OnG 1500 na 2 goblinskich big bossach

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

OnG 1500 na 2 goblinskich big bossach

Post autor: Charki »

Goblin Big Boss @ 101 Pts
Light Armour; Shield
Ulag's Akk'rit Axe [25]
Triksy Trinket [25]
1 Wolf @ [0] Pts
przeciw defensom chlopak wyskakuje i moze maszyny kosic. na armie mocno czarujace robi jako kiler magow.
Goblin Big Boss @ 101 Pts
General; Light Armour; Shield
Wollopa's One Hit Wunda [15]
Bigged's 'ed Kickin Boots [30]
Collar of Zorga [5]
1 Wolf @ [0] Pts
Postrach wrogich boahterow 4-5 atakow z sila 10 w polaczeniu z trinketem z drugiego boss'a jest w stanie zabic w szarzy prawie kazdego herosa.
Night Goblin Shaman @ 100 Pts
Magic Level 1; Little Waagh
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
Nie iwem czy 3 kostki i 2 skrole wystarcza w dobie nowych armybookow. Jak tendencja sie utrzyma to pewnie nie. Nie wiem czy by nie przerobic klocka boyzow na twardzieli z totemem zeby sobie dispel wspomoc.
24 Orc Boyz @ 180 Pts
Choppa; Light Armour; Shield; Standard; Musician
1 Orc Boss @ [15] Pts

20 Savage Boyz @ 219 Pts
Frenzy; Choppa; Spear; Warpaint; Standard; Musician
1 Savage Orc Boss @ [15] Pts

12 Savage Big 'Uns @ 161 Pts
Frenzy; Choppa; Spear; Warpaint; Musician

5 Goblin Wolf Riders @ 71 Pts
Spear; Light Armour; Musician

5 Goblin Spider Riders @ 71 Pts
Spear; Shield; Musician

9 Squig Hoppers @ 135 Pts
nie wymaga komentarza :)
5 Savage Boar Big 'Uns @ 211 Pts
Frenzy; Choppa; Spear; Warpaint; Shield; Standard; Musician
Nogg's Banner of Butchery [25]
obstawa dla goblinow, baner of butchery glownie zeby gobo wyciagnal 5A s10. Wolalbym 6tke, ale nie wiem skad wziasc punkty
2 Spear Chukka @ 70 Pts

1 Doom Diver @ 80 Pts
Mysle nad turniejowym zstosowaniem tej rozpiski, ale musze ja jeszcze potestowac. Jakies sugestie ?

Awatar użytkownika
Siwek
Falubaz

Post autor: Siwek »

2 scrolle i trzy kostki nie wystarczą :) Mork jest jak najbardziej na miejscu. +3 kostki do dispella zawsze się przydadzą. Poza tym taki klocuszek ściąga na siebie ostrzał :) Nie chcesz chyba żeby wraży wróg miotał strzałami w ten maleńki oddział świniaków gdzie chowają się dwaj bohaterowie :D

Punkty na szóstego Savage? Zdejmij trochę orków z dwóch podstawowych oddziałów w jednym masz 25 sztuk, w drugim 21, względnie zlikwiduj tam bossów i już się znajdą :)

A tak to ja się nie wtrącam, pisanie komuś zmień to albo tamto nie lezy w mojej naturze :)

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

Gnatozuj pisze: Punkty na szóstego Savage? Zdejmij trochę orków z dwóch podstawowych oddziałów w jednym masz 25 sztuk, w drugim 21, względnie zlikwiduj tam bossów i już się znajdą :)
bossowie daja oddzialom kopa w hth. 25 orkow dluzej trzyma static'a i trudniej ich spanikowac ostrzalem.

Jakbym dal totem to problem sie rozwiazuje bo jeden klocek musi wyleciec i wtedy sie punkty na swiniaka znajda.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Ochrona magiczna to Twój słaby punkt jeśli myślisz o turnieju, ale mi tam pasuje gdybym na Ciebie trafił ;)

ODPOWIEDZ