Radom :: Wargamer

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Denn
"Nie jestem powergamerem"

Radom :: Wargamer

Post autor: Denn »

Od jakiegos czasu w Radomiu jestesmy szczesliwymi posiadaczami sklepu z figurkami...

Jako, ze ostatnio nie za bardzo mam co robic w domu, wpadlem na pomysl ze przyjde przed zamknieciem sklepu i posiedze sobie tam dluzej. Jako, ze sam pomagam w tym sklepie nie bylo problemu zebym dostal klucze... jako, ze ja sam zaczynam dopiero przygode z Warhammerem, umowilem sie na mala gre z Rakso ;) Okazalo sie, ze bylo jeszcze pare osob zainteresowanych gra. Jako, ze bylo nas paru w klubie to chwycilismy za telefony i sprosilismy pare osob ;) Zaowocowalo to paroma bitwami i jedna duza batalia na piec osob ;) (ja tylko obserwowalem i pilnowalem klubu)

Tutaj pare fotografii

niestety zdjęcia są robione aparatem w telefonie więc jakość pozostawia troszkę do życzenia :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
i ostatnie zdjęcie, z cyklu ekipa oszukistów :) czyli nic nie mówię, nic nie widzę i nic nie słyszę ... :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Ba. Było miło , bitwy interesujące i zleciało do 19:00 w mgnieniu oka. Klub wyszedł ze stadium pisklaka i rozwija się doskonale. Wkrótce będzie nowa lepsza miejscówka i lepsze warunki do gier i imprez.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Taraś
Chuck Norris

Post autor: Taraś »

Gratulacje!! Fajnie że powstaje nowy ośrodek WFB tak blisko Lublina.Powodzenia chłopaki!!

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Ośrodek jest, pojawia się coraz więcej nowych graczy a starzy odkurzają metalowe i plastikowe laleczki ;) ogólnie idzie ku dobremu więc mam nadzieję, że już niedługo będziemy mogli zapraszać na duże turnieje WFB do Radomia :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

super, zrobicie jakiś turniej jeszcze w wakacje? ilu macie graczy w samym Radomiu?

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

w samej lokalnej lidze radomskiej jest 11. Znajdzie się po za tym jakiś 4-5 może graczy jeszcze. Na akrywnych można określić z 7-10 w zależności od obecnego pobytu w radomiu i częstości grywania.

Makiety są w stanie produkcji i stoły w trakcie ulepszania. Jeszcze trochę i się zorganizuje w nowym miejscu już.

Awatar użytkownika
Denn

To ja opiszę pokrótce dzień makietowy który u nas się odbył jakiś czas temu (wczoraj ;) )

Ok.

Jestem juz w domu to moge pare rzeczy napisac.

Dzien rozpoczal sie od mocnego sprzatania w klubie ;) Czyli zamiatanie, mycie podlog. Po czym przygotowanie stolow pod dzien makiet i malowanie. Piasek, szpachle, kubeczki z kamykami i kamyczkami, farby dwie (o tym pozniej), pedzle...

Przyszedl Kanadyjczyk, czekalismy na wiecej osob (spodziewalismy sie, ze przyjdzie troche wiecej ;) ). Po przybyciu chetnych na dzien makiet pomalowalismy stol pokryty wikolem na czerwony kolor po czym pokrylismy go zoltym drybrushem... wyszlo... tragedia! Co tu duzo mowic :) Wyszlo strasznie, pare osob w tym czasie tworzylo gorki i laski, Felix zajal sie tworzeniem jeziorek. Po glebszym zastanowieniu sie wpadlismy na pomysl jak przemalowac spieprzony stol. Kupilismy dwie nowe farby, czarna i brazowa (mahoń). Pokrylismy zepsuty stol brazowym washem. Wyszlo calkiem niezle, jak jakies pustkowia Chaosu. Do tego jeden obelisk zostal przemalowany na odcienie tego stolu. Suma sumarum nie wyszlo tak zle. Do tego pokryliśmy jeden stół piaskiem... jako, ze dosyc szybko do schnie, pokrylismy drugi stol zolta farba (cos jak pustynia), rzecz jasna jak na pierwsze prace nie wyszlo to zbyt pieknie (w sumie jak skorka od cytrynki to wyszlo). Zeby jednak nie bylo, jest swiatelko w tunelu, zolty stol zostanie pokryty w niedlugim czasie brazowym washem co suma sumarum da nam dosyc fajny kolor (mam taka nadzieje).

Wszystkim tym, ktorzy byli i pomagali dziekujemy za obecnosc ;)

W szczegolnosci Tobie Zoltrixie lamaczu nozykow ;)

No i bylbym zapomnial, odbyla sie dzisiaj mini-szkolka malowania figurek z ktorej skorzystalo paru mlodych osobnikow :) (zreszta ja tez co nieco podpatrzylem :))

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

:) no, to nieźle wam się to rozkręca, u nas w Łęcznej było zaplecze materiałowe na stoły i tereny bez ograniczeń ale nie było robotników, tylko góra 3 osoby robiły wszystkie pomalowane 15 stołow i tereny na nie. :wink:
to jak będziecie robić turniej chętnie wpadnę(nie tylko ja pewnie) :wink:

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

bo jest 3 członków w Łęcznej Czopie...nic nie poradzisz na to, że nas tak mało...

Ale faktem jest, że musimy się niedługo przenieść i będzie troche pracy...

Murmi, mozecie zrobic turniej jeszcze przed dmp na 2250?

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Dudi u nas taki turniej odpada z kilku względów: brak dużych stołów, niewiele osób z wystawialną armia na ten format, niedokończone tereny itp. Ale może za jakiś czas ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Denn

Popieram Raksa, niestety u nas dopierow szystko w przygotowaniu, sklep/klub niedlugo przenosi sie w inne miejsce, postaramy sie o dobre zycie z pobliska szkola zeby mozna bylo u nich cos organizowac ;) A na 2250 raczej nikt sie u nas z nowych nie wystawi, zreszta ja tez ;)

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Shador, nie nikt tylko prawie nikt. Kilka osób akurat dało by radę z czego
4 bez większego problemu, 2 z trudem, reszta już nie. Ale wciąż kwestia tych stołów i przenosin na nowe miejsce. Powolutku się dojdzie.

Awatar użytkownika
Denn

No coz... pozbylem sie swoich skavenow :) A teraz na poleczce stoja mi Beastmani :) Nie dla powergameingu a dla klimatu figurek! :)

Swoja droga, juz niedlugo nowa relacja z wielkiej bitwy w Radomiu :)

Awatar użytkownika
Denn

Jakiś czas temu odbyła się dosyć duża bitwa WFB :)

A tutaj parę zdjęć:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Niestety jakość zdjęć pozostawia wiele do życzenia :)

ODPOWIEDZ