He 2250 z Eltharionem

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

He 2250 z Eltharionem

Post autor: Ice-T »

Heros:

Eltharion The Swordmaster
(w sumie to on nie ma magicznych przedmiotów
tylko Biały miecz z Hoeth który daje tylko magiczne ataki i pozwala na używanie styli walki )

270pts.

Mag lev.2
Seer, Channaler, Silver Wand,
konik z bardingiem
197pts.

Mag lev.2
Seer, JofD
konik z bardingiem
192pts.

Core units:

5xSilver Helms
FCG; Banner of elyrion

5xSilver Helms

5xSilver Helms

Special units:

18x Swordmasters of Hoeth
FCG; AoPF, BoS
329pts.

19x Swordmasters of Hoeth
FCG; War Banner
297pts.

2x Tiranoc Chariot
170pts.

Rare units:

4x repeater Boltthrower
400pts.

Ostatnio zawiodłem się na Teclisie jednak nie daje rady na 7ed. Pd go ograniczają i wiele sięnie różni od Arcymaga

Taktyka taka
Elthariona umiejętności chyba kazdy zna i wie że nie łatwo się z nim walczy ;) wsadzam go do kloca SM z BoS i rwą do walki ze stubbornem 2kloc do walki z Warbannerem 4 bolce dają rady szzcegolnie jak masz Curse of arrow attaraction poprostu miło jak przeciwnik ściąga oddzialy:D do tego silverzy z Banner of ellyrion no cuś kolegoa Daro powiedział że warto by spróbować więc spróbuję mają za zaanie czyścić wszystko co cenne i siękampuje po lasach za rzeczkami itp. do tego standard rydwany i silverzy wspomagajki. Co o tym myślicie...??

pozdro
Ice-T

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

takie nijakie to :P

daj scrolle temu drugiemu magowi koneicznie

ja bym raczej jakiś niewielki ofensik z tego zrobił i dał 2 orzełki zmaiast jednej baterii bolców. Moze zrobił z tego jednego duzego oddziału SM dwa małe po 10-12 chłopka i koneicnzie klocek spearelfów, zamiast silverów i 100pkt. wolnych.
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

A ja ci mówiłem zebys sie w jakieś łupie klimaty nie bawił :P - w Bielsku nei warto , za droga wejsciówka i zbyt fajne nagrody :)

Weź 4 magów i pokaz starym prykom klase 16PD :P

Pozdro

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Kosa pisze:takie nijakie to :P

daj scrolle temu drugiemu magowi koneicznie

ja bym raczej jakiś niewielki ofensik z tego zrobił i dał 2 orzełki zmaiast jednej baterii bolców. Moze zrobił z tego jednego duzego oddziału SM dwa małe po 10-12 chłopka i koneicnzie klocek spearelfów, zamiast silverów i 100pkt. wolnych.
Ja uważam, że rozpiska jest fajna.

Tzn. na pewno nie rezygnowałbym z 4 RBT.
One są ważne, bo muszą zniszczyć cały support przeciwnika jak najszybciej (pospołu z magami).

Robotę orłów mogą od czasu do czasu przejmować Silverzy.

Oczywiście nie jest to niewiadomo jak mocne, ale na pewno jest to równa zbalansowana rozpiska.

Jej główny problem to bardzo drogie jednostki, a przez to niemożność osiągnięcia zdecydowanej przewagi na żadnym polu.
Ale to akurat ogólny problem całego podręcznika HE, który poza zestawem full magic+bolce, nie daje faworyzuje żadnych zbalansowanych rozwiązań.

ODPOWIEDZ