HE 1350

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

HE 1350

Post autor: Kosa »

Commander 144
-steed+ithilmar barding
-dragon armour
-lance
-shield
-Lion Guard

Commander 158
-BSB
-steed+ith. barding
-dragon armour
-Helm of Fortune
-Sword of Might

20x Spearelves 270
-fcg
-war banner

5x Silver Helms 115
-armour save on 2+

2x Tiranoc Chariots 170
2x Tiranoc Chariots 170

6x Dragon Princes 222
-standrard
-Banner of Ellyrion
-drakemaster
-Amulet of Puryfing Flame

2x Great Eagles 100

chce odbiec od standardu. Mam klocek piechoty, który ma dobry CR, jazde, która jest moblina i wpadając od boku połąmie wiele. 4 rydwany, które czyszczą przed pole, orły zajmujace sie amszynami i wygynaniem szarż, kolejną jazde wsparcia. Dobrego BSB, któy jest w stnaie przyjąć wiele i sam przywalić też co nieco potrafi no i gościa ze stubornem! Taka mała niespodzianka. Może sam wyszarżowywać we wszelakie oddziały, co nie maja feara\terroru i siły raczej większej niż 4. Jakas niwygodna lanca bretońska to wio w nią, jakiś klocek krasnoludzki to dawaj, przykłądów jest sporo, moze poruszac sie nawet samodzielnie nie bojąc się zbytnio ostrzało, ma sava na 0+ przeciwko strzelaniu i daje stuborn jednostką a ja mam 3 jednostki do których moze wejść, gdyż żadna nie jest ukieronkowana aby tam siedział, podobnie jest z BSB. Wejdzie do spearelfów, do daje masakryczny CR, do princesek to diametralnie zwiększa siłe rpzebicia, nawet w silverkach znajdzie miejsce i mięczakiem nie ejst. Co powiecie o takich HE. Czytając topic o samograjach i inne takie bzdety ;) chce czyms pograc innym. Myslałem nad wstawieniem jeszcze jednego klocka spearelfów, ale to wiąże się z cięciem oddziałów, rydwan jeden out, ale wtedy miałbym 2x18 spearelfów, 3 rydwany i jakoś 5 princów, reszta z minimalnymi zmianami.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
czreq
Mudżahedin

Post autor: czreq »

Fajna idea, też mi kiedyś coś takiego do głowy wpadło, ale czy nie uwazasz że save 2+ to trochę za mało dla czegoś co ma ci dawać Przezywalność twojego oddziału w jakiejś masakrycznej szarzy przeciwnika? Oczywiście mozna się pospierać że to wcale nie tak mało i że mozna go chronić dobrze, ale przeciwnik tez mysli i bedzie na niego polował ... IMO jak stubborn to tylko na lordzie.

A, ale jak juz masz stubborn to może jednak Lion standard gdzies? Szkoda by było żeby twój bohater nicnierobił w grze z undeadami.

pzdr

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

niekoneicnzie, przecwiko szarży khornitów to ja mam orzełki :P i ten gosc ma zatrzymywać wrogie oddziały o sile 3 coby mu sejva nie zredukowali, wiele mu się nie stanie, w wiekszosci przypdaków styknie sie z nim tylko 3 modele i ma te swoje 2 woundy a sam w szarży powinien coś utłuć i tylko poczekać na jedną ture aby wsparcie przyszło. Do tego moze isc albo do spearelfów, albo silverów, któzy wtedy bedą narpawde fajną jednostką ze stubornem badz do dragonów, bohaterzy tuaj są wymienni, zaleznie od potrzeb. Na Lion Standard mam nawet wolne punkty, wystarczy dragon armoury zamienić na heavy i być mozę tak zrobie, ale jednak ten war banner jest też fajną sprawą gdyż spearelfy generaują aż +6 do CR...
F.N.

Awatar użytkownika
czreq
Mudżahedin

Post autor: czreq »

Hmm powiem tak - przetestuj. Inaczej nie ma co tu wogóle rozmawiać. Trickasy można gościem taim robić fajne, ale czy to w praktyce wyjdzie - ciężko powiedziec. Ja nadal obstawiam ze w wiekszości bitew będzie nieprzydatny, a jak już będzie go mozna wykorzystać porzadnie to przeciwnik Ci na pewno tego nie ułatwi. Zagrywki tym typem sa trochę zbyt czytelne.

Hmm i swoją droga gdzie masz PoH i scrolle? :)

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

ciekawe nareszcie coś innego ale ja może bym pomyślał nad Battle bannerem ale i tak spoko rozpa :)

albo jakoś upchnoł 12 lewków przydały by sie na coś silniejszego jakiegoś treemana

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

na treemana to ja mam spearelfy, ugrzęznie w nich i tyle :P battle banner nie, na te pounkty nie ma wiele rzeczy, które są trudne do złamania, i BSB jest wiotki i jak spada do podziękował. A co do lewków to musiałbym wywalić dwa rydwany czego za bardzo nie chce robić bo rozpa straci, gdyż muswze być szybki bo zero ochrony przeciw magii. W sumei to ja bym chciał wcisnąć całą 18 spearelfów, a konkretniej zrobić dwie 18, niestety bez war bannera, ale to jest do zrobienia :D
F.N.

ODPOWIEDZ