DE by Howard
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
DE by Howard
Odrazu powiem.. maluje od 3 tygodni i sa to moje pierwsze modele wiec prosze o delikatna krytyke
nie władam jeszcze mokrym pędzlem tak jak bym chciał ale na wszystko potrzba czasu. bardzo ciezko nazwać klimat tej armii ktora jest under construction atm hehe, chwilowo pozostawie to bez komentaża
Czas realizacji (czytaj-zakonczenie malowania DE) oscyluje na granicy kilu miesięcy ponieważ mam niesamowitą dbałość o detale to dobrze i źle zarazem bo armia bedzie dluuuuugo nieskonczona, Jak zresztą te kilka modeli zajelo mi okolo 3 tygodni malujac po kilka godzin dziennie A caly czas wymagaja poprawek
A więc zaczynamy
nie władam jeszcze mokrym pędzlem tak jak bym chciał ale na wszystko potrzba czasu. bardzo ciezko nazwać klimat tej armii ktora jest under construction atm hehe, chwilowo pozostawie to bez komentaża
Czas realizacji (czytaj-zakonczenie malowania DE) oscyluje na granicy kilu miesięcy ponieważ mam niesamowitą dbałość o detale to dobrze i źle zarazem bo armia bedzie dluuuuugo nieskonczona, Jak zresztą te kilka modeli zajelo mi okolo 3 tygodni malujac po kilka godzin dziennie A caly czas wymagaja poprawek
A więc zaczynamy
Ostatnio zmieniony 9 lut 2009, o 22:19 przez howard, łącznie zmieniany 2 razy.
To prawda. Jeśli malujesz tylko 3 tyg. to myślę, że można cię nazwać mistrzem szybkiej nauki. Figurki dobrze pomalowane. Myślę, że zrobisz tak całą armię, dobrze wypodsawkujesz to będzie superPatryk pisze:Jak na 3 tyg. to jest zajebiście.
Ogólnie, jeżeli utrzymasz taki poziom w całej armii + zrobisz efektowne podstawki to będzie świetnie.
musze popracowac jeszcze nad lepszym zespoleniem czerwieni i zoltego bo jest za ostre a to w moim przypadku 5 roznych kolorow przy bazie golden yellow, skull white i red gore :/ morathi maguska ma ich 7 i wyglada duuuuzo lepiej niz Maulusa
Co do podstawek to ponizej jest to na czym sie wzoruje ale idzie masowka wiec narazie brak gotowego w 100% modelu
Co do podstawek to ponizej jest to na czym sie wzoruje ale idzie masowka wiec narazie brak gotowego w 100% modelu
No bez przesady Panowie. Na tym poziomie da się spokojnie w tydzien więcej wymazac.
Co wcale nie znaczy ze brzydko jest. Nawet ładnie to wszystko wygląda. Tyle ze do DE IMO niezbyt pasuje. Zabardzo "radosne" kolorki. Ale co kto lubi
Edit:
Teraz wyczytałem ze kolega maluje OD 3 tygodni. No, no. Nie powiem. Jeśli to prawda to naprawde poziom robi wrażenie. Ciśnij
Co wcale nie znaczy ze brzydko jest. Nawet ładnie to wszystko wygląda. Tyle ze do DE IMO niezbyt pasuje. Zabardzo "radosne" kolorki. Ale co kto lubi
Edit:
Teraz wyczytałem ze kolega maluje OD 3 tygodni. No, no. Nie powiem. Jeśli to prawda to naprawde poziom robi wrażenie. Ciśnij
kolorystyka jak h elfy ]:-> ciekawie ciekawie jak mozna h elfy miec czerwone to czemu nie niebieskie darki
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
-
- Chuck Norris
co do kolorów to rzecz gustu cała armia na takich podstawkach będzie się prezentowała wyśmienicie i kolory są bardzo fajne (co innego jak byś taki model postawił na zielonej trawce wtedy to by masakra była)
Niestety muszę cię skrytykować za skórę .. w ogóle nie dark a na pewno nie DE ! po pierwsze elfy mają ciemną prawie czarna karnacje oraz siwe włosy (co by się wspaniale komponowało z jasnymi strojami) spowodowaną wieloletnia ewolucją, choć niektórzy uważają ze ich nazwa pochodzi od ciemnych serc pozbawionych jakichkolwiek uczuć... osobiscie pomalował bym ich skórę w odcieniach granatu/czerni a to wszystko rozjaśnić ciemnym szarym (lecz na tyle jasnym by był kontrastowy do już ciemnego granatu)
Ps. ŻADNYCH ZŁOTYCH AKCENTÓW! Będzie sie zlewało z reszta figurki w ogóle nie stosuj metalików żadnych! szarość i szary metalik to samobójstwo.
ale fakt ze trzeba by przełamaćtą biel błękit i szarości jakimś akcentem kontrastowym ..
