Mortals of Chaos rampage force

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Die for Emperor
Mudżahedin

Mortals of Chaos rampage force

Post autor: Die for Emperor »

Oto moja pierwsza rozpiska na 2000pts:

LORD:
Lord of Chaos - Chaos Runesword, Bane Shield, Chaos Steed, Mark of Khorne - 330pts

HEROES:
Exalted Champion - Axe of Khorne, Shield, Chaos Steed, Mark of Chaos - 160pts

Sorcerer of Chaos - 2nd level, familiar - 150pts
Sorcere of Chaos - 2nd level - 110pts

CORE:
14x Warriors of Chaos - Champion, Standard, Great Weapon - 220pts
14x Warriors of Chaos - Champion, Standard, Shield - 206pts
2x5 Warhounds - 60pts
1x6 Warhounds - 36pts

SPECIAL:
2xChariot of Chaos - 200pts
4x Chosen Knigths of Chaos - Music, Mark of Chaos - 202pts
4xKnights of Chaos - Music - 162pts
4xKnights of Chaos - Music - 162pts

Total Army 1998pts
Power Pool -7
Dispell Pool - 7

Lord idzie do Chosenów, Exalted do jednych Knightów, Sorcererzy po jednym do klocków warriorów.
...Róże miłości najchętniej przyjmują się na grobach...

'Nikt nie wymaga od was samych zwyciestw.
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustepliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania reki.'

Awatar użytkownika
Mike
Mudżahedin

Post autor: Mike »

Skąd masz 7 DD? o0
Imo przydałyby się scrolle
Edit a tak btw to czy nie masz za mało jednostek core? W HoC pst nie liczyły się do limitu
Ostatnio zmieniony 6 sie 2008, o 00:21 przez Mike, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

Hmm. Klimatyczna armijka, tylko że słaba. Strasznie - walczący herosi bez look out sira (proponuje zwiększyć ich unity do 5). No i strasznie Cię mało - właściwie do nowych DE nie dojdziesz, to samo z plutonami egzekucyjnymi Dwarfów czy Imperium. Daj też 2 dispell scrolle jednemu z czarodziejów, Zrób większy klocek Warriorów, powiedzmy 25, a drugi maruderów w tej samej liczbie, wyrzuć 6 os. Psy, może za jednych Knightów wrzuć Spawna albo 2?

Awatar użytkownika
Die for Emperor
Mudżahedin

Post autor: Die for Emperor »

@ Mike
No właśnie kładąc się spać uświadomiłem sobie że mam o jeden core za mało (cholerne psy :) ). A DD to ja wciąż liczę wg Hordes of Chaos bo jakoś nie chce zaakceptować army list z WDwarfa gdzie khornici mają tylko frenzy i tyle.

@ Toni
5tki knightów... no nie wiem, Spawny są strasznie nieprzewidywalne (gorzej jak Orkasy) i dlatego ich nie ma. Niestety w rarach nie ma za dużego wyboru bo giant wg mnie jest do bani, hellcanon piękny ale potwornie drogi a spawny jw.
...Róże miłości najchętniej przyjmują się na grobach...

'Nikt nie wymaga od was samych zwyciestw.
Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustepliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania reki.'

Awatar użytkownika
Mike
Mudżahedin

Post autor: Mike »

Ale dalej nie wiem jak: za lorda 1, za 2xsorc 2, familiar 1(o ile to jest ten co daje kości), czyli z podstawowymi 6
Nie napisałeś jaki mark mają knighci, więc sądzę że undvd
Daj tarcze drugim warriorom za GW wywal 1 psa i rozmień familiara na 2x scroll

Awatar użytkownika
Toni
Wodzirej

Post autor: Toni »

Die for Emperor pisze:
@ Toni
5tki knightów... no nie wiem, Spawny są strasznie nieprzewidywalne (gorzej jak Orkasy) i dlatego ich nie ma. Niestety w rarach nie ma za dużego wyboru bo giant wg mnie jest do bani, hellcanon piękny ale potwornie drogi a spawny jw.
Co prawda nie gram na co dzień Chaosem, ale jak dla mnie lord w oddziale bez lookouta to trochę głupota, głupie działo za 100 pts. jest w stanie go uciszyć - wiem, że w chaosie jest moda na wystawianie 4 rycerzy, ale z założeniem, że tam ma być heros czy lord niedaleko zajedziemy z choćby 2 działami na polu bitwy (albo katapultami przy dużym szczęściu). Duża kuźnia też już nas boli, po prostu wszystko przemawia za tym, by wystawić 5 :)

A co, tych slaneszowych spawnów biegających 3k6 nie można? To może helenkę albo 2 giganty, zawsze przeciwnik ma do czego strzelać i tym sposobem więcej dochodzi :P

Pozdrawiam

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

Toni pisze: Co prawda nie gram na co dzień Chaosem, ale jak dla mnie lord w oddziale bez lookouta to trochę głupota,
jak trzeba to można go wstawic do piesków czy warriorów i już ma lookouta

ODPOWIEDZ