Odlew czy nie ?
Moderator: Shino
Odlew czy nie ?
Kupiłem sobie na allegro uszaty i mam co do nich obiekcje .Na pierwszy rzut oka widać ,że różni się ostrze i w innym miejscu jest nacięcie tego kółka z drugiej strony broni Miałem kiedyś uszaty i jakoś tak ... no nei pasują mi
Wie ktoś czy były różne wydania tego samego ostrza ?
Mógłby ktoś porównać ze swoimi ?
Wie ktoś czy były różne wydania tego samego ostrza ?
Mógłby ktoś porównać ze swoimi ?
to samo pytanie... podaj nick kolesia... bo jest taki jeden co sprzedaje odlewy ... bez podstawek...
Jasne że to odlewy, chodzi o uzytkownika Malco15. Koleś sprzedaje po okazyjnych cenach modele- te uszaty po 30zł były ale na zdjeciu aukcji miałeś pokazane ostrza:
EDIT
Aby nie było offtopu, poszukałem na coolmini i taka wersja była/jest? dostępna:
EDIT
Aby nie było offtopu, poszukałem na coolmini i taka wersja była/jest? dostępna:
Ostatnio zmieniony 3 lis 2008, o 17:17 przez Voodoo, łącznie zmieniany 1 raz.
O, czyli ma nowe konto. Bo tak już co najmniej raz mu alledrogo blokowało.
I owszem, są to odlewy. Metalowe, ale niestety dość cienkie jeśli chodzi o detal (wyłazi amatorszczyzna).
Jak byłem młody, głupi i kupowałem swoje pierwsze figurki, to się najarałem na tę okazję i kupiłem trójkę takich uszatek. Po dokupieniu oryginałów parę miesięcy później nawet nie żałowałem zgubienia tamtych odlewów od Marco na jakimś turnieju.
I owszem, są to odlewy. Metalowe, ale niestety dość cienkie jeśli chodzi o detal (wyłazi amatorszczyzna).
Jak byłem młody, głupi i kupowałem swoje pierwsze figurki, to się najarałem na tę okazję i kupiłem trójkę takich uszatek. Po dokupieniu oryginałów parę miesięcy później nawet nie żałowałem zgubienia tamtych odlewów od Marco na jakimś turnieju.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
ja sie dolaczam zakupilem od niego konne demonetki, trzeba przyznac ze niezlej jakosci sa te odlewy, ale to nadal odlewy
obecny nick kolesia Malco15
mnie najbardzie wkurzyl brak informacji o tym ze to odlewy, czlowiek kupuje seekerki po super okazji a tu bach odlew.. sprzedac tego tez strach bo jeszcze sie do nas uwala a nie do tego kolesia ktory to wyprodukowal
pzdr
obecny nick kolesia Malco15
mnie najbardzie wkurzyl brak informacji o tym ze to odlewy, czlowiek kupuje seekerki po super okazji a tu bach odlew.. sprzedac tego tez strach bo jeszcze sie do nas uwala a nie do tego kolesia ktory to wyprodukowal
pzdr
KURWA jebnę mu normalnie ...
Koleś ma nick Thelias ,wiec to chyba nie ten sam Figsy kupiłem (foto mi przesłał słabej jakości i nie można było dojrzeć ...) i nic nie wspominał ,że to odlewy
Cytat z aukcji :
"... Poza tym nie mam im nic do zarzucenia. "
Edit:
@Jose
Podstawki były
Koleś ma nick Thelias ,wiec to chyba nie ten sam Figsy kupiłem (foto mi przesłał słabej jakości i nie można było dojrzeć ...) i nic nie wspominał ,że to odlewy
Cytat z aukcji :
Edit:
@Jose
Podstawki były
bo malco 15 to producent... do tego jest masa ludz iktorzy od niego biora i chca zarobic na super okazji, nie musza byc nawet swiadomi ze to odlewy, ja sam kupilem od malco tylko 2 reszte od 'dystrybutora'... moim zdaniem warto by to zglosic allegro albo szamanowi i GWszczurek pisze:KURWA jebnę mu normalnie ...
Cytat z aukcji :
Edit:
@Jose
Podstawki były
p.s.
figsy od niego bardzo latwo poznac... odlew mimo ze precyzyjny jest z innej mieszanki metalu, czytaj -> figurki z odlewu sa duzo bardziej miekkie od tych GW
pzdr
I tak jak patrze to z ciemniejszego materiału (metal trochę ciemniejszy i mniej się błyszczy czyt. taki brudnawy ...)
Poczekam co odpisze na maila
Poczekam co odpisze na maila
Voodoo pisze:Jasne że to odlewy, chodzi o uzytkownika Malco15.
No to się pomyliłem Ale przez to że ta aukcja usztek od Malco15 za 30zł skończyła się raptem 2 dni temuszczurek pisze:Koleś ma nick Thelias ,wiec to chyba nie ten sam
Wracając do tematu, ten Thelias to całą armie TK sprzedawał i TG na sztuki, więc może te Twoje uszatki nie są odlewami.
Porównywalna miękkość do modeli np. z Konfrontacji?thurion pisze: figurki z odlewu sa duzo bardziej miekkie od tych GW
Bardzo dobry pomysł, to podobny problem do sprzedawanie ksero AB tylko że na większą skalę Można też przenieść ten temat do działu ogólnego w ramach ostrzeżenia przed kupowaniem takich odlewanych modeli.thurion pisze:moim zdaniem warto by to zglosic allegro albo szamanowi i GW
Czekam na rozwój wydarzeńNa jakiej podstawie twierdzisz że są to odlewy ? Z tego co wiem to znajomy od którego swego czasu je kupiłem, kupił je w sklepie. Ale dla pewności dzisiaj do niego napiszę i się zapytam. Jeżeli okaże się, że faktycznie są to odlewy to z góry przepraszam i oczywiście jutro przeleję pieniądze na podane konto.
http://www.allegro.pl/item800655667_mal ... lacja.html
Wznawia nielegalną działalnosć
Wznawia nielegalną działalnosć