"O tajnych pracach LS nad CS"

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Akuma
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Akuma »

Nie mam ochoty grać tak na masterach .. bedzie taki lokal to okej zabawił sie tak raz-dwa razy w orku moze jeden master ale nie jestem za zmiane armi na 4+ na turniejach...
Czytaj ze zrozumieniem - mnie chodziło o rewanż w każdym przypadku.
Nie rozumiem CIe kolego to jest jasne że jezdze na turnieje by wygrywac tylko wole osiągnąć to Fiatem 126p po tuningu (CS) niż Ferrari które mi kompletnie sie nie podoba... Po co mam grać armiami którymi nie chce grac. Mam kilka armi które mi się podobają, jak bede chciał Nimi zagrać to sobie albo pożycze albo kupię tak jak Tk którymi czasem sobie pogrywam.
Faktycznie mamy różne poziomy dochodu :) - ja jakoś zawsze mam na co przeznaczyć 1k zł. Armi na ponad 2K mam w tej chwili tylko 3.
To ciekawe po co jest liga, pewnie po to by NIE zebrać składu na Euro bo grają oni wszyscy jedną armią? Format mecz rewanż nie osiąga sukcesów przykładem jest Mastermind chętnie bym pojechał nad morze znów na turniej ale nie podoba mi się format.
Odsyłam do postu Jedy Knighta
Tu nie ma co wątpić – w Warszawie na pierwszym turnieju mecz-rewanż było 68 osób.
Widok Barbarossy masakrującego swoje wampiry, (którymi również zrobił 100%) – bezcenny.
Na dwudniowych turniejach w Ożarowie musieliśmy robić ograniczenia w rodzaju „tylko dla powyżej lat 18”, albo „nie mamy więcej stołów” Wink a i tak ponad 40 osób świetnie się bawiło. W Gorzowie, po ETC cała Reprezentacja Finlandii i sześciu Rosjan grało w turnieju na takie zasady, mimo, że nikt nie miał sił na cokolwiek.
Format jest boski i tyle.
Osobiście kibicuje pracy Barbarossy i wierze ze w koncu stworzy cos Ciekawego w Balancing Patchu czy innym CS-ie
kibicuj bardziej aktywnie zobacz na forum Ls co sie stało z pomysłem.
Co do rozkminki wyłonienia najlepszego gracza, to nie szachy ;], tu zależy wiele od szczęścia, więc nigdy nikt nie powie, że ktoś gra najlepiej, by wygrał tą armią czy inną. [apropo szczęścia ;] Shino skojarzył mi się slaan na insane courage ]:-> ]
Grzesiu - właśnie dlatego dla mnie turniej wfb to oksymoron , ale nie gram to się nie znam - poza tym za takie poglądy na tym forum można spłonąć na stosie ;D

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

kibicuj bardziej aktywnie zobacz na forum Ls co sie stało z pomysłem.
raczej tego nie zobaczy :roll:

niedugo juz bedzie wersja ostateczna csa by Ls ale do tego jeszcze trzeba wszystko dopracowac jak to mal wygladac...

Akuma

"raczej tego nie zobaczy"

Między innymi o to chodziło shino - tekst na "Zlustrowanym" forum zapraszam na forum "tajne" świadczy o tym że do PRL jeszcze wrócimy.

Nieważne chodziło mi bardziej o pewien dystans który do pomysłu przejawiało 2 z 5 członków Ls. Poważnie wątpię że ktoś komu każe się pisać CS wbrew jego przekonaniom zrobi dobrą robotę.

Niezależnie od tego - prace nad CS-em powinny być jawne - z wyłączoną możliwością komentarzy ale jawne.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Niezależnie od tego - prace nad CS-em powinny być jawne - z wyłączoną możliwością komentarzy ale jawne.
mozesz rozwinac te mysl? ja np. uwazam, ze prace na nowymi ab tez powinny byc jawne... tylko co z tego, ze tak uwazam?

