4x4 w Imperium gier - luty - maj 2009r.
4x4 w Imperium gier - luty - maj 2009r.
Pomysł prosty. 16 miejsc. Losowanie 4 grup po 4 osoby. Gramy każdy z każdym w grupie po dwie gry. Punkty: remis -1, zwycięstwo 11-9, 12-8 - 2pkt, wyższe - 3pkt. W przypadku równej liczby punktów decyduje bilans bezpośrednich spotkań. Jeśli i tu jest remis mamy bilans punktów z wszystkich gier. Na dwie gry z jednym rywalem mamy 10 dni. W ten sposób powinniśmy grupy zakończyć w miesiąc. Format punktowy ustalamy z rywalem, na zasadzie każdy decyduje o jednej grze w zakresie puktowym 1500 - 2500.
Następnie wszyscy zwycięzcy grup tworzą jedną grupę mistrzowską, drudzy kolejną itd. I znowu każdy z każdym i w ten sposób poznamy końcową klasyfikację. Na koniec kwestia nagród. Nasza propozycja: za każdą grę płacimy 5pln. W ten sposób na koniec mamy pulę około 800pln. Za wygranie 1 grupy 50% tej sumy do wydania u nas, za wygranie grupy 2iej 25%, za wygranie 3iej 15%, a czwartej 10%. Co Wy na to?
Zgłoszenia:
1. Sławek Wysocki
2. Bartek Drajewicz
3. Oskar
4. Skaven Lizaki
5. Arbaal DoCh
6. Arte Imperium
7. Undead OiG
8. Raptor
9. Kamil TK
10. Hypnotic DE
11. Michał Krasnale
12. Charki
13.
14. Kosa
15. Marcin Tomczyk WoCh
16. Krzysztof Schechtel WE
Następnie wszyscy zwycięzcy grup tworzą jedną grupę mistrzowską, drudzy kolejną itd. I znowu każdy z każdym i w ten sposób poznamy końcową klasyfikację. Na koniec kwestia nagród. Nasza propozycja: za każdą grę płacimy 5pln. W ten sposób na koniec mamy pulę około 800pln. Za wygranie 1 grupy 50% tej sumy do wydania u nas, za wygranie grupy 2iej 25%, za wygranie 3iej 15%, a czwartej 10%. Co Wy na to?
Zgłoszenia:
1. Sławek Wysocki
2. Bartek Drajewicz
3. Oskar
4. Skaven Lizaki
5. Arbaal DoCh
6. Arte Imperium
7. Undead OiG
8. Raptor
9. Kamil TK
10. Hypnotic DE
11. Michał Krasnale
12. Charki
13.
14. Kosa
15. Marcin Tomczyk WoCh
16. Krzysztof Schechtel WE
Ostatnio zmieniony 16 lut 2009, o 22:02 przez ksch, łącznie zmieniany 6 razy.
- slyslaysson
- Mudżahedin
Pierwszy
Zastanawiasz się na wyborem studiów
sprawdź:
----------------------------------
http://www.wnig.agh.edu.pl
sprawdź:
Wypas !! Czyli cos jak puchar w wakacje . A teraz mam pytanko czy mozna zmieniać armie podczas turnieju ? I skoro punkty uzgadniamy z przeciwnikiem to czy ograniczenia też ? tzn czy zawsze będzie nas ograniczać BP czy mozemy sie dogadać że będze inaczej ?
Ograniczenia wedle uznania obu stron, przy czym punktem wyjścia jest BP+R, ergo jeśli któryś z graczy nie chce zniesienia ograniczeń to są. A armie wiadomo - niezmieniamy.
Ja zagram danonkami. 5pln od osoby czy dwie osoby płacą 2,50 żeby było 5?
Ja sie też pisze, z lizaczkami
5 od osoby na grę - to daje jakiś sensowny hazard
O kurwa, ja tu wczoraj wieczorem coś pisałem? Już dopisuje kolejne osoby
Zostało 6 miejsc bo Raptora dopisuję z automatu. Skaven - Ty też nie musiałeś się zgłaszać, miałem Cię nawet dopisać od razu
Zostało 6 miejsc bo Raptora dopisuję z automatu. Skaven - Ty też nie musiałeś się zgłaszać, miałem Cię nawet dopisać od razu
Moje żabki też sie stawią
Mam tylko objekcje co do finasowego aspektu gry. To tylko posuje nam dobrą zabawę.
