HE 2313 PGA

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

HE 2313 PGA

Post autor: Kosa »

Archmage IV 350
-Silver Wand
-Ring of Fury
-Dispel Scroll
-Dispel Scroll

Mage II 185
-seerstaf
-Dispel Scroll

Noble BSB 184
-steed+barding
-dr. armour, shield
-Sword of Might
-Helm of Fortune
-Gem of Courage

10x Archers 110
10x Archers 110

17x Phoenix Guards 315
-fcg
-war banner
-enchanted shield

14x White Lions 279
-czempion, standard
-Standard of Balance

6x Dragon Princes 260
-standard
-musican
-BoS

1x Tiranoc Chariot 85

5x Ellyrion Reavers 85

3x RBT 300
1x GE 50

Wszyscy stawiają na chaos, dlatego mam standard of balance ;)

Powinno dać rade, magia to 9-11 kosci+bound :D

Chociaż zastanwaim się nad książką, ale ejst tak losowa... a tutaj moge mieć dwie popychaczki...
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

fajne ale ja bym wymienil rydwan na jeszcze jeden fast bo zapowiada sie na spora ilosc defensow a jak trafisz na chaos to tez sie bardziej przyda do odginania szarz
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

a wiesz, zę to bardzo fajny pomysl :D

jakbym wziąl drugiego fasta, to koniecznie z lukami, a te znajduje na jednej princesce i muzyku, w sumie oslabiam DP, ale i tak z tym oddzialem musze obchodzic się jak z jajkiem... a w zasadzie zyskuje kolejny oddzial mobilnych luczników :D

tylko taki problem, że musialbym wymalwoać 5 ellyrianów, a jak narazie męcze pg.

Tylko, że rydwan jest tez spoko, CR PG czasem moze nie wystarczyć, wtedy dopycham rydwan i po problemie. Rydwan dobry jest na BG jak się nie uda wystrzelać, we wspólnej szarży PG, czy nawet mozna ich wystawić na BG, potem dojeżdza rydwan i na bank wygram starcie, a potem to ja będe zaczynal i BG już nie mają tak kolorowo, nawet pomimo malej ilosci ataków PG, jednak kazdy trup gwardi malekita to o 2 moze 3 ataki mniej (a statystycznie zabijam 2 czarnych gwardzistów, to wystarczy)...

Dwoma fastami bardzo malo grlaem, a fastem i rydwanem sporo, co do ofensów, jakoś się aż tak nie boje. Sam mam dobre zaplecze defensywne, a jak przeciwnik ma sporo strzelania to powinienem i tak doczlapać sie PG.
F.N.

Awatar użytkownika
Młynek
Chuck Norris

Post autor: Młynek »

spoko rozpa. ja bym jednak wolał 2x silver helms zamiast dragon princes więcej modeli i odgiąc coś też można

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

Jeszcze wez pod uwage ze jeden rydwan nie jest ciezki do sciagniecia. ;).

Rozpa spoko choc mi brakuje w niej drugich DP.

Przy złym wylosowaniu czarów na arcymagu magia juz jest duzo gorsza niz w armii z ksiażeczką a ja za 2 magów płace 25 pkt mniej niz Ty(10 wiecej na arcy i 35 mniej na małym).

I jakos nie jestem przekonany do tych dużych unitów PG.Trudni do wybicia w pien fakt ale magowie pewnie w nich beda siedziec (oczywiscie niekoniecznie).Wiec jak duzy kloc to mozna isc do przodu ale wtedy magowie w srodku niego sa narazeni na kuku, a jak oddział nie idzie to zmarnowane jest troche punktów, które można by wrzucic gdzie indziej.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

@Chory
Co do magów, mam 5 czarów, a więc zawsze jest co rzucić dobrego, bo każdy lore z tych mocniejszych ma przynajmniej dwa bardzo dobre czary.

Shadow: pitka i popychaczka, metal: kuznia i w sumie cala reszta, beast troszke gorzej, gdyż popychaczka z niego mnie aż tak nie urządza w tej armi.

Książka mnie nieraz zawiodla niestety :/ czary mi wchodzą ale bez dubletów, a jak jest dublet to czar nie wchodzi na CV, nie wiem dlaczego.

