Tzeentch2500

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Akbart
Wałkarz

Tzeentch2500

Post autor: Akbart »

Na początek Tzeentch:

2500 Pts - Chaos Army

1 * Chaos Lord @ 811 Pts
Mark of Tzeentch; General; Lore of Tzeentch; Flail; Chaos Armour; Shield; Golden Eye of Tzeentch; Staff of Change; Chaos Dragon

1 * Exalted Chaos Champion @ 198 Pts
Mark of Tzeentch; Lore of Tzeentch; Flail; Chaos Armour; Barding; Enchanted Shield; Chaos Steed; Armour of Damnation

1 Aspiring Chaos Champion @ 221 Pts
Mark of Tzeentch; Lore of Tzeentch; Chaos Armour; Battle Standard; Barding; Chaos Steed

5 Chosen Chaos Knights @ 280 Pts
Mark of Chaos Undivided; Barding; Chosen Unit; Shield; Standard; Musician; War Banner

4 Chaos Knights of Tzeentch @ 182 Pts
Mark of Tzeentch; Barding; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician

4 Chaos Knights of Tzeentch @ 182 Pts
Mark of Tzeentch; Barding; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician

5 Marauder Horsemen @ 81 Pts
Flail; Musician

4 Screamers of Tzeentch @ 132 Pts

5 Chaos Furies @ 75 Pts

5 Chaos Warhounds @ 30 Pts

4 Minotaurs @ 204 Pts
Great Weapon; Standard

4 Minotaurs @ 204 Pts
Great Weapon; Standard

Casting Pool: 12
Dispel Pool: 6
Models in Army: 54
Total Army Cost: 2660

co o tym sądzicie:
-co dodać (po co?)
-co wyrzucic (czemu?)
-co zmienic (dlaczego?)

propozycje czekające na komentarz
Magic Standar'y?
i w zasadzie to SoCH jest tak drogie i mimo że opieram dużo na magii nie wiem czy lepiej tego nie wyrzucić i kupić coś lordowi za to
moze jakies magiczne przedmioty championom,
demony jakies
czy jest sens light armoura dla minosów i mark tzeentcha;
więcej knightów (w oddziale) ale za co? a może zostawić im markę univided? bo 14 casting dice to dużo
Ostatnio zmieniony 18 sty 2007, o 21:13 przez Akbart, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Minosy tzeentcha są naprawdę słabe, wiem, bo pare razy nimi grałem, exalt chyba lepiej na dysk wsadzić, za dużo rycerzy, zamiast chosenów włóż więcej konnych maruderów...

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

rozpisz sobie ile czarów zamierzasz rzucać co ture , imo twoja magia mimo kości które posiadasz jest słaba , skończy się na rzucaniu czaru nr 0 z bohaterów na 3 kościach , smok jest mięki w walce :) ma sv na 3+ tylko , nie masz ochrony przeciw magicznej prawie :) , jak juz lecisz na magie to daj dla bsb warbanner a dla oddzialu banner of wrath . minoski lepiej by podzielić na 2x3 bez sztandaru i armourów

Awatar użytkownika
Siemek
Chuck Norris

Post autor: Siemek »

jak juz robisz dwoch bohaterow na koniach to te 4 knihtow beda mocne dosc,choseni niepotrzebni dostaw screamera i 5 horsemanow,wywal jednego minosa i wstaw drugie minosy niekoniecznie ze znakiem i tak masz duzo kosci ale to imho
pzdr

Akbart
Wałkarz

A SoC na lordzie? zostawić waszym zdaniem?(w tej edycji to sie boję miscastów)? Nie lepiej jakaś ochrona magiczna?

zmienilem rozpe na górze--teraz trzeba wywalic 160pts
Ostatnio zmieniony 21 sty 2007, o 11:09 przez Akbart, łącznie zmieniany 2 razy.

