DE by Howard

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
howard
Powergamer Rozpiskowy

DE by Howard

Post autor: howard »

Odrazu powiem.. maluje od 3 tygodni i sa to moje pierwsze modele wiec prosze o delikatna krytyke :P

nie władam jeszcze mokrym pędzlem tak jak bym chciał ale na wszystko potrzba czasu. bardzo ciezko nazwać klimat tej armii ktora jest under construction atm hehe, chwilowo pozostawie to bez komentaża 8)

Czas realizacji (czytaj-zakonczenie malowania DE) oscyluje na granicy kilu miesięcy ponieważ mam niesamowitą dbałość o detale to dobrze i źle zarazem bo armia bedzie dluuuuugo nieskonczona, Jak zresztą te kilka modeli zajelo mi okolo 3 tygodni malujac po kilka godzin dziennie A caly czas wymagaja poprawek :? :? :?

A więc zaczynamy :twisted:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 9 lut 2009, o 22:19 przez howard, łącznie zmieniany 2 razy.

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Jak na 3 tyg. to jest zajebiście.

Ogólnie, jeżeli utrzymasz taki poziom w całej armii + zrobisz efektowne podstawki to będzie świetnie.

Awatar użytkownika
Zbyslaw
Mudżahedin

Post autor: Zbyslaw »

Patryk pisze:Jak na 3 tyg. to jest zajebiście.

Ogólnie, jeżeli utrzymasz taki poziom w całej armii + zrobisz efektowne podstawki to będzie świetnie.
To prawda. Jeśli malujesz tylko 3 tyg. to myślę, że można cię nazwać mistrzem szybkiej nauki. Figurki dobrze pomalowane. Myślę, że zrobisz tak całą armię, dobrze wypodsawkujesz to będzie super

Awatar użytkownika
howard
Powergamer Rozpiskowy

musze popracowac jeszcze nad lepszym zespoleniem czerwieni i zoltego bo jest za ostre a to w moim przypadku 5 roznych kolorow przy bazie golden yellow, skull white i red gore :/ morathi maguska ma ich 7 i wyglada duuuuzo lepiej niz Maulusa :)

Co do podstawek to ponizej jest to na czym sie wzoruje ale idzie masowka wiec narazie brak gotowego w 100% modelu :oops:
Obrazek

Awatar użytkownika
Zbyslaw
Mudżahedin

Post autor: Zbyslaw »

Mi tam malus się podoba bardziej niż czarodziejka. Myślę, że na płaszczu mógłbyś złamać czymś kolor na tych dziwnych parametalowych częściach przy krawędzi. Proponuję złoty.

Awatar użytkownika
howard
Powergamer Rozpiskowy

zlotego staram sie unikac bardzo rozbije to koncepcje ale moze warto sprawdzic hmmm, poza tym maguska to dopiero 1 z 3 stageów :P ale pobawie się z nia jeszcze ( bez skojazen ) :oops:

Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Post autor: Koz@a »

Jak na 3 tyg to jest naprawde wypas :shock: oby tak dalej z każdą pomalowaną figurką dojdziesz do jeszcze lepszych efektów :D

Piotrax
Kradziej

Post autor: Piotrax »

No bez przesady Panowie. Na tym poziomie da się spokojnie w tydzien więcej wymazac.

Co wcale nie znaczy ze brzydko jest. Nawet ładnie to wszystko wygląda. Tyle ze do DE IMO niezbyt pasuje. Zabardzo "radosne" kolorki. Ale co kto lubi :wink:

Edit:
Teraz wyczytałem ze kolega maluje OD 3 tygodni. No, no. Nie powiem. Jeśli to prawda to naprawde poziom robi wrażenie. Ciśnij :)

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Jak wyżej, w trzy tygodnie okrutny postęp! Naprawdę szacuken ;)

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

kolorystyka jak h elfy ]:-> ciekawie ciekawie jak mozna h elfy miec czerwone to czemu nie niebieskie darki
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.

Awatar użytkownika
howard
Powergamer Rozpiskowy

jak to się mówi Na przekór wszystkim :P hehe

Awatar użytkownika
Archaon
Mudżahedin

Post autor: Archaon »

Mnie akurat kolorystyka się bardzo podoba. Jest nieoklepana i przełamuje stereotypy. Jak na 3 tygodnie to z…sta robota – szczególnie że to początki. Czekam na kolejne figsy.
Fear me mortals, for I am the Anointed...

