DE by Zbyslaw
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
DE by Zbyslaw
Witam was wszystkich
Chciałbym wam zaprezentować moją armię DE z bonusem. Trochę konwersji. Jestem malarzem z małym stażem, więc malowanie modeli nie powala, z pewnością pozytywnie, czy negatywnie, oceńcie sami.
Pierwszy model: Hydra
Black Guards,, trochę obici ;/
Coldy malowane dawno, nie mam zbytnio czasu na przemalowywanie. BSB kupiony na allegro, postawiłem go tam aby zapchać podstawkę, podobnie następny z lewej.
Warriorzy zanurzeni w bejcy
Harpie, moja konwersja z witchek. Mają jedno skrzydło, bo moja wizja wygląda tak: to są urodzone sprinterki a jak jest jakaś przeszkoda to wyskakują i na jadenym skrzydle trochę lecą po czym opadają na ziemie.
Czarodziejka z familiarem, Shadowblade.
Słabe malowanie bolca. Cóż, to było jakiś czas temu, teraz jest chyba lepiej
A teraz dodatek. Figurka pegaza malowana dla brata:
Bardzo proszę o porady malarskie i komentarze. Z góry dzięki.
Chciałbym wam zaprezentować moją armię DE z bonusem. Trochę konwersji. Jestem malarzem z małym stażem, więc malowanie modeli nie powala, z pewnością pozytywnie, czy negatywnie, oceńcie sami.
Pierwszy model: Hydra
Black Guards,, trochę obici ;/
Coldy malowane dawno, nie mam zbytnio czasu na przemalowywanie. BSB kupiony na allegro, postawiłem go tam aby zapchać podstawkę, podobnie następny z lewej.
Warriorzy zanurzeni w bejcy
Harpie, moja konwersja z witchek. Mają jedno skrzydło, bo moja wizja wygląda tak: to są urodzone sprinterki a jak jest jakaś przeszkoda to wyskakują i na jadenym skrzydle trochę lecą po czym opadają na ziemie.
Czarodziejka z familiarem, Shadowblade.
Słabe malowanie bolca. Cóż, to było jakiś czas temu, teraz jest chyba lepiej
A teraz dodatek. Figurka pegaza malowana dla brata:
Bardzo proszę o porady malarskie i komentarze. Z góry dzięki.
Ostatnio zmieniony 9 lut 2009, o 19:29 przez Zbyslaw, łącznie zmieniany 1 raz.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
przedewszystkim zastanowiłbym się nad sensem obróbki zdjęć w PS.
zdecydowanie nie poprawia to wyglądu zdjęć, powiem więcej: pogarsza, widać to szczególnie przy "zjedzonych" ostrzach BG, podstawkach harpi i bolca, jak również fragmęcie zwoju trzymanego przez jego obsługanta.
Co do figsów, niepodoba mi się kolorystyka hydry i harpi. proponuje ci pobawić się nowymi washami, są proste w zastosowaniu a dają bardzo fajne efekty .
Najbardziej podobają mi się BG, szkoda tylko że na fotach mało co widać
Co do bejcy to wydaje mi się że troszke za gęsta, bo w niektórych miejscach osadziła się na wypukłościach, zamiast zalać wgłębienia( tarcza na plecach elfa w ostatnim szeregu warriorów)
ale jako klocek prezentują się wmiare przyzwoicie.
W sumie jak na początki to i tak nieźle, musisz dużo żeczy poćwiczyć, ale wierze że będzie coraz lepiej
pozdrawiam.
zdecydowanie nie poprawia to wyglądu zdjęć, powiem więcej: pogarsza, widać to szczególnie przy "zjedzonych" ostrzach BG, podstawkach harpi i bolca, jak również fragmęcie zwoju trzymanego przez jego obsługanta.
Co do figsów, niepodoba mi się kolorystyka hydry i harpi. proponuje ci pobawić się nowymi washami, są proste w zastosowaniu a dają bardzo fajne efekty .
Najbardziej podobają mi się BG, szkoda tylko że na fotach mało co widać
Co do bejcy to wydaje mi się że troszke za gęsta, bo w niektórych miejscach osadziła się na wypukłościach, zamiast zalać wgłębienia( tarcza na plecach elfa w ostatnim szeregu warriorów)
ale jako klocek prezentują się wmiare przyzwoicie.
W sumie jak na początki to i tak nieźle, musisz dużo żeczy poćwiczyć, ale wierze że będzie coraz lepiej
pozdrawiam.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
-
- Chuck Norris
jak dla mnie to nie jest TT i nie rozumiem stwierdzenie że od niedawna znasz TT to nie jest pojęcie które się poznaje ... to po prostu umowna nazwa poziomu godnego postawienia na stół
moim zdaniem te figurki to dużo niżej niż TT ale pracuj dalej ..
ps zdjęcia koszmarne nie obrabiaj w PS bo kicha! wklej te zdjęcia w orginale
moim zdaniem te figurki to dużo niżej niż TT ale pracuj dalej ..
ps zdjęcia koszmarne nie obrabiaj w PS bo kicha! wklej te zdjęcia w orginale
IMHO - TT to to nie jest
p.s-strasznie kolorowa ta hydra ,.Eee za czerwona jak dla mnie
p.s-strasznie kolorowa ta hydra ,.Eee za czerwona jak dla mnie
Zacznę od tego, że dziękuję za wszystkie komentarze. Następnie przejdę do tego, że zdjęcia dodałem zwykłe, nie przerabiane. Później powiem, że chciałem aby moja Hydra się wyróżniała, dlatego taka czerwona. Skończę na tym, że chyba mój znajomy mnie zwałował jeśli chodzi o to TT. No cóż...
