DE by Zbyslaw

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zbyslaw
Mudżahedin

DE by Zbyslaw

Post autor: Zbyslaw »

Witam was wszystkich

Chciałbym wam zaprezentować moją armię DE z bonusem. Trochę konwersji. Jestem malarzem z małym stażem, więc malowanie modeli nie powala, z pewnością pozytywnie, czy negatywnie, oceńcie sami.

Pierwszy model: Hydra
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Black Guards,, trochę obici ;/
ObrazekObrazek

Coldy malowane dawno, nie mam zbytnio czasu na przemalowywanie. BSB kupiony na allegro, postawiłem go tam aby zapchać podstawkę, podobnie następny z lewej.
ObrazekObrazek

Warriorzy zanurzeni w bejcy
ObrazekObrazek
Obrazek
ObrazekObrazek

Harpie, moja konwersja z witchek. Mają jedno skrzydło, bo moja wizja wygląda tak: to są urodzone sprinterki a jak jest jakaś przeszkoda to wyskakują i na jadenym skrzydle trochę lecą po czym opadają na ziemie.
ObrazekObrazek

Czarodziejka z familiarem, Shadowblade.
ObrazekObrazek

Słabe malowanie bolca. Cóż, to było jakiś czas temu, teraz jest chyba lepiej :P
Obrazek

A teraz dodatek. Figurka pegaza malowana dla brata:
Obrazek
ObrazekObrazek

Bardzo proszę o porady malarskie i komentarze. Z góry dzięki.
Ostatnio zmieniony 9 lut 2009, o 19:29 przez Zbyslaw, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

przedewszystkim zastanowiłbym się nad sensem obróbki zdjęć w PS.
zdecydowanie nie poprawia to wyglądu zdjęć, powiem więcej: pogarsza, widać to szczególnie przy "zjedzonych" ostrzach BG, podstawkach harpi i bolca, jak również fragmęcie zwoju trzymanego przez jego obsługanta.
Co do figsów, niepodoba mi się kolorystyka hydry i harpi. proponuje ci pobawić się nowymi washami, są proste w zastosowaniu a dają bardzo fajne efekty :wink: .
Najbardziej podobają mi się BG, szkoda tylko że na fotach mało co widać :?
Co do bejcy to wydaje mi się że troszke za gęsta, bo w niektórych miejscach osadziła się na wypukłościach, zamiast zalać wgłębienia( tarcza na plecach elfa w ostatnim szeregu warriorów)
ale jako klocek prezentują się wmiare przyzwoicie.
W sumie jak na początki to i tak nieźle, musisz dużo żeczy poćwiczyć, ale wierze że będzie coraz lepiej 8)

pozdrawiam.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

VegaMStudio
Chuck Norris

Post autor: VegaMStudio »

jak dla mnie to nie jest TT i nie rozumiem stwierdzenie że od niedawna znasz TT to nie jest pojęcie które się poznaje ... to po prostu umowna nazwa poziomu godnego postawienia na stół
moim zdaniem te figurki to dużo niżej niż TT ale pracuj dalej ..

ps zdjęcia koszmarne nie obrabiaj w PS bo kicha! wklej te zdjęcia w orginale

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

IMHO - TT to to nie jest :wink:

p.s-strasznie kolorowa ta hydra ,.Eee za czerwona jak dla mnie :D
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

masterclass

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Post autor: Koz@a »

Jak na same początki to nie jest zle popracujesz nad techniką i dasz rade 8)

Awatar użytkownika
Zbyslaw
Mudżahedin

Zacznę od tego, że dziękuję za wszystkie komentarze. Następnie przejdę do tego, że zdjęcia dodałem zwykłe, nie przerabiane. Później powiem, że chciałem aby moja Hydra się wyróżniała, dlatego taka czerwona. Skończę na tym, że chyba mój znajomy mnie zwałował jeśli chodzi o to TT. No cóż...

P.S. Czy te nowe washe to kwestia tylko przejechania tym po figurce czy trzeba zrobić coś więcej?

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

malowanie przyjdzie z czasem. Fajnie za to, że od razu myślisz o konwersjach - i podobają mi się pomysły. Chciałabym zobaczyć jakie będziesz miał dalej - może na kusznikach? :)
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

Zbyslaw pisze:Czy te nowe washe to kwestia tylko przejechania tym po figurce czy trzeba zrobić coś więcej?
Przejeżdżasz po danym elemencie washem po wyschnięciu rozjasniasz tam gdzie pada więcej światła czyli jakieś wystające elementy i krawędzie ;).

