Adamdo's Gallery
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Adamdo's Gallery
Jako że zaczynam coraz częściej malować zakładam sobie taki temat
Na pierwszy ogień figurka dla której przestałem malować Tiguriusa:
Shadowseer WIP
Sam model jest wg mnie genialny, strasznie podobają mi się Eldarzy, i ich zamierzam głównie malować .
Pierwszy raz zastosowałem NMM i freehand, muszę to jeszcze poćwiczyć, ale wydaję mi się że nie jest źle . A według was?
I jakby co - na klacie i rękawach jest żółty
Na pierwszy ogień figurka dla której przestałem malować Tiguriusa:
Shadowseer WIP
Sam model jest wg mnie genialny, strasznie podobają mi się Eldarzy, i ich zamierzam głównie malować .
Pierwszy raz zastosowałem NMM i freehand, muszę to jeszcze poćwiczyć, ale wydaję mi się że nie jest źle . A według was?
I jakby co - na klacie i rękawach jest żółty
Pewno, że musisz jeszcze poćwiczyć, nie ma osoby która nie musi Ale z uzyskanych efektów powinieneś być zadowolony bo jak narazie piknie się to prezentuje! Jedyne do czego mogę się przyczepić (do czegoś muszę bo popadniesz w samouwielbienie) to korek na podstawce, przydałoby się jeszcze kilka rozjaśnień, washy itd. Keep on working
Przejścia bardzo gładkie, tak trzymaj
jak na razie niezly wip ... wyprostuj ta rozczke jesli jeszcze sie da ... na tej focie od przodu widac ze jest krzywa
-
- Warzywo
mi się najbardziej podobają spodnie. robią duże wrażenie i od razu przyciągają uwagę. cała reszta też super, no może oprócz tego zielonego kaptura- jakoś do mnie nie przemawia.
Link do CMONa: http://coolminiornot.com/200852
Teraz maluję Troupe Mastera do harlequinów właśnie i High Elfickiego lorda z łukiem - zdjęcia za jakieś 3 tygodnie
Teraz maluję Troupe Mastera do harlequinów właśnie i High Elfickiego lorda z łukiem - zdjęcia za jakieś 3 tygodnie
3 tygodnie przedłużyły się w 2 miesiące, ale to nic .
High Elficki lord pomalowany na GD, nic nie zdobył
Bardzo zawiodłem się na lakierze, przykładem jest gwiazda na tarczy - lakier zasechł w zagłębieniach bardzo niefortunnie i zrobiły się białe plamy, okropnie to wygląda. Także za dużo trawki na podstawkę dałem.
A wy, co sądzicie?
High Elficki lord pomalowany na GD, nic nie zdobył
Bardzo zawiodłem się na lakierze, przykładem jest gwiazda na tarczy - lakier zasechł w zagłębieniach bardzo niefortunnie i zrobiły się białe plamy, okropnie to wygląda. Także za dużo trawki na podstawkę dałem.
A wy, co sądzicie?
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Jedyne co mi się nie podoba, to hełm i zbroja. Wyszła jakaś taka plastikowa.
Ładne, płynne przejścia. IMHO nmm powinien mieć większy kontrast.Ale Model jest niestety nijaki , nie wybija się z tłumu , brak mu czegoś co przyciągało by wzrok. Podstawka też wg mnie zbyt prościutka Za słabiutko jak widać na GD.