Jedyna słuszna rasa elfów
Moderator: Gremlin
Jedyna słuszna rasa elfów
Dzisiaj was wszystkich rozbawię z samego rana.
Podliczyłem sobie wyniki z ostatnich dwóch masterów singlowych na duże punkty i wyszło mi że WE są 3 najlepszą armią w batlu, pod względem sumy punktów do ligi zdobywanych na masterach.
Brałem tylko górną połowę uczestników turnieju i patrzcie co mi wyszło
................. Wielki Dracon .............Arena ......... Średnia ważona
Demony............1392...................... 1847.................. 1620
VC.....................729 ...................... 1569...................1149
WE.....................715.........................836....................776
Zaraz potem są HE a potem DE. Mnie to trochę zdziwiło, bo myślałem że WE są armią raczej klimatyczną, a tu się okazuje że idziemy razem z demonkami i wucetami
Podliczyłem sobie wyniki z ostatnich dwóch masterów singlowych na duże punkty i wyszło mi że WE są 3 najlepszą armią w batlu, pod względem sumy punktów do ligi zdobywanych na masterach.
Zaraz potem są HE a potem DE. Mnie to trochę zdziwiło, bo myślałem że WE są armią raczej klimatyczną, a tu się okazuje że idziemy razem z demonkami i wucetami
tak, zsumowałem wyniki wszystkich armii ale podałem tylko pierwsze 3, bo ciężko mi to przeklepać z excela
Można by powiedzieć jeszcze tylko że najbardziej poszkodowaną armią są Beastmani, nie gra nimi absolutnie nikt.
Wpadłem po prostu na pomysł CS , w którym ograniczałoby się procentowo ilość pkt wystawienia w zależności od ogólnego rozrachunku procentowego wyników danej armii na ostatnich dwóch masterach.
ilość graczy na turnieju*0.5 /liczba armii na turnieju = X
Dalej - (Stosunek liczby zdobytych punktów do ligi przez daną armię z górnej połowy tabeli) / (X*225[225 to średnia liczba pkt z przedziału 300-150] ) =Y
Wynik Y byłby bezwymiarowym wynikiem z przedziału {od 0 do (mniej więcej 3-5)} który nastepnie odsyłałby cię do tabelki przemnażającej ilość pkt przez wsp. procentowy z zakresu 0.85-1.15 w zależności od Y.
Np. Beastmani na 2250 mieliby 2250*1.15=2587 punktów podczas gdy wucetom wychodziłoby jakieś 8% mnieja WE jakieś 4-5% mniej itd.
Chciałbym to czysto hobbystycznie opublikować jako temat w dyskusji ogólnej może jeszcze w tym tygodniu.
Ale wyniki które mi wyszły były tak śmieszne że napisałem o tym w topicu do WE.
WE - najlepsze elfy:)
Można by powiedzieć jeszcze tylko że najbardziej poszkodowaną armią są Beastmani, nie gra nimi absolutnie nikt.
Wpadłem po prostu na pomysł CS , w którym ograniczałoby się procentowo ilość pkt wystawienia w zależności od ogólnego rozrachunku procentowego wyników danej armii na ostatnich dwóch masterach.
ilość graczy na turnieju*0.5 /liczba armii na turnieju = X
Dalej - (Stosunek liczby zdobytych punktów do ligi przez daną armię z górnej połowy tabeli) / (X*225[225 to średnia liczba pkt z przedziału 300-150] ) =Y
Wynik Y byłby bezwymiarowym wynikiem z przedziału {od 0 do (mniej więcej 3-5)} który nastepnie odsyłałby cię do tabelki przemnażającej ilość pkt przez wsp. procentowy z zakresu 0.85-1.15 w zależności od Y.
Np. Beastmani na 2250 mieliby 2250*1.15=2587 punktów podczas gdy wucetom wychodziłoby jakieś 8% mnieja WE jakieś 4-5% mniej itd.
Chciałbym to czysto hobbystycznie opublikować jako temat w dyskusji ogólnej może jeszcze w tym tygodniu.
Ale wyniki które mi wyszły były tak śmieszne że napisałem o tym w topicu do WE.
