Dominacja w WFB
Dominacja w WFB
Z góry mówię, że szukałem i nei znalazłem takiego tematu - jeśli jest to przepraszam.
Tak szczerze to założyłem ten temat, bo nei wiedziałem gdzie zadć jedno pytanie, a wypadłem z obiegu na pare miesięcy...
Chciałem zacząć zbierać nową armię, a bardzo mi się podobają VC, ale, że wiem jak zrażone jest nasze środwisko do tejże armi, chciałem się dowiedzieć czy dalej panuje przkonanie, że ta armia podobnie jak Demony jest dla PG? Bo niestety ludzie wciąż tak sądzą, a ja nie chce żeby tak samo o mnei myśleli. Presja społeczeństwa.
Jeśli coś zrobiłem źle, nei w tym dziale czy coś to jeszcze raz przepraszam,
Tak szczerze to założyłem ten temat, bo nei wiedziałem gdzie zadć jedno pytanie, a wypadłem z obiegu na pare miesięcy...
Chciałem zacząć zbierać nową armię, a bardzo mi się podobają VC, ale, że wiem jak zrażone jest nasze środwisko do tejże armi, chciałem się dowiedzieć czy dalej panuje przkonanie, że ta armia podobnie jak Demony jest dla PG? Bo niestety ludzie wciąż tak sądzą, a ja nie chce żeby tak samo o mnei myśleli. Presja społeczeństwa.
Jeśli coś zrobiłem źle, nei w tym dziale czy coś to jeszcze raz przepraszam,
Czyli nie będę paskudnym, znienawidzonym przez wszystkich PG?
Dzięki Nehan (a nawiasem mówiąc co to bp+r i bdsm? )
@Down
jeszcze raz dzięki
PS. Nehan widać co Ci w głowie siedzi
PS 2. Można już zamknąć, albo przerobić to na, zapewne kontrowersyjny, temat o "mege przegiętych, powergamerskich" armi.
@Down
jeszcze raz dzięki
PS. Nehan widać co Ci w głowie siedzi
PS 2. Można już zamknąć, albo przerobić to na, zapewne kontrowersyjny, temat o "mege przegiętych, powergamerskich" armi.
Ostatnio zmieniony 22 sty 2009, o 00:36 przez max1, łącznie zmieniany 2 razy.
http://pl.wikipedia.org/wiki/BDSMmax1 pisze:Czyli nie będę paskudnym, znienawidzonym przez wszystkich PG?
bp+r=balancing patch+restricted
Mam dla Ciebie rade , skoro podobają Ci się VC to nimi graj , lecz nie rób z nich kolejnego nudnego standardu gdzie każda twoja rozpiska będzie opierała się na wagonie BK z regenką i lordzie z hełmem. Graj po swojemu , twoją unikalną rozpiską odbiegającą od "standardów" nikt w takim wypadku nie powinien się do Ciebie przyczepić. Jako przykład podam Cyela , który pomimo grania Demonami jest szanowany właśnie przez "odbieganie" od standardów i nie granie tylko po to aby wygrać , ale dobrze się bawić.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
dawno nie widziałemkażda twoja rozpiska będzie opierała się na wagonie BK z regenką i lordzie z hełmem.
Nie przeginaj, orki jeszcze rozumiem żeby polecać, ale żeby polecić ogry to musisz naprawdę mieć mało instynktu samozachowawczegoogry są przegięte i orki. Nawet DoW bym się pokusił.
VC i DL są dla klimatycznych lam.
Sądzę że tak naprawdę żadna armia w jakiś stanowczy sposób nie dominuje. Przykładowo w lubuskiem mamy jakoś 5 graczy wampirków, chyba jednego od demonów (mnie), ale również 3-4 imperium, po haj elfie się znajdzie, ale również 2-3 krasnoludów, lizaka, parę bretonni i z 3 łoody. Naturalnie nie będę wymieniał wszystkich. Jest nas w każdym razie około 40. Według mnie zbieraj co chcesz, jednak należy zwrócić uwagę na to z kim grasz. Nie wiem czy jesteś graczem turniejowym (na nich zawsze znajdą się różne armie), jednak wśród kolegów, gdzie na 10 znajomych 4 gra wampirami to już jest średnio .
U nas w klubie staramy się nie powtarzać armii.
U nas w klubie staramy się nie powtarzać armii.
Max - wucety w rękach sprawnego gracza mogą być bronią jeszcze mocniejszą niż DoCh. Natomiast akurat w tej armii można składać coś klimatycznego i niekoniecznie mocnego (w demonach niemal wszystko jest mocne, lub mocno za mocne). BP+R do tego skłania. Ale będziesz miał pokusy - zobaczysz hełm, zobaczysz parę fajnych sztandarów, wrighty i może się zacząć
Oj nie jestem pewien. W demonach jest ten dobry motyw, że jak rzucasz na rozpadanie, to o ile masz szczęście to nic nie stracisz, no i ward chroni. Jednak należy zwrócić uwagę, że jest parę jednostek, które w walce wręcz sobie kompletnie nie radzą, tudzież są mało wytrzymałe i służą tylko jednemu - nie braniu, lub po prostu staniu.
Wymieńmy unity których w ogóle nie widziałem na polach bitew: plagusy, demonice, nurglęta, wrzaskulce, bestiie nurgla bardzo mało bloodcrusherów, ale.........
Jednostki pojawiające się: przede wszystkim HORRORY, czasem też małe bloodki, furie zawsze, PSY, FLEJMERY, fiendy.
Wymieńmy unity których w ogóle nie widziałem na polach bitew: plagusy, demonice, nurglęta, wrzaskulce, bestiie nurgla bardzo mało bloodcrusherów, ale.........
Jednostki pojawiające się: przede wszystkim HORRORY, czasem też małe bloodki, furie zawsze, PSY, FLEJMERY, fiendy.
Nie przeginaj, orki jeszcze rozumiem żeby polecać, ale żeby polecić ogry to musisz naprawdę mieć mało instynktu samozachowawczego
Ja grywam sobie ogrami na turniejach i poza nimi i wyniki mam w okolicach 50/50, przy czym jeżeli chodzi o frajdę z gry to ogry są nie do pobicia. Przy tym bp+r daje im kilka całkiem przydatnych bonusów. Szczerze tą armię polecam, o ile nie celujesz w szereg pewnych zwycięstw (wtedy tylko demony).
Maciek
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
teraz to dominują Delfy zwlaszcza z mengilami . Niestety. Ale ktoś musi dominowac. Moze odłoże je na jakis czas na rzecz imperium.
- Corvus Albus
- Kretozord
Poczekajmy, aż wyjdą lizaki może ludzie znowu zrobią przesiadkę na inną armie
niestety( a może i stety) lizaki nowe nie wyglądają według plotek tak wesoło jak DE,DL,czy VC czy choćby nawet HE. Wątpię by wiele ludzi się na nie przesiadło ( no chyba że ktoś ceni bardziej wygląd i klimat figurek niż przepakowane zasady):)