Tomb Kings - 2000 pkt.

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Tomb Kings - 2000 pkt.

Post autor: szczurek »

Przekroczylem format o 2 pkt. :D;) Kurna na 2K jakos mi sie to wszystko nie miesci :( (tylko 2 oddzialy chariotow i jeden oddzial lucznikow :() .Niby moglbym przy 4 skorpach wywalic swarma i dac wiecej lucznikow ale i tak drugi oddzial (nawet w liczbie 10 sie nie zmiesci ,mozna co najwyzej podpakowac ten duzy ;)) .A skrola zal mi sie pozbywac ;) :roll:

Tomb King @ 279 Pts
General; Great Weapon; Shield
Armour of the Ages [35]
Golden Ankrha [45]
Cloak of the Dunes [20]

Tomb Prince - chariot @ 201 Pts
Flail; Light Armour; Shield
Collar of Shapesh [25]
Chariot of Fire [25]

Liche Priest @ 165 Pts

Hierophant
Hieratic Jar [25]
Dispel Scroll [25]

Liche Priest @ 165 Pts
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]

19 Skeleton Warriors @ 177 Pts
FCG

3 Skeleton Chariots @ 180 Pts
Standard (Mirage Standard)

3 Skeleton Chariots @ 120 Pts

1 Tomb Swarm @ 45 Pts

1 Tomb Scorpion @ 85 Pts

1 Tomb Scorpion @ 85 Pts

1 Tomb Scorpion @ 85 Pts

1 Tomb Scorpion @ 85 Pts

1 Screaming Skull Catapult @ 110 Pts

Skulls of the Foe

1 Bone Giant @ 220 Pts

Casting Pool: 2
Dispel Pool: 4
Models in Army: 40
Total Army Cost: 2002
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

a moze zmniejszyc łuczników do 10 i zabrac im sztandar? Służyli by wtedy jedynie do ochrony liczek :) . Ja tak grałem i dawało rade.

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

Na princie collar moim zdnaiem zbędny. Długo grałem z princem na rydwanie i rzadko kiedy obrywał (po to ma ten rydwan, żeby sam sobie wybrać w co wjeżdza, albo gdzie jest), a na strzelanie teoretycznie jest mirage (bo spodziewam się, że do tego oddziału się dołaczy. Natomioast Chariot of fire + ikona jest całkeim ciekawym połączeniem sam może łamać co miększe rzeczy od boku.

Często widzę w rozpiskach i jakoś nie łapie pomysłu stojącego za jedną bazą swarmów. Przecież jak nie wyjdzie posion to praktycznie przegrywają z obsługą maszyny. Poza tym dw swarmy pomagają, gdy zescaterujesz za bardzo, to zawsze tego drugiego te 3 cale bliżej celu można ustawić.

4 skorpy ble :P Ja dostałem białej gorączki przy sklejaniu nóg moich dwóch skorpionów, a co dopiero 4 :shock:

Podziwam za odwagę ja bez jakiegoś klocka graćnei potrafię (no chyba że na krasie), bo jakoś szkielety z łukami nie są tak dobre w przyjmowaniu przeciwników na pysk.

Ale jak zwykle pograsz sam stwierdzisz, jak ci to działa. Powodzenia
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

a moze zmniejszyc łuczników do 10 i zabrac im sztandar? Służyli by wtedy jedynie do ochrony liczek Smile . Ja tak grałem i dawało rade.
niby tak ale wtedy jest bardzo slabe strzelanie (lepiej wtedy juz moj ofens wystawic ;)) a to ma strzelac (lucznicy ,klopa) 2 razy na ture ,a to co dojedzie kontruje (king ,charioty ,skorpy i gigant) :)

@Muker
z tym collarem sie zastanawiam bo on siedzi w chariotach z mirazem i od dluzszego czasu nie zdazylo mi sie zeby musial przekierowywac rany :roll: :D

Jedna baza swarma to na magow i inne mietkie rzeczy (szkoda mi na to marnowac skorpa [szczegolnie jak wyjdzie 1-2 :cry: ])

4 skorpy ble Razz Ja dostałem białej gorączki przy sklejaniu nóg moich dwóch skorpionów, a co dopiero 4 Shocked
dlatego ja zrobilem na wychodzacego z ziemi :arrow:
(nie oceniajcie malowania !!! juz tak mnie wkur.il wtedy ten skorp ,ze nie chcialo mi sie go mokrym pedzlem malowac i zdajbraszowalem kosc :oops: wstyd mi ale ........... :roll: )

Obrazek
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

ODPOWIEDZ