Jedna z moich pierwszych rozpisek vampirków.
1 Vampire @ 190 Pts
General; Magic Level 1
The Severed: Supernatural Horror [25]
Helm of Commandment [30]
Book of Arkhan [35]
1 Vampire @ 200 Pts
Battle Standard Bearer; Magic Level 1
Skabscrath [30]
The Bestialle: Infinite Hatred [25]
Cursed Book [20]
19 Grave Guard @ 246 Pts
Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
5 Dire Wolves @ 40 Pts
19 Skeleton Warriors @ 171 Pts
Spear; Light Armour; Shield
15 Crypt Ghouls @ 120 Pts
10 Crypt Ghouls @ 80 Pts
3 Cairn Wraiths @ 150 Pts
Great Weapon
Casting Pool: 4
Dispel Pool: 4
Models in Army: 71
Total Army Cost: 1197
vc 1200
hej hej!
uwagi (oczywiście tylko i wyłącznie moje zdanie bez krytyki)
Twoje wampiry bez save'a w walce wręcz będą jak szklanki (sam myślałem, że nie i żeczywiście wystawiam wampira małego bez save'a z hełmem i bsb, ale trzeba się narobić, żeby był bezpieczny (ale u mnie on pełni rolę wskrzeszającego ghoule ponad stan i jeszcze ani razu nie musiał walczyć [porusza się 9" dzięki talikowi lycana więc nawet jak nie może marszować to zazwyczaj ucieknie])
Wg. mnie banshee powinna być jak już wystawiasz wraighty. Dla mnie jest to bardzo "trupia" jednostka, a fakt, że ma potęcjał w bezsaveowym eliminowaniu każdej jednoski wroga, czyni ją dobrym rozwiązaniem za extra 25 punktów.
Także np 20 ghouli zamiast 15 + 10 i już będziesz miał na nią punkty![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Bał bym się wychodzić z domu bez żadnego dispell scrolla, ale w sumie na małe punkty nie jest to tak istotne![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
pozdrawiam!
edit: masz źle policzone punkty na wampirze 1: możesz mieć 50 punktów w predmioty magiczne, a masz 65
uwagi (oczywiście tylko i wyłącznie moje zdanie bez krytyki)
Twoje wampiry bez save'a w walce wręcz będą jak szklanki (sam myślałem, że nie i żeczywiście wystawiam wampira małego bez save'a z hełmem i bsb, ale trzeba się narobić, żeby był bezpieczny (ale u mnie on pełni rolę wskrzeszającego ghoule ponad stan i jeszcze ani razu nie musiał walczyć [porusza się 9" dzięki talikowi lycana więc nawet jak nie może marszować to zazwyczaj ucieknie])
Wg. mnie banshee powinna być jak już wystawiasz wraighty. Dla mnie jest to bardzo "trupia" jednostka, a fakt, że ma potęcjał w bezsaveowym eliminowaniu każdej jednoski wroga, czyni ją dobrym rozwiązaniem za extra 25 punktów.
Także np 20 ghouli zamiast 15 + 10 i już będziesz miał na nią punkty
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Bał bym się wychodzić z domu bez żadnego dispell scrolla, ale w sumie na małe punkty nie jest to tak istotne
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
pozdrawiam!
edit: masz źle policzone punkty na wampirze 1: możesz mieć 50 punktów w predmioty magiczne, a masz 65
Rady odemnie nie inwestuj w szkielety i ghoule zdecyduje sie na to albo na to
Gvardia 18 nie 19 front skladajacy sie z szesciu modeli i dwa zedy pchajace zaoszczedzone punkty na championa to podstawa jeli chcesz w tym wozic vampira inaczej wpadnie ci jakis samotny biegacz albo wyskoczy assasin i masz po vampirku a ta kwyzwiesz cwoka i masz go zglowy![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Co do herosow to jacys tacy nie od walki ni do czarowania w sumie jedyne co moga to stac i odstraszac tym terrorem przeciwnika ale przeciez w koncu go zda i wtedy lipa... wskrzeszac tez se nie powskrzeszasz nie majac mastera i majac 4PD i bounspela
Moja propozycja
1 Vampire @ 195 Pts
Magic Level 1; Necromancy; Great Weapon; Heavy armour
The Arkayne: Dark Acolyte [30]
The Martialle: Avatar of Death [20]
Helm of Commandment [30]
Enchanted Shield [15]
1 Vampire @ 185 Pts
General; Magic Level 1; Necromancy
The Master: Lord of the Dead [15]
Flayed Hauberk [25]
Black Periapt [15]
Obydwa Vampiry 2+ save w walce obydwa 2 lvlowi magowie jezeli potrzebujesz bardziej dispela zabierasz sobie kostke periaptem grasz na dwarfy to dodajesz powera master na kosciaki ale jak wolisz to wez na ghoule nie ma problemu tyle same pkty przeciez masz dwa wampiry co sie pobija i ladnie poczaruja
I jeszcze jedno za malo mobilna ta ramia jeden oddzial wilkow to zdecydowanie za malo brak kawaleri fellbatow albo chociaz jeszcze jednych wolkow
Gvardia 18 nie 19 front skladajacy sie z szesciu modeli i dwa zedy pchajace zaoszczedzone punkty na championa to podstawa jeli chcesz w tym wozic vampira inaczej wpadnie ci jakis samotny biegacz albo wyskoczy assasin i masz po vampirku a ta kwyzwiesz cwoka i masz go zglowy
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Co do herosow to jacys tacy nie od walki ni do czarowania w sumie jedyne co moga to stac i odstraszac tym terrorem przeciwnika ale przeciez w koncu go zda i wtedy lipa... wskrzeszac tez se nie powskrzeszasz nie majac mastera i majac 4PD i bounspela
Moja propozycja
1 Vampire @ 195 Pts
Magic Level 1; Necromancy; Great Weapon; Heavy armour
The Martialle: Avatar of Death [20]
Helm of Commandment [30]
Enchanted Shield [15]
1 Vampire @ 185 Pts
General; Magic Level 1; Necromancy
The Master: Lord of the Dead [15]
Flayed Hauberk [25]
Black Periapt [15]
Obydwa Vampiry 2+ save w walce obydwa 2 lvlowi magowie jezeli potrzebujesz bardziej dispela zabierasz sobie kostke periaptem grasz na dwarfy to dodajesz powera master na kosciaki ale jak wolisz to wez na ghoule nie ma problemu tyle same pkty przeciez masz dwa wampiry co sie pobija i ladnie poczaruja
I jeszcze jedno za malo mobilna ta ramia jeden oddzial wilkow to zdecydowanie za malo brak kawaleri fellbatow albo chociaz jeszcze jednych wolkow