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Akuma skąd Ty się wziąłeś?
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Corvus Albus
Kretozord

Post autor: Corvus Albus »

Ze Street Fightera :D
Obrazek

Akuma

mozesz rozwinac te mysl? ja np. uwazam, ze prace na nowymi ab tez powinny byc jawne... tylko co z tego, ze tak uwazam?
Rozwijam. Prace - logi z gg , wpisy na forum itd - proces tworzenia CS'a powinien być jawny. Natomiast w temacie który publikował by te wykwity intelektualne powinna być zamknięta możliwość dodawania komentarzy przez osoby spoza Ls ( czyli wystarczyłoby pracować na na zlustrowanym a nie na "tajnym" ).

prace nad AB jawne ? - nom tak chyba uważa każdy gracz wfb niezależnie od wieku i miejsca zamieszkania ... - co z tego ? To że Ls jest "nasza" bez graczy którzy powołali ją do życia , dali jej swoistego rodzaju mandat na działanie i przez przyjmowanie i korzystanie z jej wytworów konstytułują jej dalszą egzystencję. Skoro więc nawet Shino jako szacowny i szanowany członek tego grona twierdzi że prace na AB powinny być jawne to

Dlaczego LS powiela błąd GW ? Dlaczego zwalcza niedoróbki i indolencję firmy z UK stosując dokładnie takie same sposoby działania :-) ? Czy jest tutaj jakakolwiek logika ? Czego boi się ls ? - Krytyki ?

Zwijam.
Biorąc pod uwagę niezaprzeczalną erudycję bijącą z tej wypowiedzi ( traktując ją w holistycznym ujęciu treści tematu ) jedyną bezpieczną z punktu prawnego konstatacją będzie "z kapusty" :-).

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Post autor: 4 karabiny »

Akuma pisze: Między innymi o to chodziło shino - tekst na "Zlustrowanym" forum zapraszam na forum "tajne" świadczy o tym że do PRL jeszcze wrócimy.
Nieważne chodziło mi bardziej o pewien dystans który do pomysłu przejawiało 2 z 5 członków Ls. Poważnie wątpię że ktoś komu każe się pisać CS wbrew jego przekonaniom zrobi dobrą robotę.
Coś Ci się nie podoba w pracach listy sędziowskiej - pozew do sądu złóż :D

kurka_z_podworka
Kretozord

Jak przypuszczałem, kolejny nadęty, anonimowy fighter o równość i braterstwo w wfb.

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

kurka_z_podworka pisze:Jak przypuszczałem, kolejny nadęty, anonimowy fighter o równość i braterstwo w wfb.
W dodatku pozując na inteligenta i erudytę ma problemy z interpunkcją :):):)

kurka_z_podworka
Kretozord

Na erudytę nie pozuję, piszę jak potrafię :)

Awatar użytkownika
GrzesiU^^

Post autor: GrzesiU^^ »

Na chłopski rozum Akuma... masz 3 armie do wfb. Nie grasz na turniejach ;]... Wiesz lepiej od osób, które mieszkając xxx km od siebie, znają się dobrze i wiedzą o czym tu dyskutują. Gdzie i z kim Ty w ogóle grasz w tą grę?

kurka ;] Konrad nie pisał do Ciebie :D

Akuma

Coś Ci się nie podoba w pracach listy sędziowskiej - pozew do sądu złóż
+ Reszta "osobistych wycieczek"

Problem jest taki że Ls tak jak i cała liga nie ma osobowości prawnej :-) - więc nie mógłbym jej zaskarżyć ( BTW pomysł okrutnie absurdalny ). Pomyśl co piszesz :)

W tej chwili sytuacja wieje PZPN-em.

Tajne walne zgromadzenia i rzesza szczekaczy , ujadających na każdy sygnał troski obywatelskiej :)

W każdym razie - żeby sprawa stała się jasna - nie jestem przeciwnikiem CS-a , Forum z natury jest miejscem o znacznym stopniu anonimowości , chciałem zwyczajnie dowiedzieć się od LS co zadecydowało o tajności prac nad CS-em - czytaj co zadecydowało że przyjęli procedurę GW.

