Od Mastera Blastera nigdzie nie pojechałem, więc za bardzo nie znam kształtu armii DE, graczy którzy nie wystawiają swoich rozpisek w necie.
Pomysł na genia zapożyczony gdzieś z podforum DE. Słyszałem, że na DMP się nieźle spłacał. Zafael chyba nawet gra na takim.
W każdym bądź razie polubiłem ostatnio rozpiski skrajne- albo się uda albo nie.
1 Dreadlord @ 260 Pts
General; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak, Crossbow Pistol
Soulrender [15]
Pendant of Khaeleth [35]
Deathmask [50]
1 Master @ 175 Pts
Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield; Battle Standard
Sword of Might [15]
Ring of Hotek [25]
1 Cold One @ [20] Pts
1 Assassin @ 171 Pts
2ndWeapon
Rune of Khaine [25]
Touch of Death [30]
Black Lotus [20]
5 Dark Riders @ 85 Pts
Spear; Light Armour
5 Dark Riders @ 85 Pts
Spear; Light Armour
5 Dark Riders @ 85 Pts
Spear; Light Armour
6 Harpies @ 66 Pts
6 Harpies @ 66 Pts
6 Harpies @ 66 Pts
6 Harpies @ 66 Pts
6 Harpies @ 66 Pts
6 Harpies @ 66 Pts
15 Black Guard of Naggarond @ 251 Pts
Halberd; Heavy Armour; Standard; Musician
Standard of Hag Greaf [35]
5 Cold One Knights @ 176 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard
War Banner [25]
6 Shades @ 108 Pts
Great Weapon
6 Shades @ 108 Pts
Great Weapon
1 Karond Kar War Hydra @ 175 Pts
1 Karond Kar War Hydra @ 175 Pts
Casting Pool: 2
Dispel Pool: 2
Models in Army: 88
Total Army Cost: 2250
DE 2250
Bardzo Ciekawa rozpa.. Masz tyle modeli harpii?:D Zastanawiam sie tylko czym pojedziesz Demony ale coz...
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
dobra rozpa, bardzo ciekawie się tym będzie grało, a przeciwnik będzie miał spory problem, bo masz mnóstwo przeszkadzajek...
2 lata temu kupiłem 30 kuszników DE, w takim tępie uzbieram tę armię coś do 2020 r....
Tą rozpą zagrałbym tylko wtedy, gdyby ktoś mi pozyczył tyle figurek
mam 3 herosów. Ryzyko jest. I Ring of Hotek też jest. i 36 harpii.
Dlaczego 6x6? Często się zdarza, że schodzi po 1 modelu z dobrze schowanego oddziału. Nauczyłem się tego na NR skavenskich, których można od 5 wystawiać, ale bardzo często z jakiegoś lekkiego ostrzału ginie 1 model. Mając 6, zabijają mi jedną harpie, to jeszcze zajmią ćwiartkę, zdobędą bok, albo tył. Albo też szarża wspomagająca na jakikolwiek klocek. Zabije mi chociaż jedną, to już tracę CR. Dlatego 6 Z magii giną tak samo jak 5 Ale to wg mnie.
( zawsze można wystawić 3x5 i 3x7 harpii)
demony... Jak uda się złapać lordem Bloodka, innego Greatara, to jest ok, bo hydry z CoK mogą zająć się resztą. Tu są szachy, że albo strzela mi z magii po harpiach, albo po innych celach i wtedy combat z horrorami. Chyba najbardziej bolałaby Wrona i herald Khorne'a na juggerze ;/
Tą rozpą zagrałbym tylko wtedy, gdyby ktoś mi pozyczył tyle figurek
mam 3 herosów. Ryzyko jest. I Ring of Hotek też jest. i 36 harpii.
Dlaczego 6x6? Często się zdarza, że schodzi po 1 modelu z dobrze schowanego oddziału. Nauczyłem się tego na NR skavenskich, których można od 5 wystawiać, ale bardzo często z jakiegoś lekkiego ostrzału ginie 1 model. Mając 6, zabijają mi jedną harpie, to jeszcze zajmią ćwiartkę, zdobędą bok, albo tył. Albo też szarża wspomagająca na jakikolwiek klocek. Zabije mi chociaż jedną, to już tracę CR. Dlatego 6 Z magii giną tak samo jak 5 Ale to wg mnie.
( zawsze można wystawić 3x5 i 3x7 harpii)
demony... Jak uda się złapać lordem Bloodka, innego Greatara, to jest ok, bo hydry z CoK mogą zająć się resztą. Tu są szachy, że albo strzela mi z magii po harpiach, albo po innych celach i wtedy combat z horrorami. Chyba najbardziej bolałaby Wrona i herald Khorne'a na juggerze ;/
Przeczytaj mój raport z Areny - w zupełności wystarcza.hmm nie widze czarodziejek :p wystawiasz tylko 2 bohaterów? zbyt ryzykownie jak dla mnie
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.