LIGA Warhammera Fantsy Battle na 1650

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mati128
Wałkarz

LIGA Warhammera Fantsy Battle na 1650

Post autor: Mati128 »

LIGA WARHAMMER FANTASY BATTLE

Zapraszamy wszystkich chętnych do wzięcia udziału w lidze Warhammera Fantasty Battle, która odbędzie się w sklepie Cytadela przy KEN 98. Poniżej znajdziecie szczegóły dotyczące ligi.

Kiedy zaczynamy? : 09. 02. 2009

Ile to kosztuje? : 10 zł / osobę

Czy będą jakieś nagrody? : oczywiście, że będą !

Format: single 1650 pkt.

Liga zgłoszona do Polskiej Ligi WFB.

Schemat armii:
...........................................Elfy Wysokiego Rodu
Bohaterzy 1-3................................1-3
Jednostki podstawowe 2+................1+
Jednostki specjalne 0-3................0-4
Jednostki rzadkie 0-1................0-2

WAŻNE !!!: Do budowy armii wykorzystujemy TYLKO I WYŁĄCZNIE informacje zawarte w podręcznikach do armii.

Do dyspozycji maksymalnie 5 poziomów magii; każdy bound spell liczy się jako jeden poziom.

Za co jakie punkty:
- generał : 100
- sztandary : 50
- ćwiartki : 50
- sztandar armii : 50

REGULAMIN LIGI:

- gramy 4 bitwy(w pierwszej pitchet battle, a do reszty scenariusze będą ujawniane przed bitwą)
- Rozpiski należy składać na adres email: M.Podgorski@aster.pl do 07.02.2009( wraz z numeren kontaktowym i mailem zwrotnym)
- Dogs of War są dopuszczone (oprócz działa w armiach nie dogs of war)
- Regiment of Renown niedopuszczone
- dopuszczeni są specjalni bohaterowie z nowych podręczników i ze strony Gamet Workshop.
- Storm of Chaos dopuszczone (czyli praktycznie tylko Errantry War)
- gramy wg. Zasad 7 ed., aktualnie wydanych podręczników armii i uściśleń sędziowskich z listopada 2008
(http://strony.aster.pl/barbaros/uscpl.pdf)
- proxy nie zostaną dopuszczone
- Nie będzie testu wiedzy ani oceny malowania, jednak figurki muszą być sklejone.

Tabela zwycięstw:

Różnica Punkty
0-159 10 -10
160-319 11 -9
320-479 12 -8
480-639 13 -7
640-799 14 -6
800-959 15 -5
960-1119 16-4
1120 -1279 17-3
1280 -1439 18-2
1440 -1599 19-1
1600 - + 20-0

Za wyczyszczenie stołu przed 6-stą turą +1 durzy punkt.
Ostatnio zmieniony 4 lut 2009, o 22:15 przez Mati128, łącznie zmieniany 5 razy.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Mati128 pisze:
Za wyczyszczenie stołu przed 6-stą +1 durzy punkt.
Bardzo durzy?
Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

a kiedy będą bitwy ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Casp
Mudżahedin

Post autor: Casp »

9.02 to poniedziałek...
Więc kiedy będą bitwy?

Awatar użytkownika
Mati128
Wałkarz

Witam.

Bitwy zaczniemy rozgrywać od 09.02 do końca tygodnia, i bedzie tak zawsze czyli bedzie tydzień na rozegranie bitwy(tydzień na druga i tak dalej). Uczestnicy zostaną powiadomieni o tym z kim grają po zakończeniu poprezdniej rundy, a jesli chodzi o pierwsza bitwe to pary będą losowane.

pozdrawiam, Mati.

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Pytanie do organizatorów.
Jak macie zamiar zmusić graczy do przestrzegania rozgrywania bitew (przykład mamy z ligą w Starym Świecie). Rozumiem że przesunięcia czasowe się zdarzają, dlatego prosiłbym, abyście z góry zastrzegli, w jakich przypadkach będziecie przyznawać takie, a w jakich nie. JA rozumiem, że komuś może wypaść coś bardzo ważnego (pogrzeb babci, czy nagła choroba, ale jeżeli ktoś zgłasza się do ligi, i mówi mi że nie może zagrać w tym tygodniu, bo np. ma egzaminy i musi się uczyć ( a wiedział o nich zgłaszając się na turniej - o takich rzeczach się wie z wyprzedzeniem),lub w pracy ma zapier..., to po cholerę zgłaszał się on do ligi, skoro wiedział że może nie mieć czasu na granie. Czy przewidujecie za tego typu zagrywki jakieś restrykcje, a jeśli tak to może uwzględnijcie je od razu w regulaminie, żeby potem nie było, że ktoś nie wiedział.

