BILATICON vol. V!

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

BILATICON vol. V!

Post autor: Jasif »

Obrazek
Bielski Klub Graczy Gier Bitewnych ÓSMA BILA zaprasza na turniej pod nazwą:
[center] "BILATICON vol. V!"[/center]
czyli kolejna odsłonę popularnego już w Bielsku niezależnego turnieju, który jest częścią Pięcioboju Imperatora FF i odbędzie się 8 lutego(niedziela) bieżącego roku.

wpisowe: 10 zł od osoby (Dla członków Ósmej Bili wpisowe 5 zl )

format:

1555 balancing patch limited( 2 hero)

Gramy zgodnie z najnowszymi uściśleniami sędziowskimi. Turniej zgłoszony do ligi ogólnopolskiej.

Dodatkowo pozwalamy graczom Lizardmenów żeby grali albo nowym kodeksem, albo starym!

miejsce: Klub Osiedlowy "Pegaz" na osiedlu SŁONECZNYM w Bielsku-Białej przy ulicy Braci Gierymskich.

jak dotrzeć? spod dworca PKP :
idziemy glowna ulica(na lewo od glownego wyjscia z dworca) i idziemy caly czas trzymajac sie ulicy 3 MAJA. jakies 30-40 metrow po minieciu hotelu prezydent schodzimy w lewo w dol(na wysokosci Placu Chrobrego) do przejscia podziemnego, po wyjsciu kierujemy sie w prawo, na przystanek.
spod przystanku "prezydent"(po 2 stronie ulicy od wspomnianego hotelu) autobusami lini numer : 28, 30, 50.
jezdzi tam tez 3, 14, 20.
Obrazek

Obrazek
wysiadamy na przystanku na michałowicza za super-samem, i kawalek sie wracamy w strone super-samu. skrecamy w ulice w lewo, idaca w dol. idziemy ulica aleksandrowicka w dol, jak widac na mapce. po lewej jest duzy parking, i tam kolo parkingu, obok sklepu spozywczego wchodzi sie do budynku, przechodzi na dziedziniec, a potem juz wiadamo ;)
Obrazek

troche to zagmatwane, jednak mysle ze jak ktos bedzie mial jakies problem to gracze mu pomoga sie dostac ;) na mapkach staralem sie nei zamazac nazw ulic, zeby byly w razie czego ;)

!!!jest tez opcja taksowka, nie jest to daleko, a postoj jest kolo super samu :)mysle ze w kilka osob to wyjda male kwoty ;)

Postaramy sie w ramach budowania sympatycznej i domowej atmosfery zapewnić caly czas podczas turnieju jakies przekaski i napoje (prawdopodobnie bedzie to herbata+jakies pierniczki :-D )

czas:
9.00-9.30 zapisy
9.30-12.00 I bitwa
12.00-12.30 przerwa na FOOD :D
12.30-14.30 II Bitwa
14.30-16.30 III bitwa
16.30-18.30 IV bitwa

punktacja hobbystyczna:

czytelna rozpiska 1 pkt( brak PORZADNEJ rozpiski skutkuje –1 pkt.)
jakiekolwiek proxowanie -1/-2 pkt!
AB, kostki, miarka (dodatkowy las dla WE)1 pkt

malowanie:
wszystkie podstawki: 1pkt
pol armii pomalowane 1pkt
3/4 pomalowane 2 pkt
cala armia pomalowana 3 pkt.
konwersje:(bierzemy pod uwage postacie/ oddzialy, jesli ktos ma 3 szkielety skonwertowane to niech nie liczy na max punktow :-D )
brak 0 pkt
1/2 konwersje 1 pkt
>2 konwersje to 2 pkt

prowadzimy zapisy przez mail, lub na naszym forum:
Nasze forum --->>> www.pegazbielsko.ok1.pl

moj mail: jasif@o2.pl.

miejsc mamy 38 (slownie: TRZYDZIESCI Osiem)

ZGLOSZENIE MUSI ZAWIERAC ID ZE STRONY LIGI, ALBO NIE BEDE ICH PRZYJMOWAL!!!!!!

wszelkie pytania:
gg 6637344
mail : jasif@o2.pl
albo kom 517705630
Zapraszamy serdecznie!
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

A ja serdecznie dziękuję za turniej, bitwy, sympatyczne rozmowy z graczami i ogólnie wszystko.
Organizacja bardzo dobra, pochwalam lepienie karniaków. :)
Jedyne co, to mój standartowy problem - wolę turnieje w soboty. Ale przegiąłbym zdrowo gdybym śmiał narzekać. :)
Frekwencja po raz kolejny dopisała, pomimo paskudnej pogody. Zwłaszcza podziwiam graczy z Opola, którzy mimo hektarów do pokonania w fatalnych warunkach dotarli na ten turniej - szacunek, naprawdę.
Miejscówka fajna,grupowe zamawianie pizzy to jednak fajna rzecz i postaram się o to na kolejnej parówce w Gliwicach (bylebym nie musiał stawiać tej pizzy, tak jak niektórzy ;) )

Moje starcia:
I Bitwa Myth i klimatyczne Imperium
Bardzo fajna armia, bardzo sympatyczny przeciwnik. Z początku dominacja magiczna przeciwnika, ale samobójcza szarża konnych demonetek wyłączyła jednego maga, potem już poszło łatwiej. Screamery bardzo udatnie zmniejszały liczebność wrogiej ciężkiej kawalerii. Na koniec nasze klocki zderzyły się ze sobą i wyjaśniły sprawę w HtH. 19:1 dla mnie
Ogromne podziękowania dla Mytha za uprzejmą, bezciśnieniową grę, z klimatem.

