PMotM 13 - Hrabina Marianna Chevaux

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

PMotM 13 - Hrabina Marianna Chevaux

Post autor: Skavenblight »

Mój udział w tej edycji najtrafniej oddadzą słowa "przechodziłam obok i tak sobie wrzucam..." ;)

Jako że temat dowolny, a figurek w czerwcu pomalowałam dużo, to nic mi nie szkodzi - wrzucam Mariannę, bohatera specjalnego do Mordheim. Wrzucam z dwóch powodów - raz, że to moja ulubiona figurka do Mordheim, dwa, sprawdziła się doskonale jako talizman w tej sesji egzaminacyjnej ;)

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Skóra ma jakiś dziwny kolor, jak u wampira (chociaż może to wampir ^^ nie znam się na tym systemie.)

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

ANtY pisze:Skóra ma jakiś dziwny kolor, jak u wampira (chociaż może to wampir ^^ nie znam się na tym systemie.)
:oops: Chyba zapomniałam właśnie dodać, że Marianna to wampirzyca :D
No ale wiem dzięki temu że osiągnęłam cel ;)

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

straaaasznie fajne pomaranczowe elementy. naprawde porzadnie to wyglada. skora moglaby miec troche wiecej rozblysku i rozjasnien ale i tak wyglada ok. niepodoba mi sie natomiast pomysl cieniowania czerwieni fioletem. byc moze kwestia gustu, ale nie lezy mi to ;)

ogolnie wyglada ładnie, bez szumu ale ładnie ;)

P.S pomaranczowa kokarda z tylu- bomba!

pozdrawiam
maciek :)

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Ej, co jest... wszyscy mówią że kokarda bomba a to był najszybciej pomalowany element tej figurki ;)

Dzięki za opinie :)

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Nom, jak to wampirzyca to wygląda bardzo fajnie :D
Ale mogłaś pomalować tą podstawkę, bo wyglądają fajnie te kamieinie, ale efekt psuje nie pomalowana dolna część podstawki.

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Wszstko byloby pieknie gdyby nie ten fiolet z czerwienia. Te kolory sie gryza jak jasna cholercia. Czesto dodanie niewielkiej ilosci fioletu do czerwieni pomaga, ale tutaj moja droga grubo przesadzilas ;)

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

To jest pomarańczowy, nie czerwony.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

ANtY pisze:To jest pomarańczowy, nie czerwony.
Ściślej, to royal purple, red i intense yellow Vallejo ;)
Mnie akurat ta kolorystyka się podoba, kwestia gustu :)

Co do podstawki to pewnie taka łysa nie zostanie więc bez obaw :)

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

jak dla mnie suknia/płaszcz/cokolwiek wygląda dobrze, może trochę za mocne przejście kolorów, ale nie jest źle.

Awatar użytkownika
Phoenix
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Phoenix »

Bardzo ładnie zrobiona ładna figurka :D

Tak wogóle muszę przyznać że widzę tu BARDZO DUŻY postęp w jakości malowania :)
Naprawdę w porównaniu do wielu poprzednich Twoich prac jakie oglądałem to ta mimo kilku drobiazgów jest naprawde dużym przeskokiem.

Trzymam kciuki i "kibicuję" ! :)

Pozdrawiam

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Malowanie już pochwalone to ja tylko dodam że to moim zdaniem chyba jedna z najgorszych "nowożytnych" figs GW. Baba z czołem do połowy głowy, w falbaniastych majtach z szablą, to taka sama abstrakcja jak goła baba z karabinem maszynowym strzelająca do Arabów (z Kazika dla niekumatych ;))
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Kurka - kiedyś też tak sądziłam. A dziś właśnie uważam że to najlepsza figsa jaką wydali do Mordheim :) Cóż, kwestia gustu - a może kwestia tego że kiedyś taką ładną widziałam na CMoN [nie, nie tę z suknią w kwiatki :P ].

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Kurka.Wysokie czoło u kobiet renesansu było oznaką wysokiej pozycji w społeczeństwie(ot taka moda z paryża dla bogaczy/arystokratów).Falbany,koronki i broń sieczna to tez z renesansowej mody.

Kobiety kochały się w sporcie jakim stała się szermierka(uwielbiały floret).