Kolejne osobiste jakże trafne i wyśmienicie ironiczne komentarze proszę kierować na PW , chyba że czopkami kieruje chęć wbicia się głębiej klinem w anus normatywnej struktury przyjętej na forum :)

Awatar użytkownika
GrzesiU^^

Post autor: GrzesiU^^ »

taka nie inna struktura... Życie...

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

kurka_z_podworka pisze:Na erudytę nie pozuję, piszę jak potrafię :)
Dzisas to nie było do Ciebie, tylko do kolegi - kuma nie kuma:)

kurka_z_podworka
Kretozord

OK, nic się nie stało :)

Awatar użytkownika
4 karabiny
Beast from the East

Akuma pisze:rzesza szczekaczy , ujadających
Czym najlepsze świadectwo sobie samemu wystawiasz :)

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Akuma pisze:
Rozwijam. Prace - logi z gg , wpisy na forum itd - proces tworzenia CS'a powinien być jawny. Natomiast w temacie który publikował by te wykwity intelektualne powinna być zamknięta możliwość dodawania komentarzy przez osoby spoza Ls ( czyli wystarczyłoby pracować na na zlustrowanym a nie na "tajnym" ).

prace nad AB jawne ? - nom tak chyba uważa każdy gracz wfb niezależnie od wieku i miejsca zamieszkania ... - co z tego ? To że Ls jest "nasza" bez graczy którzy powołali ją do życia , dali jej swoistego rodzaju mandat na działanie i przez przyjmowanie i korzystanie z jej wytworów konstytułują jej dalszą egzystencję. Skoro więc nawet Shino jako szacowny i szanowany członek tego grona twierdzi że prace na AB powinny być jawne to

Dlaczego LS powiela błąd GW ? Dlaczego zwalcza niedoróbki i indolencję firmy z UK stosując dokładnie takie same sposoby działania :-) ? Czy jest tutaj jakakolwiek logika ? Czego boi się ls ? - Krytyki ?

Zwijam.
Biorąc pod uwagę niezaprzeczalną erudycję bijącą z tej wypowiedzi ( traktując ją w holistycznym ujęciu treści tematu ) jedyną bezpieczną z punktu prawnego konstatacją będzie "z kapusty" :-).
Akuma…
Na tym forum, nie chodzi o to, żeby rozmawiać.
Jakby powiedział Wielki Premier – Dyskutować, to Ty sobie możesz chcieć.
Na tym forum (nie mówię o Plotach i Młotach) chodzi o to, żeby załatwić jakieś sprawy.
Żeby załatwić jakieś sprawy, często trzeba rozmawiać prywatnie. I to nie via PM – bo nikt na forwarding czasu nie ma.
Specyfika rozmowy o CS, AR, czy koncepcji „Balanced” jest taka, że w wersji dostępnej oglądowi przybierają one formę „Walk Kogutów”, „Kto ma większe jaja” itd. Nie jest to wynikiem braku kultury dyskusji – po prostu… Temat jak „Wojny Malarskie”… WAR….
Ponadto - jak napiszę na Forum Zamkniętym, że X jest bełkotliwym autystykiem, to pewnie zareaguje próbą zrozumienia o co mi uprzednio chodziło i sformułuje swoją wypowiedź inaczej.
Publicznie – nawet stwierdzenie, „Szanowny Pan Kolega raczył był się niezbyt składnie wypowiedzieć” powoduje flejm rozpryskowy w dziesięciu tematach, najczęściej bez udziału zainteresowanych.
Nie mówiąc już o propozycji przycięcia jakiejś armii.
Chrzanię dogłębnie czyjąś potrzebę toczenia walk forumowych – czy to o Malowanie, czy Granie.
Są sprawy do załatwienia – to się je załatwia.
Chcecie sobie podglądać „Live” jak sobie chłopcy do pieca dają w „Szklanym Domku”?
To sobie chciejcie.
Prace - logi z gg , wpisy na forum itd - proces tworzenia CS'a powinien być jawny.”
Ni ch…olery ....

