High elfy 1500

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mućka
Chuck Norris

High elfy 1500

Post autor: Mućka »

Hero:

* Mage 2 lvl Seer, Sw, chalener
Steed

* Mag 2lvl Seer, DS

* Commander (BSB) Battle banner
Steed with ilthimar barding

Core:

*5xSilver helms Muzyk 3+ sv

*5 xSilver helms Muzyk 2+ Warbanner

Special:

* 2 x Tiranoc chariot

* 1 x Tiranoc chariot

* 5 x Dragon princes (Champion, Standard) Banner of sorcery

Rare:

* 2 x Bolt thrower

BSB wchodzi do oddzialu Dragon princów tworzą oddzial do przepchania jakiegos większego klocka.
Ogólnie staram się czekac na przeciwnika i go skontrować szarżami chariot + sh/Dp z bsb/2 charioty.

Kombinowałem żeby na 5 sh dać jakoś 2+ sava ale brakuej caly czas punktów.... Jakby ktoś mial jakieś pomysly jak namniejszym bólem włożyć tam lepszego sava to pisac.

Tą rozpą grałem już z : Skavenami na 3 x elektryk (cos kolo 18/19:2/1 dla mnie) Skavenami na 2x elektryk i Plague priest (16:4 dla mnie) Skavenami 2xelektryk i storm banner (20:0 dla mnie) Lizardami (20:0 dla mnie) Bretka (0:20 w plecy) i ofensywne dwarfy (0:20 popelnilem duzy blad ale tez mialem troche pecha).

Komenty i porady mile widziane.
pozdrawiam!

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Ja bym chyba wystawil tych SH jako zwykle 5 z 2+ sv. bez CG ;)
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Mućka
Chuck Norris

Wiesz, każdy mówi żeby nie brać 5sh z warbannerem, ale powiem ci ze w kazdej z wyzej wymienionych bitew warbanner przyczynial sie w dosc duzej roli do zwycięstwa.
Pozatym chowam tam maga ( boje sie go wlozyc do zwyklej 5 z muzkiem bo wjedzie mi byle co w to i mam breaka gwarantowanego a tak to większe szanse na ustanie i kontre chariotem.
pzdr

Co do maga na piechte, stara się on zrobic combo z magi shadow steed of shadow na tyly wroga i odpala 3 czy 4 ( d6 hitow z sila 4 w 12 calach od niego).
pzdr

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

wlasnie jak juz to wrzuc maga do tej gorszej piatki i unikaj walki :D oni maja mu tylko ochrone zepewnic (a tak ten war banner sie marnuje ) z reszta oni powinni byc jako wsparcie ,a sila uderzeniowa :D
Z reszta skoro ci sie sprawdza to ......... :D

edit.
szkoda ,ze nie masz gdzie pkt. przyciac bo jak zrobilbys tak jak ci mowilem zyskalbys 38 pkt. :D ale to i tak sporo brakuje zeby kolejny chariot wrzucic :(
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Z tym, ze magow powinienes trzymac raczej w oddziale bez warbannera to racja. Wyrzuc silver wand z seer, channelera i masz punkty na zbroje dla SH. Tak to bardzo spoko.

Awatar użytkownika
Mućka
Chuck Norris

bo jest jeszcze opcja ze wywalam bsb hevy i muzyka z 5 sh i wtedy mam punkty, tylko wtedy byle gówienko typu - clanrat zabija mi bsb ktory jest bardzo wazny w tej rozpie.

W sumie to macie racje z tym gdzie trzymac maga ^^
pzdr i dzieki za komentarze.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

jakoś mi się nie podoba, grąłem na podobnych rzeczach i to jest loteria, albo siadzie albo nie, za mało Cię, nie masz NIC konkretnego i to czasem boli. Magów tak naprawde opróćz bolców nie masz gdzie schowac, wystarczy jednego kawalerzyste ściagnąć czymkolwiek, bolcem, cannonem i potem leci w to salwa jakaś i mag moze spaść.

Ale skoro Ci sie sprawdza, mi tez sie sprawdzało ale nuda to jest. Wstaw piechote :P na 1500 mozna juz coś pokombinować. BSB z BB nie jest az taki mega pakerny na 1500, lepiej dać zwykłego ale za to puszkowanego i do princesek dać war banner albo jak chcesz mieć ten BoS to do tych silverów, masz od razu +3 do CR plus to co nabijesz no i nieraz bok. Na te punkty starcza i tak aby coś przepchnąć z boku. Wywalasz wtedy jeszcze jednych silverków i rydwan i wpakowujesz niewielki klocuszek spearelfów i rozpa nabiera życia :) StykaCi na 20 spearelfów z fcg :) niezli są ;)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Mućka
Chuck Norris

Co do bb to zdania nie zmienie, jest to jedyna opcja do przepchania takich np Plaugemonków z Plage priestem czy jakichś questow/grali z bsb.
Testowałem juz Spearelfów ale nie umiem nimi grać i nie sprawdzają mi się, wystarczają jakieś 2 dupne lance errantów i juz po nich ba, nawet jak jedna dobrze docisnie to elfiki kwiczą i stękają.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

bo tak naprawde oni dobrze grają z orłami :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

ODPOWIEDZ