2 rozpy TK 2250

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Szymek
Chuck Norris
Kontakt:

2 rozpy TK 2250

Post autor: Szymek »

TK 2250

Tomb King
l.armour
-destroyer
-collar of shapesh

Liche priest, hierophant
-2 dispel scroll

Liche priest
-hieratic jar
-dispel scroll

Liche priest
-staff of ravening

2 swarm

3 chariots

3 chariots

18 skeletons warriors
bow, hand weapon
champion

5 carrion

1 skorpion

21 TG
FCG, Icon of Rakaph

4 ushabti

2 katapy z czachami

I taka dość eksperymentalna rozpiska z wykorzystaniem niezwykle drogich i po testach okarze się czy opłacalnych mengili:

TK 2500

Tomb King, generał
l.armour
-destroyer
-collar of shapesh

Liche priest, hierophant
-2 dispel scroll

Liche priest
-hieratic jar
-cloak of the dunes

Liche priest
-staff of ravening

2 swarm

3 chariots

3 chariots

3 chariots

1 skorpion

1 skorpion

22 TG
FCG, Icon of Rakaph

4 ushabti

12 mengili

1 katapa z czachami

Proszę o komentarze do obydwu rozpisek oraz ewentualne porady co zmienić. Pozdr
Ostatnio zmieniony 4 gru 2008, o 14:08 przez Szymek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Ludzie, ktorzy wykorzystuja regularnie Mengili w swoich rozpiskach sa dosyc zgodni - manflayerow musi byc wielu, zeby mieli sens. Sugerowana wielkosc oddzialu to ok. 14.

A poza tym, moga byc dolaczani do TK?
Obrazek

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

1 praktycznie identyko jak moja :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

przeciez w iare niedawno gralem z toba majac manflayerow :)

niestety nie daja oni zbytnio rady wq tej armii :) zbyt ona polega na popychaczkach zzeby oni nyli przydatni ;](imo)

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Shino pisze:
przeciez w iare niedawno gralem z toba majac manflayerow :)

niestety nie daja oni zbytnio rady wq tej armii :) zbyt ona polega na popychaczkach zzeby oni nyli przydatni ;](imo)
Nie zapadlo mi w pamiec, bo grales na proksach. Ale racja. :)

Czy nie daja rady? Skoro tak mowiesz, to ok. Choc wydawalo mi sie, ze takim wsparciem strzeleckim zadna armia nie pogardzi. ;)
Obrazek

Szymek
Chuck Norris
Kontakt:

bless pisze:Ludzie, ktorzy wykorzystuja regularnie Mengili w swoich rozpiskach sa dosyc zgodni - manflayerow musi byc wielu, zeby mieli sens. Sugerowana wielkosc oddzialu to ok. 14.

Tak, można ich dołączyć do TK, teoretycznie byłby to dobry oddział- zabiera tylko jedną rzadką i ma dobre statystyki, ale na te pkt w TK trudno coś wywalić żeby ich wsadzić, może znajdzie się na nich miejsce w rozpiskach 2300-2999... Skoro tyle dyskusji w tym temacie to może jakieś opinie graczy khemrijskich, czy w ogóle warto się nad ich wyborem zastanawiać i jaka ich liczba będzie optymalna? Pozdr

Awatar użytkownika
Hero_Lord
Chuck Norris

Post autor: Hero_Lord »

według mnie warto 2 katapy albo katapa+ gig . Tk mają dobre rary więc mengile nie są potrzebne bo nie można uzyć na nich popychaczek, katapa 2x na turę strzeli i zawsze będzie na co rzucić popychaczke.

@1 rozpa
Wywaliłbym warriorsów za to oddział konnicy ciężkiej fcg zeby do cr dopychała. na hierophante zamiast scrolli cloak+ hieratic, ponieważ przyda się latająca popychaczka z dodatkowym czarem. Na kolesia z raveningiem dałbym dwa scrolle i na tego drugiego tak samo ponieważ przy magi vc albo wrony będzie to przydatne. Na chariotach muzycy by się przydali. Skoro lubisz grać na uszatach to graj ja ich osobiście nie lubię. a i czemu tak dziwnie 21 tg? dochodzi do nich king i jest 22 a nie 20 albo 25 :D chyba ze chciałeś tam wrzucic magów ale to przy mojej wersji będzie 21+1 king+ 2 magów i wychodzi 24. Ale nie robiłbym tak drogiego klocka ponieważ wszystko ci będzie crem próbowało to zważywić i każda katapa będzie w to waliła parę dobrych strzałów i cu in hell. Myslałeś może nad katapa+gigson?

@2
Cloaka i hieratica lepiej na hiero zeby był mobilny. po co 20tg? z kingiem jest ich 21 + 2 magów = 23 i tak nie ma szeregu. Wywalić mengili bo jak co to 14 się gra ale to za drogie i wstaw gigsa. tak samo na magach daj scrolle dwóch i albo do tg albo koniki.

Szymek
Chuck Norris
Kontakt:

Hierofanta ma przeżyć, dlatego jest złożony tak asekuracyjnie, jak wywale warriorsów to nie będzie w czym trzymać magów, po ma być 25 TG??? 20=3 szeregi, 21+gienek+hierofanta'ewentualnie inny mag= 3 szeregi, dłużej. Poza tym dzięki za rady, chociarz wątpie aby były warte do rozwarzenia... Łucznicy są po to żeby jakieś śmieci bądź przeszkadzające fasty zdjęli, jak ich nie będzie to byle harpie będą mi przeszkadzaly w szarżach. Pozdr

A co do rozpy number 2, to jeszcze nawet raz jej nie sprawdziłem więc jeszcze nie mogę się na jej temat wypowiedzieć, jedyny nasuwające się zdanie brzmi: mengile są strasznie drodzy i ciężko będzie ich wepchnąć do rozpy...

Awatar użytkownika
Gelo
Chuck Norris

Post autor: Gelo »

pierwsza rozpiska chyba nie współgra z restricted. Masz 2 takie same rary

Szymek
Chuck Norris
Kontakt:

Ale ani raz nie powtórzyłem speciala więc w tym przypadku jest wszystko w porządku.

ODPOWIEDZ