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Super sa twoje prace, szkoda tylko ze klorki helfickie:).

VegaMStudio
Chuck Norris

Post autor: VegaMStudio »

co do kolorów to rzecz gustu cała armia na takich podstawkach będzie się prezentowała wyśmienicie i kolory są bardzo fajne (co innego jak byś taki model postawił na zielonej trawce wtedy to by masakra była)

Niestety muszę cię skrytykować za skórę .. w ogóle nie dark a na pewno nie DE ! po pierwsze elfy mają ciemną prawie czarna karnacje oraz siwe włosy (co by się wspaniale komponowało z jasnymi strojami) spowodowaną wieloletnia ewolucją, choć niektórzy uważają ze ich nazwa pochodzi od ciemnych serc pozbawionych jakichkolwiek uczuć... osobiscie pomalował bym ich skórę w odcieniach granatu/czerni a to wszystko rozjaśnić ciemnym szarym (lecz na tyle jasnym by był kontrastowy do już ciemnego granatu)

Ps. ŻADNYCH ZŁOTYCH AKCENTÓW! Będzie sie zlewało z reszta figurki w ogóle nie stosuj metalików żadnych! szarość i szary metalik to samobójstwo.

ale fakt ze trzeba by przełamaćtą biel błękit i szarości jakimś akcentem kontrastowym ..

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

VegaMStudio pisze:po pierwsze elfy mają ciemną prawie czarna karnacje oraz siwe włosy
a to ci nowosc :shock: chyba mylisz de z drowami sorki na pewno mylisz de z drowami :P
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

VegaMStudio pisze:po pierwsze elfy mają ciemną prawie czarna karnacje oraz siwe włosy
jak już wspominał SexRocket; bzdura :roll:

co do figsów to malowanie świetne! I zdecydowanie popieram odejście od nudnych czarno-fioletowych DE.

jeszcze raz gratuluje ładnie pomalowanych figurek =D>
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Bardzo ładnie zaczynasz przygodę z malowaniem - 3 tygodnie i taki efekt to bardzo dobry wynik! Widać, że od razu skupiasz się nawet na najmniejszych detalach (jak zresztą wspominasz), jak oczy czy wisiorki, amulety i talizmany. I dobrze. Poza tym farba jest nałożona poprawnie i starannie, tutaj się pilnujesz :) Są nawet zaczątki cieniowania i różnicowania efektów poszczególnych elementów :) Z czasem nabierzesz po prostu wprawy i pewności ręki, wtedy detale będą - mało że przy okazji lepsze - to i szybciej malowane :)

Oby tak dalej! A kolorystyka mi się średnio podoba, owszem, nie jest ona standardowa, ale ładnie Ci to wszystko wyszło. Mi się kojarzy na pierwszy rzut oka z lodową krainą, ale chyba o to chodzi, nie? Nie pasują mi jedynie kolorystycznie odcienie czerwieni/żółci itp. Całość jest chłodna i tak mogłoby zostać, bez rozpraszania kompozycji takimi ostrymi kolorami. Ale to Twoja wizja, więc maluj sobie, jak Ci się podoba :) Ogólnie mówiąc, to całość jest jasna dość, troszkę może więcej cienia gdzieniegdzie w zagłębieniach, hm?

No i mała propozycja: spróbuj każde metalowe części delikatnie zaznaczyć czarnym washem przy wszystkich kształtach (miecze, hełmy ze złotymi zdobieniami), żeby odgraniczyć detale/wypukłe elementy. Doda to kontrastu i wyrazistości, a nie zajmie Ci dużo czasu ;)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
howard
Powergamer Rozpiskowy

Czwarty model ukończony :) Maguska zakończyła 3 tydzień zmagań hehe

Czas na cold one-a dla pana Maulusa i oddział kuszników ( Plastik to jest coś czego chciałem uniknąć ale nie moge niestety zrobić 2 takich samych oddziałów kuszników z shadów wiec jedna dziesiątka musi byc plastikowa :cry:

Obrazek

ajpinus
Chuck Norris

Post autor: ajpinus »

Pomalowane ladnie, ale ten blekit to dla mnie porazka, kwestia gustu rzecz jasna.

Awatar użytkownika
howard
Powergamer Rozpiskowy

Przynajmniej cos innego 8)

ODPOWIEDZ