Armia DE Scimiego - by dead [up-> 2hydra + CofB]

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Armia DE Scimiego - by dead [up-> 2hydra + CofB]

Post autor: dead »

Zalozylem ten temat by zamieszczac tu fotki figsow malowanych dla swojego brata ...
Armia jest utrzymana w mroznym klimacie ... BRRRRRrrrrrr ;) kolory - glownie odcienie niebieskiego

Zaczen od Hydry malowanej wczoraj na fascie.
Trzeba sie sprezac bo szykujemy armie na arene ...

poganiacze:
Obrazek
Obrazek

hydra
Obrazek
Obrazek

all
Obrazek

Fotki troche kiepawe -> w realu bedzie mozna zobaczyc na arenie ;) i penikiem innych masterach :D
Ostatnio zmieniony 14 lut 2009, o 10:33 przez dead, łącznie zmieniany 9 razy.

Awatar użytkownika
Bonczek
Chuck Norris

Post autor: Bonczek »

Utrzymuje mroczny klimat ;) Dobrze się armijka zapowiada, jeśli utrzymana zostanie w tej konwencji.

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Armia będzie git tylko te podstawki ... :wink: Śnieg okej bo taka jest koncepcja ,ale ten lód jakoś tak ... :wink: Ja bym widział to tak :

-śnieg i jakieś skałki ...
-śnieg + jakaś ususzona trawka :wink:

Ewentualnie lód w postaci zamarzniętej wody ,a nie taka kra :roll: :)
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

podstawka jest wynikowa ... juz 50% modeli ma takowe wiec i ta hydra ma (teraz bym ja troche zmienil ale co tam bedzie w przyszlosci druga hyderka wiec ... jak porobie foty to powrzucam reszte -> czarusie , coldy, bohaterow na pedziach ,smoka , harpie , bolce , mengili , DRow , unit woriatorow , szejdow no i blek głarda (reszta nie bezie potrzebna na arene to poczeka w kolejce do malowania ;) )

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

updaton ... niestety haga robiaca za harpie miala tak grubo pomalowana twarz ze wszelkie detale byly zatarte ... coz nie mam czasu na zmywanie ... i podkladowanie wiec musze malowac na tym co jest ;)

rowniez same harpie malowane na speedzie (nie wiem moze godzina na 4 panie ;) moze poltorej)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

wszystko robione w pospiechu ... ze stolu wyglada bardzo fajnie z bliska gorzej ale mamy tym grac a nie sie spuszczac :P

teraz maluje oddzial BG i woriatorow ... moze potem shejdow ;) niedlugo tez fotki 10 drow -> malowanych co prawda nie przezemnie ale sa w armii wiec warto je zamiescic :D

Awatar użytkownika
Elvis
Chuck Norris

Post autor: Elvis »

a powiedz mi dead, skąd te skrzydełka w Hagach? Sam robiłeś, czy jakieś części z innych modeli? ;)

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

sam - pvc + pare szlipek ;) i sporo kleju ;)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Szkoda , ze musisz to tak na wariata robic , bo hydra wyszla bardzo fajnie , a juz na harpiach niedokladnosci jest mocno widoczna. Moze ponakladaj po 2 warstwy , ale na spokojnie , a dokonczysz na 100% po Arenie ?

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Kolorystyka bardzo OK, malowanie miodne, natomiast pomysł wykorzystania witchek jako bazy na harpie dziwny nieco, wyglądają jak sukuby :) Skrzydła za to cacy, sam kombinuję jak robić własne...