P.S. Czy te nowe washe to kwestia tylko przejechania tym po figurce czy trzeba zrobić coś więcej?
P.S. Czy te nowe washe to kwestia tylko przejechania tym po figurce czy trzeba zrobić coś więcej?
malowanie przyjdzie z czasem. Fajnie za to, że od razu myślisz o konwersjach - i podobają mi się pomysły. Chciałabym zobaczyć jakie będziesz miał dalej - może na kusznikach?
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
Przejeżdżasz po danym elemencie washem po wyschnięciu rozjasniasz tam gdzie pada więcej światła czyli jakieś wystające elementy i krawędzie .Zbyslaw pisze:Czy te nowe washe to kwestia tylko przejechania tym po figurce czy trzeba zrobić coś więcej?
Yudokuno pisze:malowanie przyjdzie z czasem. Fajnie za to, że od razu myślisz o konwersjach - i podobają mi się pomysły. Chciałabym zobaczyć jakie będziesz miał dalej - może na kusznikach?
Cóż, mam już pomysł na konwersję kuszników. Może pokażę ci ich na następnym turnieju KrzyśkaW
tedzio pisze:Przejeżdżasz po danym elemencie washem po wyschnięciu rozjasniasz tam gdzie pada więcej światła czyli jakieś wystające elementy i krawędzie .Zbyslaw pisze:Czy te nowe washe to kwestia tylko przejechania tym po figurce czy trzeba zrobić coś więcej?
OK, spróbuje.
Cóż, mała necromancja
Zacznę od DR:
Najpierw peleryniarze
A potem zwykli, goli
O DR słów parę (z dedykacją dla bazoka):
- koniki WE
- tułowie DE, lub WE, co kto woli
- rączki DE, lub WE z łukami przerobionymi na mega-hiper-turbo-crossbow, czyli to co jest w rączce pierwszego peleryniarza po prawej
- główki, ta z muzykiem WE jest cacy, bo ma trąbkę, ale radzę DE
- nóżki WE, of course
- płaszczyki, to zależy co kto lubi. Moim zdaniem kołczany ze strzałami wyglądają wporzo, ale to moje zdanie
- najważniejsze jest malowanie. Pomalowani w te odcienie wyglądają na DE, a tak jak kusznicy pokazani niżej, wyglądaliby jak WE
Cauldroon
Jest to Vessel & Acolites z Hord, Reapers z Chronopii, łańcuszki i Witchka, jako Hag. Witchka nie jest malowana przeze mnie.
Dreadlord
Jeden z akolitów, z Draichem i sztandarem Demonettek
Xbowmen
Zacznę od DR:
Najpierw peleryniarze
A potem zwykli, goli
O DR słów parę (z dedykacją dla bazoka):
- koniki WE
- tułowie DE, lub WE, co kto woli
- rączki DE, lub WE z łukami przerobionymi na mega-hiper-turbo-crossbow, czyli to co jest w rączce pierwszego peleryniarza po prawej
- główki, ta z muzykiem WE jest cacy, bo ma trąbkę, ale radzę DE
- nóżki WE, of course
- płaszczyki, to zależy co kto lubi. Moim zdaniem kołczany ze strzałami wyglądają wporzo, ale to moje zdanie
- najważniejsze jest malowanie. Pomalowani w te odcienie wyglądają na DE, a tak jak kusznicy pokazani niżej, wyglądaliby jak WE
Cauldroon
Jest to Vessel & Acolites z Hord, Reapers z Chronopii, łańcuszki i Witchka, jako Hag. Witchka nie jest malowana przeze mnie.
Dreadlord
Jeden z akolitów, z Draichem i sztandarem Demonettek
Xbowmen
w tych ostatnich bardzo mi się podobają płaszcze
Nie wiem czy robisz zdjęcia ze statywu, ale jeśli tak, to przestaw się na program priorytetu przysłony i skręć nieco szkło którym robisz te foty do min f/11, bo na razie to połowa figurek jest poza głębią ostrości
No i jeśli robisz foty ze statywu to też ISO zmniejsz bo automat jak widze dobrał sobie iso 800
No i jeśli robisz foty ze statywu to też ISO zmniejsz bo automat jak widze dobrał sobie iso 800
ja jako początkujący malarz nie powinienem krytykować czegoś czego lepiej nie zrobię, tak więc:
fajne żywe kolorki na hydrze, konwersje coldrona i hydry zajebiaszcze, bg też mocno dają rade
a moje pytanie brzmi: czy mógłbyś napisać chociaż krótki tutorial jak i z czego robiłeś coldron???
fajne żywe kolorki na hydrze, konwersje coldrona i hydry zajebiaszcze, bg też mocno dają rade
a moje pytanie brzmi: czy mógłbyś napisać chociaż krótki tutorial jak i z czego robiłeś coldron???
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.