Tomb Guards
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Tomb Guards
Witam
Bawię się aparatem w wolnej chwili i próbuję robić jakieś normalne zdjęcia
Ostatnio podziabałem paru TG. Uzbierało się już ich paru:
Mam nadzieję, że się podobają. A tarcz się dorobią aż będzie ich magiczna liczba 25
BTW: korzystałem z porad przy robieniu fotek. Dałem ISO na 100. Jakąś przesłone chyba (nie wiem cholera...) f8.0... A może jeszcze coś? Jak wiecie piszcie
Bawię się aparatem w wolnej chwili i próbuję robić jakieś normalne zdjęcia
Ostatnio podziabałem paru TG. Uzbierało się już ich paru:
Mam nadzieję, że się podobają. A tarcz się dorobią aż będzie ich magiczna liczba 25
BTW: korzystałem z porad przy robieniu fotek. Dałem ISO na 100. Jakąś przesłone chyba (nie wiem cholera...) f8.0... A może jeszcze coś? Jak wiecie piszcie
- Hashmallum
- Mudżahedin
No !
Bardzo bardzo pustynni i bardzo bardzo klimatyczni - wygladaja b. spoko.
Daj wieksze zdjecia, to bede sie mial do czego poprzyczepiac , na tym wygladaja rewelacyjnie
Bardzo bardzo pustynni i bardzo bardzo klimatyczni - wygladaja b. spoko.
Daj wieksze zdjecia, to bede sie mial do czego poprzyczepiac , na tym wygladaja rewelacyjnie
figurki bardzo łądne, chociaż tak ciut, ciut większy kontrast na ryjach byłby w dobrym tonie...
a co do zdjęć - bazując na moim skromnym doświadczeniu powiem, że masz albo za słabe lampy (ze zdjęcia wnioskuję, że były dwie, z czego jedna mocniejsza:) ) albo za małą ich ilość - te figurki leżą na białej kartce? wygląda na szaro-żółtą:). ja do swoich zdjęć używam conajmniej trzech, ostatnio motałem z czterema, ale ciężko je sensownie ustawić. Oprócz tego daj jakieś tło ładne, bo teraz wygląda to mało pro;)
ewentualnie zawsze zostaje zabawa w jakimś programie graficznym. oto zwykłe auto-poziomy z Photoshop'a:
mam nadzieję, że pomogłem
pzd
a co do zdjęć - bazując na moim skromnym doświadczeniu powiem, że masz albo za słabe lampy (ze zdjęcia wnioskuję, że były dwie, z czego jedna mocniejsza:) ) albo za małą ich ilość - te figurki leżą na białej kartce? wygląda na szaro-żółtą:). ja do swoich zdjęć używam conajmniej trzech, ostatnio motałem z czterema, ale ciężko je sensownie ustawić. Oprócz tego daj jakieś tło ładne, bo teraz wygląda to mało pro;)
ewentualnie zawsze zostaje zabawa w jakimś programie graficznym. oto zwykłe auto-poziomy z Photoshop'a:
mam nadzieję, że pomogłem
pzd
- Hashmallum
- Mudżahedin
Jak sie znecac nad zdjeciami to porzadnie sie znecac
Ja wyciagnalem takie cus
No i prawie jak GW
Ja wyciagnalem takie cus
No i prawie jak GW
Jezusicku, Hash, oczy bolą od oglądania Twojej wersji!
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
- Hashmallum
- Mudżahedin
Ija ija disco inferno , he he he Nie chce mi sie z bialego tla wycinac, bo to za duzo roboty Polecam ciemne oksy - np takie jak mam na nochalu w moim awatarze
Bardzo fajny oddział ! Świetna technika i fajna koncepcja. Podobaja mi sie lekko gnijace gęby wojowników, oraz pustynne podstawki, ktore sa naprawdę pustynne, a nie po prostu piaskowe. Dobra robota, tak trzymać !
A ze zdjec najlepsze jest oryginalne.
A ze zdjec najlepsze jest oryginalne.
Technicznie są świetni, ale trochę za ciemni. Nie czuję malowania khemri na czarnym podkładzie, ale to kwestia gustu - jeden lubi banany, a inny death metal.
Ryu, jakim kolorem pociągnąłeś podstawki? Jak słusznie Bless zauważył, są świetne.
Ryu, jakim kolorem pociągnąłeś podstawki? Jak słusznie Bless zauważył, są świetne.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
- Hashmallum
- Mudżahedin
Ja to bym chcial wiedziec jak srebrny metalik robiles Ladnie sie blyszczy
Dobre doświadczenie Tak 2 lampki i jedna mocniejsza. I tak... Biała kartka - przynajmniej w realu taka się wydaje... Muszę się pobawić balansem bieli bo hm... zapomnałem?Marko pisze: (ze zdjęcia wnioskuję, że były dwie, z czego jedna mocniejsza:) ) albo za małą ich ilość - te figurki leżą na białej kartce? wygląda na szaro-żółtą:).
Dzięki Marko.
Snakebite, bubonic, desert yellow, bleached, skull white - brzmi znajomo? :> (jak kości ino więcej o pustynny żółty ).Tomash pisze: Ryu, jakim kolorem pociągnąłeś podstawki? Jak słusznie Bless zauważył, są świetne.
Tia... Po Twojej obróbce ciężko stwierdzić Postawiłbym na sam mithril + jakiś rdzawy :PHash pisze:Ja to bym chcial wiedziec jak srebrny metalik robiles Wink Ladnie sie blyszczy Wink
Spoko, ale nie może być inaczej. W planach... Dalekich bo dalekich ale jest cała makieta pod moich TK, dlatego nie zawalam małych podstawek "smieciami" - to wszystko będzie na makiecieDaro pisze: Jedyne do czego można by się przyczepić to podstawki - po prostu odstają poziomem od modeli Smile jakieś patyki albo coś..cokolwiek bo trochę monotonnie - choć wiem że to pustynia
@Bless, Ponury i wszyscy pozostali - dzięki