Malowanie szkła/szyb

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Brother Michal
Kretozord

Malowanie szkła/szyb

Post autor: Brother Michal »

Witam!

Mam takie pytanie: czy ma ktos z Was moze jakis sprawdzony patent na malowanie "szkla/szyb"?

Chodzi mi dokladnie o to, ze malujac Eldarow nie podobaja mi sie te wszystkie przezroczyste szybki na Walkera/Vyperach/Falconach itp. i chcialbym je pomalowac tak aby uzyskac jednak efekt "szkla/szyby".

Probowałem taki jaki stosuje sie na wizjerach w Rhino/Predatorach ale jakos mi to sie nie wychodzi w tym przypadku.

Z gory dzieki za wszelka pomoc!

Pozdrawiam
Michal
Imperial Stormtroopres don't die...
They can only go to hell and regroup.
Obrazek
A wszystko na co mam ochotę jest niemoralne,nielegalne,albo tuczące ]:->

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

można by spróbować tak jak kryształy...

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

najlepiej jest w słponeczny dzien stanąc przy szybie pod odpowiednik kątek i sobaczyć (bo wtedy jest efekt "nieprzezroczystego" szkła i niewidać wnętrza domu...ale naprawdę będzie ciężko o ile to będzie wogóle wykonalne...naprawdę niemogą zostać przezroczyste szybki?

Awatar użytkownika
Brother Michal
Kretozord

Post autor: Brother Michal »

Urban pisze:najlepiej jest w słponeczny dzien stanąc przy szybie pod odpowiednik kątek i sobaczyć (bo wtedy jest efekt "nieprzezroczystego" szkła i niewidać wnętrza domu...ale naprawdę będzie ciężko o ile to będzie wogóle wykonalne...naprawdę niemogą zostać przezroczyste szybki?
Niestety nie. :(
Po pierwsze to mi sie takie nie podobaja, a po drugie psuja efekt, który juz osiągnalem na poszczegolnych modelach.
I teraz dzieki odpowiedniemu pomalowaniu moglbym tylko jeszcze bardziej odpicowac kazda bryke. ;)
loler pisze:można by spróbować tak jak kryształy...
Probowalem i niestety na tak duzych przestrzeniach nie wychodzi mi to tak jak przy malych kamyczkach. Nie jest to zle, ale nadal chcialbym osiagnac lepszy efekt.

Dlatego dalej prosze o rady i z gory za nie dziekuje! ;)

Michal
Imperial Stormtroopres don't die...
They can only go to hell and regroup.
Obrazek
A wszystko na co mam ochotę jest niemoralne,nielegalne,albo tuczące ]:->

ODPOWIEDZ