II Bitwa Kosmo i VC
Tu trochę gorzej. W pewnym momencie miałem resztki klocka demonetek i zabitego generała, ale leczący się wampir-generał był uprzejmy zadać sobie ranę z miscasta (a jedną miał wbitą) i zrobił się "wp...ol, ale w drugą stronę". Z przegranej wyszła wygrana 13:7 :)
Screamery po raz kolejny pomagają - zadają ranę BSB i zmniejszają liczebność black knights. Prawdziwymi daemons of the match są jednak horrory z heraldem BSB, które zdają wszystkie wardy (w tym herald 2 x na killing blowa).
Dobra, wymagająca bitwa - tak jak i przeciwnik.

III bitwa - pocieszono mnie, że nie trafię jednak na Bobera i jego 12 kostek magii. Hurra. Będę grał z Cosmem...
To mój drugi raz przeciwko niemu i pierwszy to był koncertowy, szybki wpieprz na Borderze w Będzinie.
Masa szczurów - 3 x clanrats, 3 x slaves, runners itp. Kiedy ja skończyłem się wystawiać, Cosmo dopiero zaczął wystawiać zasadnicze jednostki. :D Zbunkrował wartościowe rzeczy w jednym kącie (zdjęcia poniżej), a ja miałem to atakować. W drugiej rundzie trafił mi się prezent od losu - małe pociski Tzeentcha zabiły wystarczająco skavenów żeby spanikować klocek z generałem, który już nie zawrócił. Przy tej gęstości oddziałów wybuchła tam zbiorowa panika i zniknęło parę rzeczy (w tym kloc z drugim magiem). Cosmo jednak nie dał za wygraną i do końca walczył, a i ja dałem się ponieść optymizmowi i radośnie szarżowałem na wszystko w zasięgu wzroku, przez co nie zająłem ćwiartek. :)
Ostatecznie 19:1, a ja patrzę trochę z niedowierzaniem. Gra fajna, bez większych ciśnień. Cosmo to przeciwnik naprawdę na poziomie, co mogłem sprawdzić sam, no i poduczyłem się trochę. :) Dziękuję!

IV Bitwa Bartek Oskędra i wojownicy Chaosu
Trochę go dużo było - dwie jazdy Nurgla, piechota, konni maruderzy, gigant, 2 magów, pieski itp.
Na początku supremacja magiczna wojowników (skull of Katam i mark of Tzeentch robią swoje) i mój lęk (uzasadniony) przed kawalerią. Na szczęście jedna jazda, z furią, musiała szarżować na wystawione demonetki (laski lubią ból :D) i dostała drugie demonetki od boku, a potem drugą wyciągnąłem syreną i kloc Tzeentcha wyjaśnił sprawę. W międzyczasie straciłem screamery, a flamery usmażyły (dosłownie, jakieś 21 strzałów) giganta. W końcu konne i piesze demony Slaanesha wzięły w szczypce (po raz kolejny dosłownie :P) maruderów Slaanesha z magami i pokazały, kogo naprawdę faworyzuje ich pan.
20:0 dla mnie, po bitwie trudnej, ale sympatycznej. Z Bartkiem gra się bardzo fajnie, bez ciśnień - dziękuję!

Garść fotek poniżej, a gdyby ktoś chciał pełny zestaw zdjęć (jest momentami czym ucieszyć oko ;) ) proszę o pmkę z mailem lub maila. Dużo tego nie jest, jakieś 2 mb.

Obrazek
Na spalonej ziemi. Cosmo vs Przemek "Zioło" Zieliński

Obrazek
100% lansu :)

Obrazek
Wspominany bunkier Cosma na lewej flance, a także sam Generał i jego spaczeń w płynie ;)

Obrazek
Zażarte walki jeszcze trwają...

Obrazek
... aż po ostatnią bitwę. (chyba letko przeciągniętą nawet, sądząc po ilości widzów)

Obrazek
Coś jak zdjęcie grupowe - jak widać humory dopisały. :)

Nagrodą było fantastyczne trofeum, którego zdobycie musiałem w domu oblać szampanem. :) (żona wspiera i żyje moim hobby)
Obrazek

My zapraszamy wstępnie na 21 marca do Knurowa (2144 pkt) na kolejną odsłonę Wieloboju Imperatora.

Awatar użytkownika
Myter
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Myter »

Gratulacje dla Krzyśka :) taak, zwycięstwo, puchar, szampan i gratulacje od żony - bezcenne :)

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Myter pisze:Gratulacje dla Krzyśka :)
Dziękuję. :)
Myter pisze:taak, zwycięstwo, puchar, szampan i gratulacje od żony - bezcenne :)
Naprawdę bezcenne. Taka żoneczka to prawdziwy brylant. Nie było mnie całą niedzielę (a niedziela to dzień który zwykle spędzam z nią), a tu po powrocie jeszcze radość i szampan.
No i, panowie, komu żona (lub dziewczyna) kupiła* na prezent urodzinowy niedostępne w normalnej sprzedaży demonetki z 6 ed (tak, te ładniejsze ;) )? Ha?

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Wogole tak to zostal po turnieju szary movement tray na piechote mala - do odbioru u mnie ;)

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Ktos mi na turnieju podwedzil artylerke! prosze o zwrot!

ODPOWIEDZ