TK na 1500
TK na 1500
Po hardcorze...
Książe
GW, Armour of the ages i Vanbrance of the sun.
Liche
DS i Latanie.
Cory:
10 szkieletów z ukami
3 swarmy
Speciale:
3x20 tomb guardów
warbanner i undying.
Rare
klopiec.
Mam niestety tylko jeden klocek gwardi
Książe
GW, Armour of the ages i Vanbrance of the sun.
Liche
DS i Latanie.
Cory:
10 szkieletów z ukami
3 swarmy
Speciale:
3x20 tomb guardów
warbanner i undying.
Rare
klopiec.
Mam niestety tylko jeden klocek gwardi
3x20 tomb guardów
warbanner i undying.
a ty Shino lepiej powiedz jak ci sie kawa spisywala na kultowie ?? Przy ocenie malowania luknalem na twoja rozpe ,a po bitwie gadalem z twoim przeciwnikiem i podobno nawet nawet dawala rade
ktorym? (bitwa pierwsza - szachowala ogry od flanki.. na pale nie bylo sie nia co pchac... a do walki nie doszla bo po 4 turze skonczylismy;] w drugiej bitwie bohatersko przegonila wildow z wabranerka oczyszczajac flanke a w 3 sie splewila pod natlokiem 2 goblinskich unitow ktore nie dosc, ze pocisnely z animozji do przodu to jeszcze feary zdawaly...(ale i tak wygralem z nimi combat o warbanner ) potem przy zyciu utrzymal ja tylko rules-lawyering pod postacia ustawienia sie flanka do hoppersow tak, ze mogli zabic mi tylko championaszczurek pisze:a ty Shino lepiej powiedz jak ci sie kawa spisywala na kultowie ?? Przy ocenie malowania luknalem na twoja rozpe ,a po bitwie gadalem z twoim przeciwnikiem i podobno nawet nawet dawala rade
zeby nie bylo offtopu - green zdejmij jedna baze swarmowa i daj na cos innego
w pierwszej (przy ocenie malowania luknalem :P) .Generalnei wyszla ci na plus ale ja i tak nie jestem do niej przekonany
@Green Knight
Jak dla mnie 3 kloce to za duzo 2 to juz sporo no i brakuje speciali na skorpy :P
@Green Knight
Jak dla mnie 3 kloce to za duzo 2 to juz sporo no i brakuje speciali na skorpy :P
I co z tego ze 3 kloce gwardii.
Nie widzę armii z którą ma to coś wygrywać
Nie widzę armii z którą ma to coś wygrywać
Czy ktoś grał kiedyś na 3 klocach???szczurek pisze: ...
Jak dla mnie 3 kloce to za duzo 2 to juz sporo ...
NIe komentuje.szczurek pisze:
... no i brakuje speciali na skorpy :P
@ Shino...
Myślałem nad obcięciami lekkimi i wywaleniu klopy, a wrzuceniu gigusia...
a to czemuNIe komentuje.
Gigus to akurat dobry pomysl chociaz ta armia i tak mi sie srednio podoba;)
Jak defens to wypadaloby wiecej lucznikow na ofensu to za wolne ....
Za wolna. Jak słusznie zauważyłeś, defens imperialny czy dwarficki zwijają Twoją armię w trymiga. Mocne ofensy, czyli bretka i chaos na rycerzach, też Cię rozwalcują. Ćwiczyłem kiedyś dwa kloce TG w armii i powiem krótko - nie warto.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
widac to przeoczylemBo pisałem o tym już w innym temacie na przykład. Wink
niestety ,IMHO do ofensu to tylko jednostki M6+ (a najlepiej 7 ) czyli generalnie jazda ,charioty i cariony (gigant tez ujdzie ale strasznie sie wlecze w moim chariotowym ofensie ) Problem jest jak grasz z przeciwnikiem ktory ma sporo strzelania i magiiZa wolna. Jak słusznie zauważyłeś
Ostatnio zmieniony 15 sty 2007, o 18:38 przez szczurek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Shakin' Dudi
- Masakrator
na DMP 3 armie widzialem mające 2xTG i wychwalali te unity pod niebiosa.... wg ciebie nie warto, ale są osoby które tym umieją grać.Ćwiczyłem kiedyś dwa kloce TG w armii i powiem krótko - nie warto.
2 klocki to IMHO max tzn. duza konurencja w specialach (skorpy i sepy ,ktore sa super wsparciem) .
Niby mozna grac na 2 klocach ale wtedy przydalaby sie spora liczba lucznikow i 2 klopy (bo nijak sie nie da na TG ofensu zrobic )
Niby mozna grac na 2 klocach ale wtedy przydalaby sie spora liczba lucznikow i 2 klopy (bo nijak sie nie da na TG ofensu zrobic )
- Shakin' Dudi
- Masakrator
da sie da...pakujesz w nich tyle inkantacji aby poginali 8 cali na ture wsadzasz do srodka po princie'a i jazda
z armiami defensywnymi (czyt. masa strzelania i magii) to raczej nie wygrasz (albo bedzie popychac albo pedziesz leczyc ze strat ) IMHO ofens to tylko kawa i charioty + wsparcie (skorp czy sepy) .Uszaty tez przy wolne .