Euro 2008 w piłce nożnej

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Euro 2008 w piłce nożnej

Post autor: Tomash »

Mecz Polska-Niemcy już za nami, z wynikiem "chcieliśmy dobrze, a wyszło jak zwykle". To ja może dowcip opowiem.

Najpierw aktualny, powstały trzy dni przed dzisiejszym meczem
<welim> jutro polacy strzela 6 bramek!
<megeek> tez mam taka nadzieje
<welim> Klose - 3, Podolski 3
<megeek> :/
A teraz sprzed kilku lat:
- Kogo reprezentacja Polski spotka w ćwierćfinałach?
- Kibiców na Okęciu.
Sarkazm na bok. Myślicie że wyjdziemy z grupy?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

Post autor: THE_END »

Myślę że jest spora szansa

Krótka analiza

Niemcy Chorwacja - mecz walki i to baaardzo ciężkiej

Niemcy będą chcieli po 1 wyjść na 1 miejscu z gr a po 2 zapewnić sobie awans już w 2 meczu tak żeby z Austrią grać na luzie ... Chorwaci wiedzą że jak wygrają mecz z Niemcami to sami wejdą i nie będą mieć horroru w ostatnim spotkaniu.

Polska Austria - prostszego rywala nie mogliśmy trafić - jak z nimi nie wygramy to właściwie dobrze że wypadniemy.

Polska Chorwacja - jeśli wszystko rozegra się tak jak mi się wydaje że się rozegra - to będzie mecz o wszystko - ten kto wygra wchodzi i tutaj mamy dużą szansę bo Chorwaci będą pod górkę z Niemcami w meczu poprzedzającym ...

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Post autor: max1 »

Nie, obstawiam standart czyli Niemcy, Chorwacja, Polska, Austria... Chociaż patrząc na drugą połowę meczu chorwacja-austria to bałbym się nawet o 3 miejsce... Grali naprawdę świetnie, jakby jeszcze był Frey - kapitan, napastnik, wynik meczu mógłby być mniej przyjemny dla chorwatów...

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Czy wyjdziemy?
Nie.

Austria i Chorwacja są dla nas za mocne.

Jeżeli dzisiaj byśmy chociaż zremisowali, byłyby jakieś szanse. A tak to można już kibicować Francuzom :wink:

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

"Frey - kapitan, napastnik, wynik meczu mógłby być mniej przyjemny dla chorwatów..."

Mecze ci się poklepały - Frey to szwajcar ...

Awatar użytkownika
Wilhelm
Wałkarz

Post autor: Wilhelm »

max1 pisze:Nie, obstawiam standart czyli Niemcy, Chorwacja, Polska, Austria... Chociaż patrząc na drugą połowę meczu chorwacja-austria to bałbym się nawet o 3 miejsce... Grali naprawdę świetnie, jakby jeszcze był Frey - kapitan, napastnik, wynik meczu mógłby być mniej przyjemny dla chorwatów...
Chyba pokręciły Ci się dwa różne mecze. . .

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Hehe, sory macie rację, bałbym się o czechów, ale to nie zmienia faktu, że i tak w moich oczach austria zasłużyła na wygraną, albo chociaż remis...

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Mecz był ładny.

Ja patriotyzmem sie ni wykazałem i założyłem 100 zeta na 2:0 dla Niemców.

Jutro idę po odbiór kaski.....

Nasza reprezentacja zaskoczyła mnie stylem gry.Naprawde nie odstawali od Niemców.Dawali rade.Żal troche Krzynówka bo wszystko na jego barkach leżało.Każda piłka była kierowana do niego a nie do Ebiego czy innych.

Szanse sa ale teraz na luzie powinni zagrać.Z Niemcami za bardzo się spinali.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Reyki @ gratuluje... ile odbierasz?

Żurawski był blisko wczoraj, keidy uderzył przy słupku, trochę źle mu piłka podeszła...

A jak obstawiiacie holandia-włochy i francja-rumunia? Ja 1:1 i 2:1

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

A ja po pewnym czasie i chyba, którymś tam najeździe kamery na naszego trenera zacząłem się zastanawiać, czy Leo dostanie za chwilę wylewu, czy jeszcze trzeba na to poczekać.

Ale fakt, wizualnie mecz w sumie nie był najgorszy.