Awatar użytkownika
Zbyslaw
Mudżahedin

Yudokuno pisze:malowanie przyjdzie z czasem. Fajnie za to, że od razu myślisz o konwersjach - i podobają mi się pomysły. Chciałabym zobaczyć jakie będziesz miał dalej - może na kusznikach? :)

Cóż, mam już pomysł na konwersję kuszników. Może pokażę ci ich na następnym turnieju KrzyśkaW 8)

tedzio pisze:
Zbyslaw pisze:Czy te nowe washe to kwestia tylko przejechania tym po figurce czy trzeba zrobić coś więcej?
Przejeżdżasz po danym elemencie washem po wyschnięciu rozjasniasz tam gdzie pada więcej światła czyli jakieś wystające elementy i krawędzie ;).

OK, spróbuje.

Awatar użytkownika
Ciozak95
Mudżahedin

Post autor: Ciozak95 »

Dzisiaj widzialem je w klubie :D nie wygladaja wcale zle , jak na poczatki to jest dobrze... ;] clakie mfajne konwersje z tymi gnoblarami

Malkavian
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Malkavian »

Warriorzy bardzo efektowni!

Awatar użytkownika
Zbyslaw
Mudżahedin

Cóż, mała necromancja :D
Zacznę od DR:
Najpierw peleryniarze
Obrazek
Obrazek
A potem zwykli, goli
Obrazek
Obrazek

O DR słów parę (z dedykacją dla bazoka):
- koniki WE
- tułowie DE, lub WE, co kto woli
- rączki DE, lub WE z łukami przerobionymi na mega-hiper-turbo-crossbow, czyli to co jest w rączce pierwszego peleryniarza po prawej :wink:
- główki, ta z muzykiem WE jest cacy, bo ma trąbkę, ale radzę DE
- nóżki WE, of course
- płaszczyki, to zależy co kto lubi. Moim zdaniem kołczany ze strzałami wyglądają wporzo, ale to moje zdanie
- najważniejsze jest malowanie. Pomalowani w te odcienie wyglądają na DE, a tak jak kusznicy pokazani niżej, wyglądaliby jak WE

Cauldroon
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jest to Vessel & Acolites z Hord, Reapers z Chronopii, łańcuszki i Witchka, jako Hag. Witchka nie jest malowana przeze mnie.

Dreadlord
Obrazek
Obrazek

Jeden z akolitów, z Draichem i sztandarem Demonettek

Xbowmen
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
lewy
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: lewy »

w tych ostatnich bardzo mi się podobają płaszcze

Zbeeshack
Plankton

Post autor: Zbeeshack »

Nie wiem czy robisz zdjęcia ze statywu, ale jeśli tak, to przestaw się na program priorytetu przysłony i skręć nieco szkło którym robisz te foty do min f/11, bo na razie to połowa figurek jest poza głębią ostrości :)

No i jeśli robisz foty ze statywu to też ISO zmniejsz bo automat jak widze dobrał sobie iso 800

Awatar użytkownika
Zbyslaw
Mudżahedin

ISO było 800, al bez statywu i ręka mi trochę drżała. Z głębią ostrości mam mały problem bo często zapominam jak sie to zmienia, coś mi się tylko kojarzy z takim pokrętełkiem :lol2:

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Podoba mi się konwersja hydry i kociołka. Reszta (włącznie z malowaniem) już niezbyt. Troche brudno wyglądają, niestarannie.

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Post autor: kamelot »

ja jako początkujący malarz nie powinienem krytykować czegoś czego lepiej nie zrobię, tak więc:

fajne żywe kolorki na hydrze, konwersje coldrona i hydry zajebiaszcze, bg też mocno dają rade :D

a moje pytanie brzmi: czy mógłbyś napisać chociaż krótki tutorial jak i z czego robiłeś coldron???
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Zbyslaw
Mudżahedin

Zbyslaw pisze: Jest to Vessel & Acolites z Hord, Reapers z Chronopii, łańcuszki i Witchka, jako Hag. Witchka nie jest malowana przeze mnie.

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Post autor: kamelot »

sorry :?
nie zauważyłem tego zapisu :P
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

ODPOWIEDZ