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

harpie by wygladaly lepiej jakbys poodcinal mieczyki... tak wygladaja jak witchki z doklejonymi skrzydlami, jeszce barwy takie 'standarowe'... oczywiscie to i tak jest lepsze od wiekszosci tego co ludize wystawiaja, ale jakbys odcial mieczyki to by bylo zajebiste nie dobre ;)

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Ziemko pisze:Szkoda , ze musisz to tak na wariata robic , bo hydra wyszla bardzo fajnie , a juz na harpiach niedokladnosci jest mocno widoczna. Moze ponakladaj po 2 warstwy , ale na spokojnie , a dokonczysz na 100% po Arenie ?
Wiesz ... plan byl taki by zrobic tylko podstawke pod stara hydre +poganiaczy , domalowac harpie (4 zwykle bo od piszczalki pozyczylby 5 kolejnych) i BG ... ale jak sie wciagnalem to zaczalem zapierdalac z malowaniem sklejaniem konwertowaniem itp itd ... bo po prostu ladne niektore modele w polaczeniu z obskornymi innymi to nie wygladaloby cacy ... ja juz tych modeli nie bede sie tykal beda zrobione tak jak beda i tyle co z nimi sie potem satnie to nie moja brocha - i tak bedzie to lepiej wygladalo jak teraz ... a ja bede mial z glowy malowanie DE na jakis czas ;)

Thurionie ofc daloby sie ... ale po odcieciu mieczykow sostalyby zacisniete piesci ... nie wiedzialbym co z tym fantem zrobic by wygladalo git ... a glowy w rekach to tak nie halo (przynajmniej nie na 5) moze z nimi zrobie potem tyle ze uda sei jakos wymienic dlonie na plastiki ...

teraz fotki DRow - malowane przez Basie Stark (ja tylko im przed momentem podstawki zrobilem)
Obrazek
Obrazek

nie sa to odpal modele ale komponuja sie z reszta armi ;)

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

fajna armia sie zapowiada, podobaja mi sie te kolorki.

Awatar użytkownika
Emilianek
Chuck Norris

Post autor: Emilianek »

Poganiacze i hydra miodzio. Harpie wyszły tak sobie moim zdaniem. Jakoś ta skóra u nich mi nie pasi. Ja bym wolał jaśniejszą. Dark Riderzy też super. Koncepcja kolorystyki armii bardzo fajna. :wink:

Gazu!!! :D

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Obrazek
woriorzy zaden szal ale w porownaniu do tego co bylo przed liftingiem to jest szal ;) -> moze kiedys zapodam fotki tego czegos czym tobylo ... farba na kolczudze grub wiec i kolczugi zdeka nijakie sa ale i takjestem dumny ze swoich mrocznych dzieci ...
dzis koncze szejdow i bolce oraz smaruje BG
zyczcie powodzenia bo termin mam do jutra!

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Delikatnie mowiac zapier... zdrowo , Scimi bedzie musial Ci sporo flaszek za to stawiac. Szalu rzeczywiscie nie robia , ale to , ze sa w jednej kolorystce jak reszta armii z tymi samymi podstawkami daje naprawde bardzo ladny efekt.

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Obrazek
Obrazek

ziemus -> 5h na 21 ludka -> 15 min na sztuke zapierdalanie ostre ...

szejdy tera ... 5 sztuk okolo 3 godziny ciapania (przod kreskowka tyl stwierdzilem ze postaram sie ladnie wycieniowac -> mysle ze wyszlo si)

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

A tak swoja droga -> od tego sie wszystko zaczelo ;)

Obrazek

odzial koksow malowany wieki temu ;)

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Jestem pod mega wrazeniem przelozenia czas/jakość. Mi zdippowanie 20 ghouli zajelo prawie tydzien a Ty tu w kilka dni niezle odstawiasz cala armie ! Szacun ! :)

Nie moge sie doczekac, az zobacze, jak ta armia bedzie wygladala na zywca.

Scimi, moze jakis czelendzyk w pierwszej turze? Bede mial VC zlozone na przyjazne masakrowanie. Interested?
Obrazek

Awatar użytkownika
Zeppelin
Falubaz

Post autor: Zeppelin »

sUPER! Szczxególnie harpio wiedżmy i DR

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

RBT x2 :D malowane tez na szybciocha ... coz mam nadzieje ze jest gitara ;) (jak na standardy armijne i stolowe - troche niektore kreseczki nierowne i takie tam ale ja sie nie przejmuje tym w ogole ...)

Teraz zabieram sie za BG a potem asasin i czarka i done :D

ODPOWIEDZ