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

Górski nie żyje - jego orły też - gramy czym gramy - ja chociaż w PL nie mieszkam kilka miechów temu w meczu USA vs PL kibicowałem Polakom ( w namiocie pełnym kumpli :D - stolik obok majora :D ) zagraliśmy z niemcami dobry mecz - błędy były i trudno ale nie mamy się czego wstydzić - mieli więcej szczęścia to wszystko ;) Damy radę !

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Z tym że Niemcy mieli więcej szczęścia, to się absolutnie nie zgodzę.

Awatar użytkownika
THE_END
Mudżahedin

w 4 min jak by Krzyno nie spaprał 100% sytaucji ( po Lewej miał Smolarka ) to byłoby porobione - to samo w kwesti spalonych Smolarek był na takim samym spalonym jak Niemcy kiedy strzelili bramkę.

Jasne mieli i więcej szczęścia I umiejętności :D gdybyśmy mieli więcej szczęścia od nich to może udało by się wygrać albo zremisować pomimo ich przewagi pod względem technicznym.

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Reyki pisze:Mecz był ładny.
Ja patriotyzmem sie ni wykazałem i założyłem 100 zeta na 2:0 dla Niemców.
Zastanawialem sie nad zakladem i taki sam wynik sobe w myslach obstawialem.

Mina Podolskiego po bramce byla bezcenna. W stylu "przepraszam, ze strzelilem" :]

Ciakawe czy Benhakkera po ewentualnej porazce (czyli nie wyjsciu z grupy) na euro czeka dymisja.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Oczywiście że czeka go dymisja. Typy z PZPNu kipią nienawiścią do Leo, którego nie sposób na razie posunąć (kochają go kibice, media i piłkarze) i czekają na pretekst do usunięcia kolesia.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Obiło mi się o uszy, że w obecnej umowie z Leo jest coś o tym, że jeśli reprezentacja zakwalifikuje się do euro to umowa zostaje przedłużona, czy jakoś w ten deseń do mistrzostw świata. Nie pamiętam dokładnie, ale było coś takiego.

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

Krzynek paprał dzisiaj wszystko. Z przyjęciem piłki miał kłopoty.
Jest tylko dwa ale...
1)Chorwaci i Austriacy pewnie nie będą tak silni, jak Helmuty.
2)Módlmy się, żeby nasi obrońcy nie puszczali takich farfocli, jak dzisiaj przy drugiej bramce.

Jak na razie zaczęliśmy standardowo, pierwszy mecz i 0:2 w plecy. Tak zamo było na MŚ 2002, czy MŚ 2006

Aha i jeszcze jedno... ale Kubica wygał...

Awatar użytkownika
Lukaszxx
Chuck Norris

Post autor: Lukaszxx »

po tym jak zobaczyłem grę w wykonaniu Rogera Gueiro (czy jakoś tak) to jestem spokojny o awans, każda akcja w której on dostawał piłkę kończyła się strzałem.
Leo splewił że się uparł tylko na jednego brazylijczyka, jakbyśmy ich mieli więcej niż Niemcy Polaków w drużynie, to wyszlibyśmy z grupy z pierwszego miejsca

Rewanż z Niemcami za niecały miesiąc panowie kibice. W finale :twisted:

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

Mecz był fajny, żonka prawie zawału dostała :D
Że wygramy to się raczej nie spodziewałem i mniej więcej mecz przebiegał tak jak przewidywałem. Niesieni honorem z Bogurodzicą na ustach biegniemy na pałę z szablą na czołgi, a jak już dobiegniemy to wyżynają nas skillem.

Austrii bym tak nie lekceważył, bo grała mniej więcej jak Polska ostro cisnęli nonstop (gdzieś od 40 minuty) i w sumie brakło im trochę BS-a żeby trafić, a Chorwaci wykazali się dużym ASv na bramkę. Polacy tak dobrej obrony nie mają, więc gdyby to nasi grali to równie dobrze Austria mogłaby 4 bramki strzelić.
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

ZgnilyChlopiec
Mudżahedin

Post autor: ZgnilyChlopiec »

Najlepiej byloby dac Polakom regenke dla druzyny i Warda dla bramkarza:P, albo propnuje dac Leo Helm of Commandemnt to wygramy :D :twisted:
Paraszczak pisze:Wszyscy sapią na wymaxowane rozpiski, wszyscy się zarzekają, że ich to nie dotyczy, wszyscy walą na turnieje z jakimś syfem. A potem się okazuje, że g... prawda i na 30 VC, 29 ma BSB z Regeneracją, a ten ostatni to też miał, tylko nie dojechał.
Hipokryzja!

ODPOWIEDZ