No i mam dwa lory, a więc można robic jakieś combosy, a jak w książce nie siadną czary to naprawde robi się kiepsko.

Co do duzego unitu PG, to masz racje, jednak przechodzą faze testów. Z zalozęnia mam zamiar grać na shadow magic, a więc w razie czego dwa steedy mogą być aby ratować magów gdy zacznie im grozic niebezpieczeństwo. Jednak to jest tak na sile, z chęcia bym tutaj zobaczyl jeszcze 8-10 pg z BoS jako obstawa magów, ale princów sie nie pozbede, szczególnie, ze jest jeden oddzial, a jak piszesz, drugi by sie przydal.

A jeden rydwan jest bardziej przezywalny niż dwa ;)

@Mlynek,
a BoS gdzie? :P
F.N.

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

Zapomnialem o 5 czarach na arcy. :oops:

Mi raz na 5 bitew sie zdarza ze jest dublet a nie ma CV(to wkurza tak samo jak rzut 1,2,3,4,5 :P).To ze Tobie sie zdarza to czesciej to zwykły pech bo statystycznie na 5 czy 4 kosciach rzucasz wiecej od casting value.

A co do PG mi 10 styka i jeszcze ani razu mi nie zgineli.Tylko z Thurionem straciłem 5 ale to dlatego ze zadnego warda nie zdałem.

Jak cos konkretnego w nich wjedzie to ich przejedzie , niewazne czy bedzie ich 10 czy 17.A wtedy to jest juz duzy bład gracza HE, przez ktory przegrał bitwe :P.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

no wiem, że pech, dlatego często wracam do ksiazki jej próbujac bo jednak licze na tą statystyke a tu nadal psikus ;)

a dalej co do PG, pozwole się nie zgodzić ;)

jak jest oddzial z +6 do CR to oni stoja naprawde wiele, daltego jednak wywale chyba jedna princeske na koszt kolejnego Pg i czegoś tam jeszcze.

Takze jak mają +6\+5 to malo co ich rozjeżdza, oczywiście musi być gdzieś tam BSB, potem przepchną większosć.

10 pg jest naprawde fajna, jednak mój oddzial jest do klepania się, a nie jako glowna obstawa magów no i w razie czego wsparcie. :D
F.N.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Kosa a nie myślałes moze o SM? W BG pojdą 2/3 salwy z RBT i juz prawie ich nie ma reszte mozna dobic łukami albo chariotem. Jeśli chodzi o DE to śmieci tez duzo nie bedzie bo ograniczenie Harpii jest. Wiec myśle ze BG to nie bedzie az taki problem. Gorzej jak bedą 2 odziały :mrgreen:
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

no wlaśnie, a nie zawsze bolce mają czas na bicie po BG.
Ale prawdopodobnie ropza zostanie przebudowana, nie chce mi się malować tych PG, zostanie 9-10 z BoS jak pisze Chory ;)

...lenistwo...
F.N.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

to mozę coś takiego? Chyba mocniejsze...

Archmage IV 378
-steed
-Silver Wand
-Ring of Fury
-Dispel Scroll
-Dispel Scroll
-Gem of Courage

Mage II 185
-seerstaf
-Dispel Scroll

Noble BSB 218
-steed+barding
-dr. armour, shield, lance
-Battle Banner

10x Archers 110
10x Archers 110

10x Phoenix Guards 230
-fcg
-BoS

14x White Lions 279
-czempion, standard
-Standard of Balance

6x Dragon Princes 280
-fcg
-Lion Standard
-Helm of FOrtune

5x Ellyrion Reavers 85
5x Ellyrion Reavers 85

3x RBT 300
1x GE 50

2310
F.N.

Awatar użytkownika
Młynek
Chuck Norris

Post autor: Młynek »

2 rozpa spoko podobna do tego czym ja planuje grać.2x fasty dobra rzecz ino nie mam tyle figsów.widze ,że u ciebie banner of sorcery to świętość.ja bym chyba jednak poszukał zamiast tego pkt na kolejnego maga

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

BoS pozwala zdecydowanie mocniej czarować niż koeljny maly mag, a jest tańszy ponad 3 razy.
F.N.

ODPOWIEDZ