalny pisze:Lakieru pernamentnego ( permanentny znaczy co innego)

ten sprzecik pokochaja gracze 40 ... swietnie nadaje sie do malowania pojazdow ...Raptaparat pisze:Z tego co czytalem na roznych forach, to nadaje sie najwyzej do polozenia podkladu :]
do malowania makiet tez bedzie ok
- monsterstar
- Chuck Norris
wlasnie to jeden z plusow jaki podaje GW ... dodatkowo podobno ma sie wieksza kontrole nad iloscia farby niz przy uzyciu tradycyjnego sprayumonsterstar pisze:ale do podkładowania figsów na jaki się chce kolor też bedzie dobre ;]
oficjalna data wydania to 21 czerwiec
W sklepach modelarskich trafiają się areografy z 2 opcjam na puszke i standardowe wyjscie. Ten produkt GW nie budzi we mnie zaufania, tak samo jak inne produkty modelarskie tej firmy. Można w to miejsce kupić tańsze sprzety o znacznie wyższym poziome technicznym.
Przede wszystkim proponuje kupic zwykly areograf z wymiennymi dyszami. Zamiast kupowac puchy ze sprezonym powietrzem proponuje rozejrzec sie za starymi lodowkami, aby wyciagnac z nich agregat. Agregat z lodowki to swietna sprezarka do modelarskiego areografu juz nie mowiac o tym ze duzo tansze rozwiazanie niz kupowac puchy. A zaoszczedzone pieniadze wlozyc w to aby miec lepszy aerograf ( tzn. z wymiennymi dyszami ).
Sprężarka kosztuje jakieś 250 zł. Ale zdecydowanie warto wyłozyć taką kasę, szczególnie, jak się dużo maluje. Natomiast aerograf wystarczający do nakładania podkładu to koszt 10-20 zł.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Rany ludzie, kazda stara lodowa ma agregat. Idziesz pytac po akademikach, albo sie rozgladasz kiedy sa wywozki ( tzn. ludzie stary sprzet wywalaja, tj. lodowki, meble itp. ) Moze ktos z rodziny lub znajomych ma zamiar wywalic lodowke. Niemniej jak poszukasz to znajdziesz i mozliwosc kupna takiego agregatu za 10-20zl. Dlatego proponuje odwrocic proporcje tzn.: do 250zl na aerograf i 10-20zl za agregat ( sprezarke ).
- monsterstar
- Chuck Norris
Polecam kupić orginalną spreżarke w sklepie modelarskim. dedykowana konkretnie do areografów. Widziałem modele za 150=190zl i jest to opłacalny wydatek. Co do lodówkowych agregatów to cżesto wybuchają, niestety z powodu zurzycia tudzież innych błędów konsrukcyjnych domorosłych konstruktorów