ring of hotek i book of hoeth
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
ring of hotek i book of hoeth
wole sie upewnic co mysli LS
imo czar wchodzi z if i jest miscast.
pozdrawiam
imo czar wchodzi z if i jest miscast.
pozdrawiam
eh... najpierw dowiedz się co sie dzieje gdy sa 2x6 i nie grasz skavenami, to pogadamyAldean pisze:w zyciu tak nie jest!Morrok pisze:czar wychodzi 2 razy xD...
nie wiem, ciekawa rzecz, ale bardziej skłaniam się ku wersji, ,że w RB jak jest sytuacja -2x6 i 2x1 to przeważa miscast. Stąd analogia, że miscast wygrywa.
2x6 i 2x1 to co innego niz np 2x4

omg prosze nie wypowiadaj sie jak nie widzisz problemu.Kołek pisze:ale o co chodzi jak jest 2x6 i 2x1 to przeważa miscast jak napisano w RB i co w tym trudnego do zrozumieniajest dokładnie jak pisze morrok
ja sie wcale nie kłócę o 2x6 i 2x1, w takim przypadku przewaza miscast i to jest prawdą.
Ale jak jest 2x4 to nie jest to to samo.
pozdrawiam
2x1= miscast
ok więc odpowiedz mi na pytanie skoro 2x6 i 2x1 w takiej sytuacji przeważa miscast to analogicznie czemu miscast nie miał by przeważać w sytuacji gdy dublet to jednocześnie if i miscast
skoro przeważa w jednej sytuacji to analogicznie powinien i w drugiej.
ok więc odpowiedz mi na pytanie skoro 2x6 i 2x1 w takiej sytuacji przeważa miscast to analogicznie czemu miscast nie miał by przeważać w sytuacji gdy dublet to jednocześnie if i miscast

a Ty tego dalej nie masz. dwie 1 to nie to samo co 2 czworki wyobraz sobie!Morrok pisze:brawo! Właśnie doszedłeś do tego!Aldean pisze:a tylko dwie jedynki sa silniejsze od ifki jak opisali to w podręczniku
nie widzicie tego.:<
czekam az ktos z ls sie wypowie
pozdrawiam
eh... niech zyje slowo pisane... a moze cyfry?
uczepiles sie tego, ze jest zasada dobule 1's & double 6's.
A teraz wyobraź sobie czym jest double 6's i double COKOLWIEK (moze byc 2,3,4,5
) z Hoetha- jest to irressistible force? Widzisz analogie?
pzdr.
uczepiles sie tego, ze jest zasada dobule 1's & double 6's.
A teraz wyobraź sobie czym jest double 6's i double COKOLWIEK (moze byc 2,3,4,5

pzdr.
z książką, to jeszcze taka sprawa, że suma oczek musi dawać przynajmniej równowartość cast value czaru
jeśli tego nie ma to dublecik to miscast od razu. No szczerze mówiąc ciekawa sytuacja, ale nie podciągałbym pod to zasady 1+1+6+6. To specyficzny przypadek i niekoniecznie należy go tutaj przenosić. Nie może być tak, że jeden przedmiot kasuje drugi, choć już bywały rzuty na 4+, który akurat działa 

Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
bardzo ciekawe bo w rule book pisze tylko o miscastach wywołanych 2x1 ring of hotek kazdy dublet zmienia w miscast a BoH każdy w Ifke.
Jak mówi Scimi GW zaznaczyło tylko sytuacje 2x1 wyższe od 2x6.
Skłaniałbym sie do ifki a potem rzutu na miscast choć pewnie uścisla to na niekorzysc BoH bo miscast to miscast nawet jak rzucisz ifke
Jak mówi Scimi GW zaznaczyło tylko sytuacje 2x1 wyższe od 2x6.
Skłaniałbym sie do ifki a potem rzutu na miscast choć pewnie uścisla to na niekorzysc BoH bo miscast to miscast nawet jak rzucisz ifke