WE - najlepsze elfy:)
Tak, tylko, że policz sobie ile na tych turniejach grało WE, ile Demonów i ile VCLukaszxx pisze:Dzisiaj was wszystkich rozbawię z samego rana.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Przedstawione przez Lukaszxx`a podsumowanie jest mało precyzyjne. Miałem chwilkę wolnego czasu i podliczyłem to jak to było na Arenie.
Oto średnia ilość punktów zdobytych w bitwach przez każdą uczestniczącą w Arenie armię. Wyniki są zaskakujące
1. Szczury – 72 (była tylko jedna osoba)
2. Bretonia - 53,66
3. Demony – 52,54
4. WE – 51
5. DE – 50,12
6. Imperium – 49
7. VC-48,6
8. HE – 46,75
9. O&G – 46,33
10. Dwarfs – 46
11. TK – 45
12. Lizaki – 43
13. Hordes of Chaos – 40
14. Beast of Chaos - 17
Oczywiście jest to zwykła średnia arytmetyczna. Poza tym mogłem coś przeoczyć. Jest mało reprezentatywne, ale jest
Oto średnia ilość punktów zdobytych w bitwach przez każdą uczestniczącą w Arenie armię. Wyniki są zaskakujące
1. Szczury – 72 (była tylko jedna osoba)
2. Bretonia - 53,66
3. Demony – 52,54
4. WE – 51
5. DE – 50,12
6. Imperium – 49
7. VC-48,6
8. HE – 46,75
9. O&G – 46,33
10. Dwarfs – 46
11. TK – 45
12. Lizaki – 43
13. Hordes of Chaos – 40
14. Beast of Chaos - 17
Oczywiście jest to zwykła średnia arytmetyczna. Poza tym mogłem coś przeoczyć. Jest mało reprezentatywne, ale jest
- Jacek_Azael
- Masakrator
To fakt, jak na 6-edycyjną nasza armia dobrze sobie radzi
Jeden tylko ból, że z DL nie ma tylu argumentów co pozostałe 2 elfie ekipy (zwłaszcza DE) no i to, że cała armia nie ma kar do strzelania po ruchu, a to nie to samo co ASF u HE czy Hate u tych drugich
Mimo to ja ze swoich też jestem zadowolony wczoraj na parówce pomimo 3 rażących błędów 8 miejsce na 20, a przez to że coldy przeciwnika w 3 grze z "głupoty" dostały darmową "popychaczkę" i wpadły do lasu z moim bsb i magiem to byłoby lepiej. No ale nie ma co gdybać WE dają radę
Pozdrawiam.
Jeden tylko ból, że z DL nie ma tylu argumentów co pozostałe 2 elfie ekipy (zwłaszcza DE) no i to, że cała armia nie ma kar do strzelania po ruchu, a to nie to samo co ASF u HE czy Hate u tych drugich
Mimo to ja ze swoich też jestem zadowolony wczoraj na parówce pomimo 3 rażących błędów 8 miejsce na 20, a przez to że coldy przeciwnika w 3 grze z "głupoty" dostały darmową "popychaczkę" i wpadły do lasu z moim bsb i magiem to byłoby lepiej. No ale nie ma co gdybać WE dają radę
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 12 paź 2008, o 18:14 przez Jacek_Azael, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie ma kar do strzelania po ruchu i nie ma kar za ruch po lesie. Imo wszystkie łuki WE powiny mieć 4S na bliskim zasięgu (te u kawalerii, skautów i waywatcherów też). I już by było dużo lepiej.że cała armia nie ma kar do strzelania po ruchu, a to nie to samo co ASF u HE czy Hate u tych drugich
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Jacek_Azael
- Masakrator
Też trzymam za to kciuki, że w 7ed. wszystkie łuki WE będą miały 4S.
P.S. W WFRP tak właśnie jest.
P.S. W WFRP tak właśnie jest.
Z jednej strony wole żeby były takie jak teraz, jeśli mają być takie jak DL, albo nawet lepsze, i wszystko zacznie się od nowa, to ja nie chce nowej edycji
Klub Fantasy "FENIX" ('Stara Remiza', ul. Żabia 8, Włocławek)
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY
http://klubfenix.vip.interia.pl
Gry bitewne, RPG, karciane, planszowe.
Każdy poniedziałek od 15.oo do 19.oo. ZAPRASZAMY
http://klubfenix.vip.interia.pl