Kolorowe metaliki

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Eclipt
Powergamer Rozpiskowy

Kolorowe metaliki

Post autor: Eclipt »

Pytanie - jak w temacie. Znalazłem na necie specyfik o nazwie "metalic medium" firmy Vallejo. Czy ktoś może go już wypróbowywał? Czy np. szary kolor zmieszany z tym dziwactwem ma jakość porównywalną do metalików GW?

Awatar użytkownika
Treevill
Kradziej

Post autor: Treevill »

zamiast kupowac jakies specyfiki uzyj poprostu czerwonego inka lub rozwodniona czerwona farbke z odrobina metalika jako inka ... pozniej zeby to rozjasnic uzywaj metalika z coraz mniejsza ilocia czerwonego ... mozna tak robic z dowolnymi kolorami ... tym sposobem robilem niebieska zbroje
Obrazek

Mort
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Mort »

Ja chcac osiagnac taki efekt nakladam poprostu na wycieniowany metalik kilka warst mocno rozwodnionej farby i pilnuje zeby w miejscach ciemniejszych było wiecej pigmentu...moze dac to tez efekt kolorowego połysku;]

Awatar użytkownika
Emilianek
Chuck Norris

Post autor: Emilianek »

Maluje moich plastikowych BO i nie wiem jak wycieniować im ramienniki.
Są gładkie i dla tego mam z nimi problem. A może w ogóle nie cieniować? Proszę o pomoc.

pozdro

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Kolego Emilianku zaloz nowy temat , a nie OT jesli chcesz o cos spytac niezwiazanego z tematem...

Nie probowalem specyfiku o ktorym piszesz , natomiast ,aby uzyskac kolorowe metaliki mozna takze w trakcie malowania do metaliku dodac jakis kolor farby i tu niekoniecznie ink , najzwyklejsza farba w odpowiednich nie za duzych ilosciach daje fajne efekty.

ODPOWIEDZ