Wood Elves 2200 pkt.
Wood Elves 2200 pkt.
1 Spellweaver @ 315 Pts
General; Magic Level 3; Longbow
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Noble @ 169 Pts
Spear; Longbow; Light Armour
Enchanted Shield [10]
Hail of Doom Arrow [30]
1 Great Eagle @ [50] Pts
1 Wardancer Noble @ 140 Pts
Wardancer; Wardancer Weapons
Moonstone of the Hidden Ways [35]
----------------------------------------------
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
8 Wardancers @ 165 Pts
Champion; Musician
7 Wardancers @ 126 Pts
5 Wild Riders @ 148 Pts
Spear; Light Armour; Standard; Musician
5 Wild Riders @ 148 Pts
1 Treeman @ 285 Pts
2 Pegasus Knights @ 175 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Musician; Knightly Vow
1 Gallant @ [55] Pts
Casting Pool: 5
Dispel Pool: 4
Models in Army: 74
Total Army Cost: 2199
Myślałem o 3cich Wildach, ale nie mam. Warhlaków też nie mam Ale generalnie jedna część armii szybko otacza wroga, a druga idzie od frontu. Drugi oddział WD jako gwardia dla Lorda. Pegazy jako Rare, ponieważ tak zasady turnieju pozwalają (1 special z dowolnej złej lub dobrej armii, w zależności jaką gramy, można wystawić jako rare - do 200 pkt.).
General; Magic Level 3; Longbow
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Noble @ 169 Pts
Spear; Longbow; Light Armour
Enchanted Shield [10]
Hail of Doom Arrow [30]
1 Great Eagle @ [50] Pts
1 Wardancer Noble @ 140 Pts
Wardancer; Wardancer Weapons
Moonstone of the Hidden Ways [35]
----------------------------------------------
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
8 Dryads @ 96 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
10 Glade Guard @ 120 Pts
8 Wardancers @ 165 Pts
Champion; Musician
7 Wardancers @ 126 Pts
5 Wild Riders @ 148 Pts
5 Wild Riders @ 148 Pts
1 Treeman @ 285 Pts
2 Pegasus Knights @ 175 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Musician; Knightly Vow
1 Gallant @ [55] Pts
Casting Pool: 5
Dispel Pool: 4
Models in Army: 74
Total Army Cost: 2199
Myślałem o 3cich Wildach, ale nie mam. Warhlaków też nie mam Ale generalnie jedna część armii szybko otacza wroga, a druga idzie od frontu. Drugi oddział WD jako gwardia dla Lorda. Pegazy jako Rare, ponieważ tak zasady turnieju pozwalają (1 special z dowolnej złej lub dobrej armii, w zależności jaką gramy, można wystawić jako rare - do 200 pkt.).
Przydałby się warbanner na jednych wildach. I sztandar na pegazach.
Jeżeli ta 7 to gwardia dla maga, to mozna ich zmniejszyc
Jeżeli ta 7 to gwardia dla maga, to mozna ich zmniejszyc
Scimi, czy Ty zamierzasz jakos czarowac tym lordem? Bo imo wystawianie lorda caddego to raczej slaby pomysl. Placisz 35 pkt za level, ktory jest Ci do niczego nie potrzebny. W dodatku masz wszystko w jednej postaci - stracisz lorda - nie masz magicznej obrony. Lepiej rozbic te scrolle na dwoch caddych - punktowo wychodzi taniej a przy okazji jest bezpieczniej, bo w razie jakiejs wtopy nie tracisz od razu wszystkich kosci i scrolli. A wolny slot herosa masz, wiec nic na tym ukladzie nie tracisz. Generalem z Ld9 mozesz zrobic ktorego z nobli. Chocby wardancera.
Płacę te dodatkowe punkty za Ld 9 też, bo to specjalny zamysł, że on jest generałem a nie któryś z Nobli. Lord ma sobie tylko trwać. Jedyne co se poczaruje to może jakiegoś cowersa rzuci - generalnie z beasta będzie losował. Owszem - magowie lvl 2 tańsi, ale raz że nie mam 2óch figurek magów, a dwa musiałbym obu wciskać do klocka.
Nie wiem do czego tobie orzeł dla nobla? dla mnie to strata punktów. WQylecisz sobie gdzieś i strzelisz z tego haila. I myślisz że spowodujesz tych strat więcej niż sam koleś jest wart?.
Głupich 10 thundów moze ci takiego nobla na orle zdjąć.
Głupich 10 thundów moze ci takiego nobla na orle zdjąć.
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
Więc sztuka jest tak się nim poruszać żeby nikt go nie zdjął. A co byś chciał? Spieszyć go? Wypali z Haila i co później będzie robił? Kręcił się w kółko zastanawiając: "Co ja tu jeszcze miałem...?"
Też zazwyczaj używam Nobla na orle. Tylko że z Helm of Hunt. Jak trzeba to jeszcze narobi bigosu po odpaleniu strzał.
Też zazwyczaj używam Nobla na orle. Tylko że z Helm of Hunt. Jak trzeba to jeszcze narobi bigosu po odpaleniu strzał.
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
Ja odchodze od uzywania Haila. Za czesto mnie zawodzi. Wcześniej popełniałem błąd i odpalałem w mocne jednostki co bardzo żadko przynosiło efekty (gdzies juz wcześniej wspomniałem o 7 BK sciagniętych HoDA). Ostatnio za cele wybierałem coś mniejszego i jest jeszcze gorzej. KIlka razy strzelając w bolca HE nie zdjąłem nawet jednego obsługanta.
Spoko - dzisiaj z Młodym to też się ostał 1 obsługant To po prostu peszek i tyle. Ale generalnie zawsze coś możesz hailem zrobić. Losowy owszem, ale dla mnie to przystawka do herosa po prostu i tyle. A już w Bydgoszczy w 1szej bitwie ściągnąłem Exalted Deamona, w drugiej giganta orków. Tak więc generalnie się ładnie spłaca zwykle. Owszem - bywa 6-7 hitów, ale bywa też 14-16Christos pisze:Ja odchodze od uzywania Haila. Za czesto mnie zawodzi. Wcześniej popełniałem błąd i odpalałem w mocne jednostki co bardzo żadko przynosiło efekty (gdzies juz wcześniej wspomniałem o 7 BK sciagniętych HoDA). Ostatnio za cele wybierałem coś mniejszego i jest jeszcze gorzej. KIlka razy strzelając w bolca HE nie zdjąłem nawet jednego obsługanta.
bo to HoDliwy temat jest...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
a orzel to ward na 3+ dodatkowy dla nobla
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned