rosja's finest (upped 30.01)

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Monstroys
Smyk
Kontakt:

rosja's finest (upped 30.01)

Post autor: Monstroys »

Już raz próbowałem "zabłysnąć" moimi figurkami ale znoobiłem z wklejaniem linków więc rozpocznę nowego/ostatecznego threada z wklejonymi fotkami byście nie musieli się wysilać :P będę prezentował swoje prace co jakiś czas, celem uzyskania jakiegoś feedbacku :)
rozpocznę od starszych prac (3-5 lat wstecz), gdyż dopiero niedawno powróciłem do świata żywych po stracie cennego czasu na durnego WoW'a (bez obrazy).
Nie maluję szybko ale spodziewajcie się czegoś nowego w przeciągu 2 tygodni :)
zdjęć nie umiem robić więc mój przyjaciel mnie wyręcza (to jego galeria http://www.flickr.com/photos/9218489@N08/ )

tymczasem ja zaczynam ze swoimi pracami:
1 (i jak narazie ostatnia) figurka od konfry, bez zrobionej podstawky:
Obrazek

troszkę sztandarów do moich armii:
Obrazek Obrazek Obrazek

moi witch hunterzy:
ObrazekObrazek

wraithlord
Obrazek

teraz zajmujęsię wampirami i konfrontacyjnymi orkami behemotha, z których robię ogry i zaczynam zabawę ze sztuczną wodą i robieniem skałek z kory/korka/poxyliny itp :)

pozdr
Ostatnio zmieniony 30 sty 2010, o 13:30 przez Monstroys, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

banery wyglądajątu nieźle ale nie lubię jak zasłaniają figurkę która je trzyma:P np same wystające nogi i miecz hmm nawet nie wiem czy należą do figurki vc czy innej rasy.
to trzecie to marker z banerem czy tam jest figurka za szmatą?
witchunterzy i wraithlord wyglądają dużo lepiej niż konfra ale fotki sporo za małe, postaraj się o większe;)

napierdalacz
Plewa

Post autor: napierdalacz »

dawaj wraithlorda z przodu :P

Awatar użytkownika
Monstroys
Smyk
Kontakt:

no to daje większe :)
co do bannerów, to kto co lubi, ja lubię duże bannery więc takie właśnie maluję, jeżeli chodzi o siostrzany to tak jest tam figurka

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
grahnar
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: grahnar »

podpowiedz mi czym robisz takie dokładne napisy na sztandarach? :)

Awatar użytkownika
Monstroys
Smyk
Kontakt:

wszystko maluje pędzelkiem. jeżeli chodzi o rozmiar i odstępy między literami (jeżeli mówisz o napisie "do przeczytania") to stawiam bardzo drobne kropeczki (rozwodniona farbka) i wtedy koryguję.
Jeżeli mówisz o pseudo napisie, to szlaczek rozwodnionym kolorem (ale nie za bardzo, by był na tyle widoczny żeby nie trzeba było nanosić poprawek)

pozdr

Awatar użytkownika
Wojtku
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Wojtku »

Dobry człowieku pokaż zbliżenie wraithlorda
Obrazek

Awatar użytkownika
Monstroys
Smyk
Kontakt:

Obrazek

większy nie będzie :P

Awatar użytkownika
Monstroys
Smyk
Kontakt:

troszkę rozmazane, ale i tak się podzielę bo fajnie się całość prezentuje IMO:
Obrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

=D> Niezła robota. Masz swój styl i widać, że sprawia ci to przyjemność. Podobają mi się. :D

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

Te kosteczki z wrightlorda to skąd ? Wycinane jakieś czy jak ; > ?

Awatar użytkownika
loler
Wodzirej

Post autor: loler »

świetny wrightlord!! Fh na jego pyszczku jest super, tylko daj więcej zdjęć samej jego twarzy z różnych kątów.

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

no teraz chętnie coś wiecej napiszę:)
wraithlord fajniusi pod względem wykonania ale jest źle wykadrowany, nie wiadomo o co w nim chodzi, wolałbym żeby przedstawiał całość a nie mało istotny fragment obrazu. poza tym mankamentem fajnie wycieniowane (przynajmniej na ile przeciętna rozdzielczość pozwala stwierdzić), kolorystycznie też dobre.
armia ma fajne podstawki.. ale zbyt różne jednak moim zdaniem, za dużo pomysłów i zamiast scalać armię część figurek wygląda jak z innej. jeden unit powinien mieć na przykłąd jeden wzór na posadzce i tym sposobem możnaby odróżniać oddziały. tymbardziej działą to w sisterkach któe kolorystycznie mało pasują do reszty. ogólnie za dużo trochę kolorków jak na armię:) ale poza tym figurki ciesza oko, mam słąbość do WH:D
nie jestem zwolennikiem napisów na podstawkach. jakby jeszcze miały jakąś fajną stylizowaną czcionkę to jeszcze ale te mi nie leżą.

w wielkości banerów nie ma nic złego ale uważam że niosący banner powinien widzieć gdzie lezie i być widoczny, wtedy 'figurka' się dużo lepiej prezentuje i można ją ocenić a jak jest zasłonięta banerem to niestety niebardzo ..

konfra widać ze ma sporo niższy poziom niż np. wraithlord. brakuje mu cieowania na skórze, broń słabo pomalowana (chyba nieskończona jeszcze?)

ale prace i tak na wysokim poziomie, miło więcej takich rzeczy oglądać na forum:)

Awatar użytkownika
Monstroys
Smyk
Kontakt:

jeżeli chodzi o wraithlorda to tak na marginesie to był on finalistą golden deamona pewnie z 7 lat temu i nie mam innych zdjęć bo go sprzedałem od razu po konkursie.
kosteczki na podstawce do wraithlorda to... hmm. Wiecie, że jak się włoży nitkę do mocno posolonej wody to się na niej osadzają kryształy prawda? :P tak właśnie zrobiłem podstawkę. Troszkę na około ale kiedyś nie było tutoriali jak zrobić coś w 5 krokach ocenione na 10, więc musiałem kombinować :P
Jeżeli chodzi o cieniowanie:
tak właśnie maluję. uważam, że cieniowanie takiego koloru jak skóra, nie powinno wychodzić z czarnego i kończyć się na białym highlighcie. Jest to może ładne ale nie naturalne, więc skóra konfrontacyjnego gościa jest taka blada (zresztą raczej wszystkie kolory tak cieniuję. zazwyczaj schodzę 1 ton w dół i górę + naprawdę bardzo rozwodniony czarny i np. biały, albo inny jasny na samych koniuszkach/najgłębszych miejscach).

pozdrawiam i dzięky za komentarze :)

Awatar użytkownika
Monstroys
Smyk
Kontakt:

Uff minęło trochę czasu od ostatniego wpisu :P lenistwo...

Anyway mimo, iż moje umiejętności konwerterskie krążą niebezpiecznie blisko zera, a zabawa z green stuffem zapewne już się w zerze znajduje to tym razem jestem na tyle dumny, że postanowiłem się pochwalić moimi Grey Knightami (WIP oczywista). Niestety storm bolterów nie mają bo zrobienie ich samemu nie wchodzi w grę, a już zrobione są za duże żeby je jakoś wpasować sensownie na łapę).
Główki z Maxmini, reszta self-made :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

justykariusz jeszcze nie zrobiony, a do jakości fotek proszę się nie czepiać - starałem się :)

pozdr

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Generalnie wszystko bardzo fajnie ale freehand na wraithlordzie, choć wykonanie ma świetne nie pasuje do tej figurki.
Obrazek

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

bardzo dobre
oryginalne
z tym brakiem umiejętności przy g/s to bym nie przesadzał
jest dobrze jak miałbym się do czegoś przyczepić to łańcuch
wypadł słabo i linie odlewu słabo usunięte
ogólnie jest gut
:D

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Drobne bo drobne ale są ok ;) Czekam, aż pomalujesz.

Awatar użytkownika
Bruce_Campbell
Oszukista

Post autor: Bruce_Campbell »

Hej Pawełku - miło widzieć twoje ludziki po tylu latach...

pozdrawiam
Sławek - fotograf :-)
Listen up you primitive screwheads, this is my BOOMSTICK!!!

Awatar użytkownika
Monstroys
Smyk
Kontakt:

Siema Sławo :) p.s. wyślesz mi proszę nr tel na pm'a bo poszukuję fotografa na ślub+wesele? :)

odnośnie figurek.
poniżej fotki Knightów - tym razem już z podstawkami (również WIP :) )

Obrazek
Obrazek

oraz zacząłem dłubanie w dredziu. Jak się pewnie domyślicie pomysł na przerobienie go powstał po sklejeniu i sprayowaniu...
podstawka mocno zaimprowizowana, ale oddaje mniej więcej w jakiej pozycji będzie stał pod koniec:

Obrazek
Obrazek

p.s. sory za białe obramówki, ale zauważyłem to przed samym wyjściem z domu :/
pozdr

ODPOWIEDZ