Niestety muszę cię skrytykować za skórę .. w ogóle nie dark a na pewno nie DE ! po pierwsze elfy mają ciemną prawie czarna karnacje oraz siwe włosy (co by się wspaniale komponowało z jasnymi strojami) spowodowaną wieloletnia ewolucją, choć niektórzy uważają ze ich nazwa pochodzi od ciemnych serc pozbawionych jakichkolwiek uczuć... osobiscie pomalował bym ich skórę w odcieniach granatu/czerni a to wszystko rozjaśnić ciemnym szarym (lecz na tyle jasnym by był kontrastowy do już ciemnego granatu)
Ps. ŻADNYCH ZŁOTYCH AKCENTÓW! Będzie sie zlewało z reszta figurki w ogóle nie stosuj metalików żadnych! szarość i szary metalik to samobójstwo.
ale fakt ze trzeba by przełamaćtą biel błękit i szarości jakimś akcentem kontrastowym ..
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
jak już wspominał SexRocket; bzduraVegaMStudio pisze:po pierwsze elfy mają ciemną prawie czarna karnacje oraz siwe włosy
co do figsów to malowanie świetne! I zdecydowanie popieram odejście od nudnych czarno-fioletowych DE.
jeszcze raz gratuluje ładnie pomalowanych figurek
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Bardzo ładnie zaczynasz przygodę z malowaniem - 3 tygodnie i taki efekt to bardzo dobry wynik! Widać, że od razu skupiasz się nawet na najmniejszych detalach (jak zresztą wspominasz), jak oczy czy wisiorki, amulety i talizmany. I dobrze. Poza tym farba jest nałożona poprawnie i starannie, tutaj się pilnujesz Są nawet zaczątki cieniowania i różnicowania efektów poszczególnych elementów Z czasem nabierzesz po prostu wprawy i pewności ręki, wtedy detale będą - mało że przy okazji lepsze - to i szybciej malowane
Oby tak dalej! A kolorystyka mi się średnio podoba, owszem, nie jest ona standardowa, ale ładnie Ci to wszystko wyszło. Mi się kojarzy na pierwszy rzut oka z lodową krainą, ale chyba o to chodzi, nie? Nie pasują mi jedynie kolorystycznie odcienie czerwieni/żółci itp. Całość jest chłodna i tak mogłoby zostać, bez rozpraszania kompozycji takimi ostrymi kolorami. Ale to Twoja wizja, więc maluj sobie, jak Ci się podoba Ogólnie mówiąc, to całość jest jasna dość, troszkę może więcej cienia gdzieniegdzie w zagłębieniach, hm?
No i mała propozycja: spróbuj każde metalowe części delikatnie zaznaczyć czarnym washem przy wszystkich kształtach (miecze, hełmy ze złotymi zdobieniami), żeby odgraniczyć detale/wypukłe elementy. Doda to kontrastu i wyrazistości, a nie zajmie Ci dużo czasu
Oby tak dalej! A kolorystyka mi się średnio podoba, owszem, nie jest ona standardowa, ale ładnie Ci to wszystko wyszło. Mi się kojarzy na pierwszy rzut oka z lodową krainą, ale chyba o to chodzi, nie? Nie pasują mi jedynie kolorystycznie odcienie czerwieni/żółci itp. Całość jest chłodna i tak mogłoby zostać, bez rozpraszania kompozycji takimi ostrymi kolorami. Ale to Twoja wizja, więc maluj sobie, jak Ci się podoba Ogólnie mówiąc, to całość jest jasna dość, troszkę może więcej cienia gdzieniegdzie w zagłębieniach, hm?
No i mała propozycja: spróbuj każde metalowe części delikatnie zaznaczyć czarnym washem przy wszystkich kształtach (miecze, hełmy ze złotymi zdobieniami), żeby odgraniczyć detale/wypukłe elementy. Doda to kontrastu i wyrazistości, a nie zajmie Ci dużo czasu
Czwarty model ukończony Maguska zakończyła 3 tydzień zmagań hehe
Czas na cold one-a dla pana Maulusa i oddział kuszników ( Plastik to jest coś czego chciałem uniknąć ale nie moge niestety zrobić 2 takich samych oddziałów kuszników z shadów wiec jedna dziesiątka musi byc plastikowa
Czas na cold one-a dla pana Maulusa i oddział kuszników ( Plastik to jest coś czego chciałem uniknąć ale nie moge niestety zrobić 2 takich samych oddziałów kuszników z shadów wiec jedna dziesiątka musi byc plastikowa