Nekromanta -1 starcie z figurkami

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Archont
Wałkarz

Nekromanta -1 starcie z figurkami

Post autor: Archont »

Witam wszystkich serdecznie :)

Chcę wam zaprezentować Moją pierwszą figurkę.
Jest to "Nekromanta"(Chaos Wizard) firmy REAPER.

Figurka jeszcze nie została pokryta lakierem,więc cały czas będę miał możliwość cosik poprawić.Z pewnością zwrócicie uwagę na oczy,otóż figurka ma bardzo słaby zarys oka i farba cały czas wylewa się Mi na policzek,w najbliższym czasie zostanie to poprawione :wink:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

jesli to serio Twoj 1 raz to wyszlo lepiej niz nie jedna praca kogos kto juz dlugo maluje, jest OK chociaz jeszcze wiele przed Toba - nie widze zadnego cieniowania ani rozjasnien...

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

bardzo udana praca jak na poczatki. nie bede pisal mankamentow (glownie kwestie techniczne - dokladnosciowe) bo i tak nie bedziesz w stanie ich poprawic - na to po prostu potrzeba czasu.

generalnie - tak trzymaj. jezeli bedziesz trzymal taki poziom, za 20 figurek bedziesz naprawde bardzo ladnie malowal.

kolory wydaja mi sie nieco szare i zbyt... realistyczne jak dla mnie, ale domyslam sie, ze to byla Twoja koncepcja.

bardzo udana praca.
pozdrawiam
Furion

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

ARBAL pisze:nie widze zadnego cieniowania ani rozjasnien...
A ja widze i to dokladnie. Bardzo dobra praca jak na pierwszy raz. Nie bede komentowal techniki, bo oczywiscie wszystko przed Toba, ale jedna skromna uwaga - biale paznokcie u ludzi nie wygladaja dobrze ;)
Podoba mi sie podstawka - bardzo klimatyczna.
Tak 3maj i pokazuj nam swoje kolejne prace. :)

Awatar użytkownika
Archont
Wałkarz

Post autor: Archont »

Dziękuje wam za docenienie mojej pierwszej figurki :) Następną figurkę postaram się pomalować dokładniej,ponieważ grzechem było by oszpecić piękną Elfkę :)

Awatar użytkownika
Telchar
Wodzirej

Post autor: Telchar »

Jeżeli to twoja pierwsza figsa to jest bardzo nieźle. To co mógłbyś poprawić to bardziej rozjaśnić szatę, z poziomu stołu (bo to chyba model do gry?) takich łagodnych rozjaśnień nie będzie widać... No i staraj się używać mniej drybrusha na rzecz mokrego pędzla.

Francesco
Wałkarz

Post autor: Francesco »

I mimo wszystko chyba malowałeś za gęstą farbą. To bardzo obniża miodność figurki, zwłaszcza jeżeli farbki nie są pierwszej świeżości.

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Jak na pracę początkującego to jest naprawdę wyśmienicie. Nie masz czego się wstydzić, jeno pracuj, a będziesz wymiatał ;)
Uerph.

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Przegapiłem temat... Witamy na BP :D Większość już się wypowiedziała, więc ja tylko mogę się dołączyć do oczekujących na nowe modele i rozwój warsztatu :D
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

Ten pentagram w ksiazce wymiata :D

Malowanie super jak na pierwszy raz.

ODPOWIEDZ