Jeśli jednak się zaprzecie.. (wiem wiem kros ma ciągątki hazardowe) to polecam od razu pobrać pule pieniędzy wysokości 6x5(kazdy grac bedzie 6 meczy) = 30 zł.
Co daje wspólnie sumę 480zł a nie tak jak pisał Kriss 800 zł.
I pytanie klucz.
Po wygranej dostajemy pieniądze czy bony?
Mam tylko objekcje co do finasowego aspektu gry. To tylko posuje nam dobrą zabawę.
Jeśli jednak się zaprzecie.. (wiem wiem kros ma ciągątki hazardowe) to polecam od razu pobrać pule pieniędzy wysokości 6x5(kazdy grac bedzie 6 meczy) = 30 zł.
I pytanie klucz.
-----------------------------------------------------------------------------------------
"kiedy ludzi kupa to i rycerz dupa"
- slyslaysson
- Mudżahedin
Popieram 5 za mecz.
Zastanawiasz się na wyborem studiów
sprawdź:
sprawdź:
Popieram.Mam tylko objekcje co do finasowego aspektu gry. To tylko posuje nam dobrą zabawę.
Może tu chodzi o to że jak rozegra się pierwsze 6 bitew i podzieli na grupę mistrzowską itd. to w tych grupach będzie kolejne 6 pojedynków. Dlatego tyle hajsuJeśli jednak się zaprzecie.. (wiem wiem kros ma ciągątki hazardowe) to polecam od razu pobrać pule pieniędzy wysokości 6x5(kazdy grac bedzie 6 meczy) = 30 zł.
Będą kartki na figurki w imperiumI pytanie klucz.
PopieramPopieram 5 za mecz.
12 meczy grasz Kamil. Co do psucia zabawy, to ma to też być zysk dla zwycięzców i samego sklepu. Oczywiście nagroda do wydania w Imperium Gier a nie na fajki...
Przy czym może być i 5 za mecz, czyli dwie bitwy, ale proponuję głosowanie w tej materii. Kto co woli i tyle.
Przy czym może być i 5 za mecz, czyli dwie bitwy, ale proponuję głosowanie w tej materii. Kto co woli i tyle.
Nie no 5 zyla za meczyk jest oki....niech wygrany zgarnia cala pule...;]....bedzie jeszcze bardziej fascynujaca....nagradzane 1 miejsce tzn kwota do wydania w sklepie...;]
Ps:widze ze turnieje w imperium są popularne duzo chętnych (zreszta sie nie dziwie gra sie naprawde fajnie bez cisnienia w bardzo miłej atmoswerze)....to byśmy pomyśleli o pucharku imperialnym....wiecie...cos co bylo by stałym elementem turieju w Imperium....(mam ty na myśli fizyczny pucharek).....
Ps:widze ze turnieje w imperium są popularne duzo chętnych (zreszta sie nie dziwie gra sie naprawde fajnie bez cisnienia w bardzo miłej atmoswerze)....to byśmy pomyśleli o pucharku imperialnym....wiecie...cos co bylo by stałym elementem turieju w Imperium....(mam ty na myśli fizyczny pucharek).....
No to mamy jasność
5 zł za przeciwnika też mi odpowiada. Co ja bm zrobił z 400 zł wygranej Nie miałbym co kupić. W końcu metale już GW wycofało . A szkoda :/.
Tyle modeli w metalu GW wydało.. a teraz durnie wycofuje
5 zł za przeciwnika też mi odpowiada. Co ja bm zrobił z 400 zł wygranej Nie miałbym co kupić. W końcu metale już GW wycofało . A szkoda :/.
Tyle modeli w metalu GW wydało.. a teraz durnie wycofuje
-----------------------------------------------------------------------------------------