HE by Mr.J (updated 10-02-2010)

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Mr. J
Pseudoklimaciarz

HE by Mr.J (updated 10-02-2010)

Post autor: Mr. J »

Niektórzy zapewne widzieli na innych forach. Niemniej prezentuje i tu prace nad moja małą armia. Założenia są proste nie chce być właścicielem kolejnej cukierkowej armii HE (dlatego bardziej stonowane kolory około barwy: beżowej, turkusowej, fioletowej), kiepskawe modele (w moim odczuciu) zamieniam alternatywami z innych armii, wszystko ma być konwertowane (przez co oryginalne), dla posępności klimatu daje śnieg i troszkę "zgniłej" roślinności no i maluje metalikami. To tyle w ramach wstępu...

Bolce 2
pousuwałem wszystkie dark elfickie kolce oraz głowy smoków i czaszkę dodając kryształki, cięciwa to struna od gitary, obsługa to modele łuczników z dodatkiem różnych bitsów, 2 elfików ma przedłużane włosy by nie wyglądali jak pazie
Obrazek

Pierwszy oddział Silver Helmów (co będzie robił za Dragon Princów na razie) na razie koniki wiec niewielki konwersje ogon piny zamiast śmiesznej trawki przy kopytach no i oczywiście wydrążone cugle pod łbem ze zbędnego plastiku
Obrazek
Ostatnio zmieniony 10 lut 2010, o 21:44 przez Mr. J, łącznie zmieniany 9 razy.

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Jak dla mnie bomba. Czysto i schludnie i do tego świetnie stonowane barwy. Dzięki temu figurki nie biją po oczach. Podstawki pod konikami może trochę za ubogie, ale to już szczegół. Świetna robota.
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

bardzo porządne malowanie. ciekawa kolorystyka. tylko te bolce... mimo wszytko jakoś do mnie nie przemawiają :wink:
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Popieram. Bardzo dokładne, porządne malowanie. Widać, że wiesz, jaki efekt chcesz osiągnąć i po prostu to robisz. Kolory są dobrane bardzo elegancko, jak dla mnie wszystko do siebie pasuje. Zgadzam się również z tym, że może pod końmi mało bajerów na podstawkach, ale to nie jest zbrodnia zaraz ;) Nie ma tam chyba tyle trawy, co przy BT :) Chyba w ogóle jej tam nie ma jeszcze :D

Bolt Throwery są świetne, prostymi technikami uzyskujesz bardzo ładne efekty! Najlepsze są klejnoty (przy koniach też, piórka przy łbach też ładnie wycieniowane, z tej odległości tak wyglądają). I bardzo ładnie się prezentują maszyny na okrągłych podstawkach.

Dawaj dalej, czekamy na więcej!
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Marko
Mudżahedin

Post autor: Marko »

Na prawdę bardzo wdzięcznie się to zapowiada, czekam na więcej:)
Pytanie - w pierwszym poście napisałeś, że malujesz metalikami. Konie też? Bo jeśli te piórka i elementy wyglądające na metalowe są metalikami, to mistrz, wyglądają na nmm (przynajmniej dla mnie).
I na koniec porada, bo śnieg, jeśli się nie mylę, standardowo wikol-soda? Jeśli tak, to staraj się dodawać wszystkich składników w możliwie takich samych proporcjach (najlepiej je sobie zapisać), z doświadczenia wiem, że czasem niewielkie zmiany prowadzą do zupełnie różnego wyglądu (od puszystego śniegu do czegoś co przypomina stopioną kałużę). W sumie warto, żeby wszystko wyglądało w miarę tak samo ;) Ale to tylko tak na marginesie i jeśli faktycznie z sody robisz (tak wygląda).

pozdro i niecierpliwie czekam na kolejne :)

vanswirr
Chuck Norris

Post autor: vanswirr »

Naprawdę świetne prace. Właściwie żadnych zastrzeżeń nie mam

Awatar użytkownika
Mr. J
Pseudoklimaciarz

tak maluje metalikami wszystko co metaliczne i te niby pióra tez są metaliczne. Z założenia modele maja fajnie wyglądać tak z 0,5 metra. śnieg to faktycznie mieszanka soda+ wikol i z założenia śnieg ma być rozmoknięty a podstawki jeszcze nie są wykończone brak im trawki liści itd... ni i jeszcze muszę śnieg roztopić