Bartys
Kradziej

Post autor: Bartys »

ja bym przede wszystim zdjał sztandary z 4 knightow. Staff of change załatwi na dobre problem miscastów. exalted fajniejszy byłby chyba na dysku i dałbym mu GOTG a bsb dostałby ode mnie chyba regenge. sztandary na minosach hmm to nie jest dobry pomysł wg mnie.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

strasznie slaba rozpa, bez wiekszych szans turniejowych.. no ale po kolei, co mozna zrobic zeby lekko ja podrasowac a jednoczesnie nie zmieniac o 180 stopni koncepcji (a to doradzilbym przede wszystkim :twisted: )

to tak:

- nie masz scrolli, uwierz mi ze ze 6DD + soc to i tak slabiutka obrona magiczna, do tego twoj bsb jest goly z tego co widze... az sie prosi dac na nim 2 scrolle... idac dalej, czemu exalted ma obrone do walki a bsb nie ma? za zdobycie sztandaru armii jest 100pkt dodatkowych, nie lepiej zamienic koncepcje? czyli bsb z gaze of the gods/armourem a exalted z dwoma scrollami? tyle w gestii herosow... lord moze byc, jest miekki jak kaczuszka ale moze byc

- Cory IMO moga byc, bez rewelacji taktycznej, ale poprawnie...jedno co bym zrobil to zamiast screamera wzial 5tego rycerza do jednego oddzialu, zeby wrzocac tam typa bez warda w celu dostania look out sira, ten z wardem (bo zakladam ze zmienisz AoD na gazy....) moze wtedy spokojnie jezdzic w 4ce rycerzy
malo fastow, psy to nie to samo... sa duzo, duzo ciensze w gestii przekierorywania i robienia pulapek od maruderow.. tymbardziej ze w twojej armii duzo psow = wiecej panik... a nie przypominam sobie zeby MoT uodparnial na paniki...LD 8 to nie jest jakos duzo, polecam 2gich maruderow kosztem psow... najwyzej jedne zostawic, w tej armii (czyli w armii bez jednostek khorna...) nie sa kompletnie potrzebne

- no i na koniec najwieksza pomylka tej rozpiski, czyli minotaury.. nie dosc ze twoj gieniek ma MoT... to wrzocasz 4ry minoski bez zadnego marka (w tym momencie sa gorsze od irongutow ogrowych !!) i jeszcze na dodatek ze sztandarem.. <lol> zrob cos z tym bo ta jednostka jest totalnie do dupy... po co 4? jeden zginie i tak jest panika... to juz lepiej 5 bylo, ale tyle pkt w tak kiepskiej jednostce to nie najlepszy pomysl... (bez undivided czy khorna to bym ich nigdy nie wystawil chyba... dla mnie minoski = przerzut psychy, lub imm to psycha a nie takie nic nie dajace g.),
posumowujac kwestie minoskow doradzam.. albo wziasc 3 minoski bez sztandaru, ale za to z MoT, za 158 pkt x2 i dzieki temu pozyskac troche pkt na podrasowanie herosow, rycerzy, maruderow....
albo olac minoski i wziasc irongutow i do tego dwa charuioty tuskgorowe w specialach... IMO to jest najlepsze wyjscie... 3ka irongutow gola + 2 charioty + pkt na troche zmian dalyby tej armii najwiecej..

troche dlugi komentarz, ale uwierz ze ta armia na dowolnym turnieju duzo nie zdziala.. (chyba ze to nie na turniej, tylko for fun :roll: )

pzdr !!

Akbart
Wałkarz

nie mam chwilowo dostępu do ABera(tam to sie robi najwygodniej)
o mozna zrobic zeby lekko ja podrasowac a jednoczesnie nie zmieniac o 180 stopni koncepcji (a to doradzilbym przede wszystkim Twisted Evil
na samej górze jest "najpierw tzeentch" FF pogram Undivided i Khorn i Tzeentch a na turnieje pójdę najmocniejszym :o
(a nie wiem czy najlepsze FF i wogole nie bedzie Undivided)

primo: mam za dużo o 160pts

-wrzucę charioty (tuskgor lepsze? nie zwykle chaos'u?) za minosy (nie wiem ile dokladnie to wyjdzie punktowo)
-zmienie kombinacje na hero(a AoD mialo byc na bsb, musialem zle przykleic
-wywale psy za marauderów(nie wszykich)

troche dlugi komentarz, ale uwierz ze ta armia na dowolnym turnieju duzo nie zdziala.. (chyba ze to nie na turniej, tylko for fun Rolling Eyes )
nic nie szkodzi :wink:

Awatar użytkownika
Szczur6
Mudżahedin

Post autor: Szczur6 »

Tak jak pisał Thurion z wyjątkiem że jeżeli to czincz to lepiej wziąć te minosy czinczowe (gołe trójki z dwurakami) zamiast rydwanów.

ODPOWIEDZ