To że widać jej uda to perwers straszny ale pomarańczowa suknia i obnażone nogi świadczyć by mogły że to kobieta lekkich obyczajów (idąc dalej tropem historii).

Marianna musiała być strasznie bogatą i popularną kurtyzaną.Dostała nawet tytuł szlachecki (co u żabojadów się mogło zdarzyć).

Zaraza ma mój głos.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

jak pisze Reyki tyle, że oprócz oznaki wysokiej pozycji miało byc też oznaką inteligencji. Co ciekawe kobiety same wyskubywały sobie włosy z głowy, żeby tylko maksymalnie powiększyc swoje czoło.

Cóż... krój stroju wyraźnie świadczy o lekkich obyczajach, gdyby suknia była jeszcze czarna lub czerwona (od średniowiecza kolory prostytutek) wtedy mielibyśmy klasyczną kurtyzanę ;)

Co do figurki to efekt cieniowania fioletem jest bardzo ciekawy. wrzuciłbym coś tylko na podstawkę bo biednie wygląda (jakaś kępka trawy przebijająca się przez bruk, jakaś kośc... cokolwiek). No i mieczyk można by jeszcze ulepszyc. Prostą metodą jest nałozenie boltgun, black ink, boltgun, potem rozjaśniamy ostrze i krawędzie mitrilem. Polecam, efekt będzie ciekawszy :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

Faajne :)

Zawsze mnie zastanawiało, jak będzie wyglądać czerwień cieniowana fioletem - efekt bardzo ciekawy, ale czerwień mogła by być, nie wiem, intensywniejsza nieco bardziej? Trochę odwaliłaś też buty :P Mieczyk zrobić jako rzecze Rakso i będzie zawodowo :wink:

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

widze ze Twoj poziom malowania poszedl w gore =D>

fajnie pomalowana skora ... niestety malo wampirza

co do sukni ... dosyc nietypowy sposob rozjasniania :-s ogolnie moze byc... kokarda i falbanki podobaja mi sie

natomoast moglas uzyc innego koloru przy malowaniu wlosow ... z czarnymi wlosami modej nie wygladal by tak monotonie

buty do poprawki ... za duze i za ostre te przejscia

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Przede wszystkim należy pochwalić za postępy. Figurka jest naprawde o wiele lepiej technicznie pomalowana od Twoich dawnych dzieł ;)

Bardzo dokladnie i przyjemne dla oka malowanie. Przyczepić sie mozna jedynie butów, nie są dobrze pomalowane i do tego zlewają sie z podstawką.

Suknia bardzo ciekawie wygląda, ta bardziej wampirzo ;) Skóra IMO fajna, taka trupia z blaskiem księzyca :P
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Przyłączam się do pochwał za postępy malarskie, bo są i to duże =D>

Figurka sama w sobie jest rewelacyjna, w kontekście historycznym również dużo trafionych połączeń.

Bardzo mi się kolorystyka podoba, jak i wykonanie. Najbardziej oczywiście trafiłaś z tym pomarańczowym, dzięki temu ta figurka wygląda zupełnie inaczej, niż pozostałe, które do tej pory widzialem. Bardzo ciekawym pomysłem było przejście z fioletu w pomarańczowy. Interesujący efekt.

Proponowałbym jedynie dodać (następnym razem przy podobnym modelu) kilka rozjaśnień na włosach, takich miejscowych, uwydatniłoby to nieco ich ułozenie i "puklowatość", czy też "kokowatość", jak zwał, tak zwał. Poza tym trochę się zlewają z górną częścią odzieży, prawie pod brąZ wszystko podchodzi.

Z całego zestawienia nie pasują mi tylko czerwone pończochy/podkolanówki, czy co ona tam ma. Tak po prostu :) Kamienna podstawka pasuje tematem, w końcu to Mordheim. No i oczywiście oczy :) Trochę duże, ale to juz kwestia wprawy, Kokarda z tyłu faktycznie wyszła najlepiej :)

Dobra, udana praca, oby tak dalej! Ładna hrabianka ;)

P.S. A tak w ogóle to fotki są super, podoba mi się tło :)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Najlepsza Twoja praca jaka pokazalas na forum , bardzo poprawilas dokladnosc malowania , trzymaj tak dalej...

ODPOWIEDZ