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

z chęcią zobaczę więcej twoich prac i masz racje nudne są armie cukierkowych he.

tak z ciekawości jakich zrobisz jeźdźców do dragon princow

Awatar użytkownika
Mr. J
Pseudoklimaciarz

no cóż to jest oddział silver helmów co kiedyś okazyjnie 2 boxy kupiłem na allegro ( jak pomaluje to tymczasowo będę ich używał jako dragon princów)

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

mam nadzieje że w twojej armii będzie troszke shadow warriorów ,bo pasują do tego ciemniejszego klimatu

Awatar użytkownika
Mr. J
Pseudoklimaciarz

chwilowo nie planuje ale z czasem na pewno się znajdzie oddzialik

Awatar użytkownika
Mortipher
"Nie po to jadę"

Post autor: Mortipher »

a jak dla mnie troszeczkę za ciemne choć malowania pozazdrościć a co do cukierkowości to cukierkowe mi sie nie podobają ale muszą mieć pewna dozę dostojeństwa. Podkreślam jak dla mnie. Czekam na dalsze fotki

tak teraz patrzę i ta ciemnośc to chyba wynik fotki :-)

Awatar użytkownika
kalcior
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: kalcior »

Podoba mi się wykonanie tych figsów w takiej tonacji ... armia będzie się ładnie prezentowała na stole:) Najbardziej podobają mi się bolce ... sam myślałem nad tym aby ściąć wszystkie kolce ale w sumie stanęło na tradycyjnych bolcach w tradycyjnej kolorystyce GW ... można je zobaczyć w moim temacie z figurkami.

Jednym słowem maluj tak dalej i będzie piękna armia:)

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

zapowiada się bardzo ciekawy klimat, dobre posunięcie z bolcami (niestety "Reapery" biją na głowę standard plastik HE). jestem ciekaw tej uprzęźy na konikach, więc może jakieś fotki z bliska?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Bosch

Post autor: Bosch »

Najlepsze He jakie widziałem. Malowanie przednie, a cała armia będzie świetnie wyglądać. Powodzenia.

Edit: Mortipher, piszesz że nie podobają ci się cukierkowe, to czemu swoje malujesz tak?

Awatar użytkownika
Mortipher
"Nie po to jadę"

Post autor: Mortipher »

nie maluje cukierkowo a przynajmniej sie staram - no chyba ze rozumiemy to sformułowanie inaczej :-) - staram sie je zrobic w jasnych barwach bo tak podobaja mi sie najbardziej - gusta nie podlegaja dyskusji. w sumie na poczatku twierdzilem ze niebiesko biale nie fajne probowalem z czerwonym zielonym turkusem i wyszlo mi ze najfajniejsze niebieskie- podkreslam dla mnie - i moze to nie odkrywcze ani nie lamie ustalonej przez gw kolorystyki.

coby offtopu nie było podobaja mi sie konie -grzywy bym tylko rozjaśnił i nie podobaja mi sie podstawki bo nie podobaja mi sie podstawki zimowe choc chyle czola za wykonanie.

Awatar użytkownika
Mr. J
Pseudoklimaciarz

mała aktualizacja bo prace się toczą powolutku acz regularnie

teścik kolorów szat elfickich, na koniach wyglądają nieźle a na elfikach jeszcze lepiej w moim odczuciu, szary jest nie skończony

Obrazek

i figsa na styczniowy PMOTM na jastrzębiu jest pseudo zbroja z 2 elfickich emblematów
Obrazek

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

bardzo fajny pomysł z tymi emblematami
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
Krzyek
Mudżahedin

Post autor: Krzyek »

Zapowiada się wspaniała armia. Mógłbyś trochę koniki bardziej zróżnicować ( wszystkie są w jednym kolorze ). Za to szaty elfów świetnie wycieniowane.
Mój IMPERIALNY LOG - klasyczne imperium do WFB
Pora na przygodę! - różne różności

Awatar użytkownika
Paczek

Post autor: Paczek »

Mi tez cukierkowe HE nie pasują, Te są imo świetne ;) Az czekam kiedy zobacze haje pełne krwi i rdzy xD

ODPOWIEDZ