Awatar użytkownika
ZiMny
Wodzirej

Post autor: ZiMny »

Ja się zgłaszam , rozpiskę doślę niedługo :)

Kalesoner @ Rozumiem , że będziesz skoro nie mogłeś się powstrzymać od zgryźliwego komentarza ;) ??
Obrazek

Awatar użytkownika
Mati128
Wałkarz

Grichalk pisze:Pytanie do organizatorów.
Jak macie zamiar zmusić graczy do przestrzegania rozgrywania bitew (przykład mamy z ligą w Starym Świecie). Rozumiem że przesunięcia czasowe się zdarzają, dlatego prosiłbym, abyście z góry zastrzegli, w jakich przypadkach będziecie przyznawać takie, a w jakich nie. JA rozumiem, że komuś może wypaść coś bardzo ważnego (pogrzeb babci, czy nagła choroba, ale jeżeli ktoś zgłasza się do ligi, i mówi mi że nie może zagrać w tym tygodniu, bo np. ma egzaminy i musi się uczyć ( a wiedział o nich zgłaszając się na turniej - o takich rzeczach się wie z wyprzedzeniem),lub w pracy ma zapier..., to po cholerę zgłaszał się on do ligi, skoro wiedział że może nie mieć czasu na granie. Czy przewidujecie za tego typu zagrywki jakieś restrykcje, a jeśli tak to może uwzględnijcie je od razu w regulaminie, żeby potem nie było, że ktoś nie wiedział.
oczywiście takie sytuacje się zdarzają i nic nie poradzimy na to.
Bitwa od podszewki bedzie wyglądała mniej więcej tak :
zparowani gracze umawiają się miedzy sobą na bitwe i ustalają termin rozegrania bitwy, jesli jednak zdarzy się tak, żę obie strony nie mogą dojść do porozumienia, to prosze dać znać organizatorom(czyli mnie) znać o takiej sytuacji i wtedy pomyslimy co z tym zrobic. W ww. sytuacjach możliwe roziązania to:
1) porzesunięcie terminu gry na następny tydzień, ale wtedy ma się do rozegrania 2 bitwy w jednym tygodniu
2) 10-10 za uzgodnieniem graczy
3) 0-0 za nierozegranie bitwy w terminie, i nie podanie organizatorom stosownego wytłumaczenia.
4) 18-2 za nierozegranie bitwy z wyraznej przyczyny jednego z graczy.

oczywiście powyrzsze punkty będą stosowane tylko w ostateczności
Ostatnio zmieniony 26 sty 2009, o 13:34 przez Mati128, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

WAŻNE !!!: Do budowy armii wykorzystujemy TYLKO I WYŁĄCZNIE informacje zawarte w podręcznikach do armii.

Do dyspozycji maksymalnie 5 poziomów magii; każdy bound spell liczy się jako jeden poziom.
To jedyne ograniczenia??

To będzie dylemat czy zajebisty trening przed lublinem, czy wreszcie możliwość pogrania armią tak jak GW ją napisało :)

a jakie nagrody? :D

lith
Oszukista

Post autor: lith »

Dopuszczacie nowe lizaki? :D

Awatar użytkownika
Mati128
Wałkarz

Cauliflower pisze:

To jedyne ograniczenia??

To będzie dylemat czy zajebisty trening przed lublinem, czy wreszcie możliwość pogrania armią tak jak GW ją napisało :)

a jakie nagrody? :D
Tak, to jedyne ograniczenia.

Jeśli chodzi o nagrody to z puli wpłat za udział w lidze zostraną one ufundowane + nagroda niespodzianka dla zwycięzcy ligi.

Awatar użytkownika
Mati128
Wałkarz

lith pisze:Dopuszczacie nowe lizaki? :D
Tak o ile posiadasz oryginalny podręcznik.
Ostatnio zmieniony 27 sty 2009, o 23:45 przez Mati128, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Fikol
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Fikol »

Witam,
Pytanie początkującego. Chciałbym wziąć udział ale grać mógłbym od 17-18 w tygodniu i oczywiście weekendy. Myślicie że da radę?

pozdrawiam,

Awatar użytkownika
Mati128
Wałkarz

Błażej Firkowski pisze:Witam,
Pytanie początkującego. Chciałbym wziąć udział ale grać mógłbym od 17-18 w tygodniu i oczywiście weekendy. Myślicie że da radę?

pozdrawiam,
Myślę, żę da rade, ale wszystko będzie zależało od przeciwników.

Awatar użytkownika
Fikol

To będę :)

Awatar użytkownika
Fikol

Ile osób do tej pory się zapisało?

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

staro ed stegadon z howdahem konwertowanym przejdzie ze engina i ancienta? to nie bedzie gowno tylko calkiem fajna konwersja :P
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Awatar użytkownika
Mati128
Wałkarz

Slanesh, jesli to będzie rzeczywiście konwersja a nie marny prox to oczywiście, że przejdzie.
Niech tylko to nie będzie pudełko od zapałek przyklejone do stegadona... :P

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

ah rozgryzles mnie
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Mati128 pisze: Niech tylko to nie będzie pudełko od zapałek przyklejone do stegadona... :P
Cholibcia.
Pudełko od zapałek przyklejone do Triceratopsa za 5 złotych też pewnie nie przechodzi. :cry:
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

ODPOWIEDZ