Tomb Guards

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Tomb Guards

Post autor: Ryu »

Witam
Bawię się aparatem w wolnej chwili i próbuję robić jakieś normalne zdjęcia :)
Ostatnio podziabałem paru TG. Uzbierało się już ich paru:
Obrazek

Mam nadzieję, że się podobają. A tarcz się dorobią aż będzie ich magiczna liczba 25 :)

BTW: korzystałem z porad przy robieniu fotek. Dałem ISO na 100. Jakąś przesłone chyba (nie wiem cholera...) f8.0... A może jeszcze coś? ;) Jak wiecie piszcie 8)

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Są bardzo fajni !

Jedyne do czego można by się przyczepić to podstawki - po prostu odstają poziomem od modeli :) jakieś patyki albo coś..cokolwiek bo trochę monotonnie - choć wiem że to pustynia.

Pozdro

Awatar użytkownika
|_Mlody_|
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: |_Mlody_| »

Sa przecudowni jakbys jeszcze podstawke pod regiment wykonczyl to bylby wypas :D

Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

Post autor: r0m »

fajowi! :D

Awatar użytkownika
Bonczek
Chuck Norris

Post autor: Bonczek »

No bardzo fajne! Szkoda, że mało graczy może poszczycić się tak pomalowanymi oddziałami (wśród nich ja... bo nie mam figsów pomalowanych, a nawet jak pomaluje to pewnie będą ch***we jak sto pięćdziesiąt..). Gratulacje i maluj dalej!

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

łał :)
świetny oddział

Awatar użytkownika
Hashmallum
Mudżahedin

Post autor: Hashmallum »

No !
Bardzo bardzo pustynni :D i bardzo bardzo klimatyczni - wygladaja b. spoko.
Daj wieksze zdjecia, to bede sie mial do czego poprzyczepiac ;) , na tym wygladaja rewelacyjnie :D
Obrazek

God's in His Heaven, All's Right With the World

http://Leprechaun-studio.com

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Hash pisze:Daj wieksze zdjecia, to bede sie mial do czego poprzyczepiac
Daj maila - podeślę jak naładują się baterie do aparatu.

Dzięki za komentarze. Póki co w planie jest jeszcze zmiana sztandaru na jakiś normalny - cos a la ten na rydwanie :)

Gu3scik
Warzywo

Post autor: Gu3scik »

figsy sa swietne Oo strasznie mi sie podobaja.

Awatar użytkownika
Marko
Mudżahedin

Post autor: Marko »

figurki bardzo łądne, chociaż tak ciut, ciut większy kontrast na ryjach byłby w dobrym tonie...
a co do zdjęć - bazując na moim skromnym doświadczeniu powiem, że masz albo za słabe lampy (ze zdjęcia wnioskuję, że były dwie, z czego jedna mocniejsza:) ) albo za małą ich ilość - te figurki leżą na białej kartce? wygląda na szaro-żółtą:). ja do swoich zdjęć używam conajmniej trzech, ostatnio motałem z czterema, ale ciężko je sensownie ustawić. Oprócz tego daj jakieś tło ładne, bo teraz wygląda to mało pro;)
ewentualnie zawsze zostaje zabawa w jakimś programie graficznym. oto zwykłe auto-poziomy z Photoshop'a:
Obrazek

mam nadzieję, że pomogłem
pzd

Awatar użytkownika
Hashmallum
Mudżahedin

Jak sie znecac nad zdjeciami to porzadnie sie znecac :P
Ja wyciagnalem takie cus :D

Obrazek
Obrazek

No i prawie jak GW :D
:P

Awatar użytkownika
Marko
Mudżahedin

Post autor: Marko »

łojezu! gdzie moje spawalnicze gogle??
to ja już wolę wersję oryginalną :D

Awatar użytkownika
Hashmallum
Mudżahedin

He he, a nawet nic nie wycinalem z tla :D

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Jezusicku, Hash, oczy bolą od oglądania Twojej wersji!
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Hashmallum
Mudżahedin

Ija ija disco inferno , he he he :D Nie chce mi sie z bialego tla wycinac, bo to za duzo roboty ;) Polecam ciemne oksy - np takie jak mam na nochalu w moim awatarze :P

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Bardzo fajny oddział ! Świetna technika i fajna koncepcja. Podobaja mi sie lekko gnijace gęby wojowników, oraz pustynne podstawki, ktore sa naprawdę pustynne, a nie po prostu piaskowe. Dobra robota, tak trzymać !

A ze zdjec najlepsze jest oryginalne. :)
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Technicznie są świetni, ale trochę za ciemni. Nie czuję malowania khemri na czarnym podkładzie, ale to kwestia gustu - jeden lubi banany, a inny death metal.

Ryu, jakim kolorem pociągnąłeś podstawki? Jak słusznie Bless zauważył, są świetne. :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
PoNuRy
Mudżahedin

Post autor: PoNuRy »

zajebiescie Ci to wyszło, nie ma co ale szkiety malujesz ekstra :wink:

Awatar użytkownika
Hashmallum
Mudżahedin

Ja to bym chcial wiedziec jak srebrny metalik robiles ;) Ladnie sie blyszczy ;)
Obrazek

God's in His Heaven, All's Right With the World

http://Leprechaun-studio.com

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Marko pisze: (ze zdjęcia wnioskuję, że były dwie, z czego jedna mocniejsza:) ) albo za małą ich ilość - te figurki leżą na białej kartce? wygląda na szaro-żółtą:).
Dobre doświadczenie :) Tak 2 lampki i jedna mocniejsza. I tak... Biała kartka - przynajmniej w realu taka się wydaje... Muszę się pobawić balansem bieli bo hm... zapomnałem? ;)
Dzięki Marko.
Tomash pisze: Ryu, jakim kolorem pociągnąłeś podstawki? Jak słusznie Bless zauważył, są świetne.
Snakebite, bubonic, desert yellow, bleached, skull white - brzmi znajomo? :> (jak kości ino więcej o pustynny żółty :) ).
Hash pisze:Ja to bym chcial wiedziec jak srebrny metalik robiles Wink Ladnie sie blyszczy Wink
Tia... Po Twojej obróbce ciężko stwierdzić :P Postawiłbym na sam mithril + jakiś rdzawy :P:P
Daro pisze: Jedyne do czego można by się przyczepić to podstawki - po prostu odstają poziomem od modeli Smile jakieś patyki albo coś..cokolwiek bo trochę monotonnie - choć wiem że to pustynia
Spoko, ale nie może być inaczej. W planach... Dalekich bo dalekich ale jest cała makieta pod moich TK, dlatego nie zawalam małych podstawek "smieciami" - to wszystko będzie na makiecie :)

@Bless, Ponury i wszyscy pozostali - dzięki :D

ODPOWIEDZ