GW army case i ich odpowiedniki

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Die for Emperor
Mudżahedin

GW army case i ich odpowiedniki

Post autor: Die for Emperor »

Jako że potrzebuje nowej walizki bo mi się chłopaki wysypują już z jednej zacząłem się rozglądać za jakimś rozwiązaniem. Walizki GW są chollernie drogie ale wynalazłem coś takiego: http://www.figurecase.com/product_info. ... -case.html
Czy ktoś ma już taką walizkę i może podzielić się opinią na jej temat?
W sumie to chciałbym ją kupić z 2xraster foam 60mm (na większe modele których mam trochę) i 1xstandard 25mm foam.
dzienks za pomoc
...Róże miłości najchętniej przyjmują się na grobach...

'Nikt nie wymaga od was samych zwyciestw.
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustepliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania reki.'

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

Ja mam feldherra tylko, że mniejszego (wchodzą 3 25mm gąbki) i jestem bardzo zadowolony. Przede wszystkim z wyglądu nie jest cała plastikowa, co mnie odrzuca np w cytadelkach. No i jeszcze nigdy mi się w niej nic nie połamało, a częst zdarzało jej się przewrócić w autobusie i innych środkach komunikacji miejskiej :) Tak więc polecam właśnie feldherra :)
putoa alasti avantoon! :wink:

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Mam i też polecam. Swoją ściągałem od Germańców i trochę musiałem dopłacić za przesyłkę i przelew walutowy (w sumie ze 160zł zrobiło się 230 ;/) chyba, że masz rodzinę w Niemczech (na przykład dziadka z Wermachtu) to takich problemów możesz uniknąć, ale widziałem je też na stronie jakiegoś polskiego sklepu. Jak zamawiasz to weź sobie dodatkową podkładkę.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Post autor: Łukasz_ »

A ja używam zwykłej narzędziowej z selgrosa :wink: Taka srebrna, jak na bombę 8) Dałem za nią 40zł a mieści się w niej wszystko pięknie. Jest cała wyściełana w środku takim miękkim czymś i do tego ma regulowanej wielkości przegródki. Świetna na niestrandardowej wielkości modele albo maszynki. Wkładam do niej odrazu całe oddziały na trayach i przed grą poprostu wyjmuję je odrazu gotowe do walki. Kostki i miarka mają osobną przegródkę, każdy bohater ma też osobne mieszkanko :wink: Nic mi się jeszzce nie połamało i z farby nie poździerało. Jak na 40zł to jestem bardzo zadowolony, jeszcze tylko walnę sobie sprayem jakiegoś orła imperialnego i będzie wogóle 1 klasa :D

Awatar użytkownika
Einstein
Mudżahedin

Post autor: Einstein »

Chłopaki ze starego światu robią własny projekt na coś koło 250 figurek bodajże... koszt około 150zl. Pod koniec lipca ma byc gotowe

Awatar użytkownika
Die for Emperor
Mudżahedin

Post autor: Die for Emperor »

No ja mam zamiar kupić walizkę od Angoli za 41 funciaków (razem z wysyłką) więc nie jest tak tragicznie.
Hobbit pisze:Jak zamawiasz to weź sobie dodatkową podkładkę.
Mam zamiar zamówić 'self-adhesive trays' a z tego co wiem to tam jest tray i baza razem :wink:
...Róże miłości najchętniej przyjmują się na grobach...

'Nikt nie wymaga od was samych zwyciestw.
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustepliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania reki.'

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

W standardowym zestawie masz 5 gąbek i 5 podkładek (przynajmniej ja tak zamawiałem). nie pomyślałem i teraz figsy na górze nie mają nad sobą gąbki tylko tkaninę :P
Edit: Tutaj link do innego sklepu :)
Ostatnio zmieniony 30 cze 2008, o 22:27 przez Hobbit, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

http://www.bard.pl/index.php?site=searc ... node=63206 - tu masz z Polskiego sklepu, więc może zaoszczędzisz troche na przelewie i wysyłce :)
putoa alasti avantoon! :wink:

Awatar użytkownika
fingolfin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: fingolfin »

Mam taką spoko jest treeman ,smoczek wchodzą i kawaleria, plus jak n We wystarczająca ilość piechoty, na razie bez uszkodzeń figurek a przetrwała 24h godzinna podróż z UK samchodem. 8) 8)

ODPOWIEDZ