Natomiast co do omawiania Kwestii Zasad – tajność LS była tylko przykrywką dla Demokratycznie Wybranych Wałkoni. O zasadach – jak najbardziej publicznie.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Żeby załatwić jakieś sprawy, często trzeba rozmawiać prywatnie. I to nie via PM – bo nikt na forwarding czasu nie ma.
Specyfika rozmowy o CS, AR, czy koncepcji „Balanced” jest taka, że w wersji dostępnej oglądowi przybierają one formę „Walk Kogutów”, „Kto ma większe jaja”
Lepiej nam się pracuje bez mało rozgarniętej publiczności, która przypieprza się do wszystkiego, co piszemy. To projekt nie należący zgodnie z regulaminem do naszych kompetencji i nie uważam, by nasz praca dodatkowa miała być jawna.
Prace - logi z gg
I nagrania z rozmów prywatnych na youtube. Wprowadzimy to niechybnie.
Problem jest taki że Ls tak jak i cała liga nie ma osobowości prawnej - więc nie mógłbym jej zaskarżyć ( BTW pomysł okrutnie absurdalny ). Pomyśl co piszesz
Nie napisał, że masz skarzyć LS. Mozesz zaskarzyć wszystkich członków z osobna. W końcu naruszylismy Twoje prawo do informacji :roll:
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Akuma

Chcecie sobie podglądać „Live” jak sobie chłopcy do pieca dają w „Szklanym Domku”?
To sobie chciejcie.
„Prace - logi z gg , wpisy na forum itd - proces tworzenia CS'a powinien być jawny.”
Ni ch…olery ....
Ok taki twój punkt widzenia. Twoje prawo.
Lepiej nam się pracuje bez mało rozgarniętej publiczności, która przypieprza się do wszystkiego, co piszemy. To projekt nie należący zgodnie z regulaminem do naszych kompetencji i nie uważam, by nasz praca dodatkowa miała być jawna.
Mało rozgarnięta publiczność - czyli w twoim rozumieniu cała reszta użytkowników forum - włącznie z czopkami , dopiero się przypieprzy jak CS zobaczy światło dzienne. Problem jest taki że w przeciwieństwie do CS furiona wydajecie gotowy produkt. Nakładanie na niego etykietki - wersja nr 1 do zmian po testach spowoduje więcej zamieszania i wątpliwości niż w przypadku innych CSów. Poza tym co się stało z ligą ocalenia świata ? Podobno miał się za to brać międzynarodowy komitet - mam rozumieć że ten komitet upadł na ryj czy dalej pracuje i uraczy nas jeszcze jedną propozycją ?
I nagrania z rozmów prywatnych na youtube. Wprowadzimy to niechybnie.
Dowcip Ci się Kuba mocno stępił - niestety :)
Nie napisał, że masz skarzyć LS. Mozesz zaskarzyć wszystkich członków z osobna. W końcu naruszylismy Twoje prawo do informacji
Wiesz ja to odebrałem jako słaby dowcip a nie jako faktyczną sugestię - natomiast widzę pewne zawodowe skrzywienie ( poza tym jak wiesz pewnie lepiej ode mnie każdy z osobna to nie to samo co instytucja ).

No i dochodzimy do konkluzji. GW ma gdzieś skamlenie polskich ciśnieniowców właśnie dlatego że traktuje nas jako "mało rozgarniętą publiczność" - dlatego booki są pisane w tajemnicy , tak jak ten CS. Brak balansu wynika więc nie z głupoty developerów z GW tylko z pewnych cech charakteru które nie pozwalają poddawać własnych wytworów krytyce.

Faktycznie stanowisko LS w tym względzie można wyartykułować jako "Nikt nie jest w stanie powiedzieć nam więcej niż już sami wiemy , mało rozgarnięta publiczność nie jest warta by z nią współpracować"

Szkoda że może i dobry CS przez takie podejście po prostu utonie.

ODPOWIEDZ