armia wfb a żeglarstwo
armia wfb a żeglarstwo
Czy któraś z armii WFB jest powiązana z żeglugą, bo jako żeglarz chciałbym skompletować takową armie.
Wiem od DE i ich arkach czy czymś tam ale to piractwo.
Jestem lojalistą, piratów nie toleruję. Tacy zwykli marynarze, żeglarze, odkrywcy, handlowcy.
Wiem od DE i ich arkach czy czymś tam ale to piractwo.
Jestem lojalistą, piratów nie toleruję. Tacy zwykli marynarze, żeglarze, odkrywcy, handlowcy.
- 4 karabiny
- Beast from the East
Luthor Harkoon i Zombie Pirates of the Vampire Coast
:D

jak Jasiuuu pisze, da rade odświeżyć kliamtyczny sea patrol na obecnych zasadach 
Lord na jakiejś besti, od gryfa do star dragona, zależnie od preferencji i co mialby robić. Jak na star dragonie to walczka zrobić, a jak na gryfie (bardziej kliamtycznie by mi tu pasowalo) to dać bow of seafer (nazwa sama za siebie mówi
) i jakieś bajerki i koleś czysty snajper.
Dać mu kolege z reaver bowem i na orzelka i dać sztandar armi.
dwóch magów do pomocy
w rarach 4 bolce
gorzej, bo oprócz shadow warriorów w specialach nic innego niezbyt pasuje... Co gorsza, zasady, na któych się obecnie gra pozwolą Ci wziąść tylko jeden taki oddzial jak wzioleś 4 bolce
ale zawsze można wziąśc 2 bolce i 2 orzelki w rarze i za to wstawić ze 2x7 shadow warriorsów.
Za to co zostalo sensownie porozdysponować w lothern sea guards.
P.S.
nie gwarantuje osiagów taką armią, chociaż co nieco daloby się tym ugrać. Sporo strzelania i w zasadzie przeciwnik tak naprawde nie ma na czym nabijać punktów.

Lord na jakiejś besti, od gryfa do star dragona, zależnie od preferencji i co mialby robić. Jak na star dragonie to walczka zrobić, a jak na gryfie (bardziej kliamtycznie by mi tu pasowalo) to dać bow of seafer (nazwa sama za siebie mówi

Dać mu kolege z reaver bowem i na orzelka i dać sztandar armi.
dwóch magów do pomocy
w rarach 4 bolce

gorzej, bo oprócz shadow warriorów w specialach nic innego niezbyt pasuje... Co gorsza, zasady, na któych się obecnie gra pozwolą Ci wziąść tylko jeden taki oddzial jak wzioleś 4 bolce

Za to co zostalo sensownie porozdysponować w lothern sea guards.
P.S.
nie gwarantuje osiagów taką armią, chociaż co nieco daloby się tym ugrać. Sporo strzelania i w zasadzie przeciwnik tak naprawde nie ma na czym nabijać punktów.
no też racja. Arcymaga z seaferem na orzelka dać...
Co do armi, raczej to nie są żeglarze ot tacy sobie, to jest wyszkolona marynarka wojenna, zaprawiona w żegludze.
Jak chcesz takich tylko marynarzy to imperium odpowiednio przekonwertowane.
Nie powiem, że również fajnie zrobione imperium na jakiś XVIII w. wygladaloby świetnie. Ot taką armade zrobić.
Ewentualnie ogry, bodajze użytkownik Jose robi ogry ale w pirackich klimatach.
Co do armi, raczej to nie są żeglarze ot tacy sobie, to jest wyszkolona marynarka wojenna, zaprawiona w żegludze.
Jak chcesz takich tylko marynarzy to imperium odpowiednio przekonwertowane.
Nie powiem, że również fajnie zrobione imperium na jakiś XVIII w. wygladaloby świetnie. Ot taką armade zrobić.
Ewentualnie ogry, bodajze użytkownik Jose robi ogry ale w pirackich klimatach.
Czy ja wiem, jeśli przeciwnik też wystawi żeglarską, a w przypadku Druchii Korsarską armie to czemu nieKosa pisze:.
P.S.

Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Myślałem o korsarzach moich a mam ich 60 chłopa. Problem w czymś cięzszym bo to raczej nie jest brane na statki z wyjątkiem czarnych arek ale to raczej wydaje mi się w przypadkach inwazyjnych. W rajdach czarnej arki wojownicy, korsarzy dużo, kuszników nieco, bolce rzecz jasna, dark ridersi , shady ale rycerzy już i hydr raczej nie. Tak samo jak egzeków , czarnych i wiedzm też nie.
Ja bym zrobił taka łupieżczą bitwe powiedzmy na zasadach Border Patrol
, bez jednostek elitarnych.

Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
mam 2 typy
imperium i HE
w imperialnych (podaje jednostki klimatem pasujace)
-armaty
-handgunersi
-milicja
-state troopsi
w HE
-Lothern Sea Guards
-bolce
-shadow warriorzy
ogry odpadaja bo to piraci, krasnale tez bo ma byc zagiel a nie maszynka
imperium i HE
w imperialnych (podaje jednostki klimatem pasujace)
-armaty
-handgunersi
-milicja
-state troopsi
w HE
-Lothern Sea Guards
-bolce
-shadow warriorzy
- Temple Guard
- Falubaz
Moznaby się pobawić w ułożenie army listów do morskich armii HE i DE, inne armie raczej nie pasują do czegoś takiego. Oczywiście w tych armiach LSG i Korsarze byliby np. 2+, bolce 1+ czy 2+, do tego ograniczenia w ciężkiej kawalerii i elitarnej piechocie oraz w potworach.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
z tego raczej imperium jest mocniejsze i ciekawszew imperialnych (podaje jednostki klimatem pasujace)
-armaty
-handgunersi
-milicja
-state troopsi
w HE
-Lothern Sea Guards
-bolce
-shadow warriorzy

no i masz super generała :
http://www.anticsonline.co.uk/l.aspx?k=1875294
a ten general to jakis special czy do zlozenia z boxu z generalem?
mordianie jako oficerowie (czyli oddzial zeby sie odrozial od zwyklych amrynarzy) http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod1140112
mordianie jako oficerowie (czyli oddzial zeby sie odrozial od zwyklych amrynarzy) http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod1140112