Widzę już w forum rozpisek jedną rozpiskę na 2300, podejrzewam że w związku zPre - DMPP(drugie "P" nie jest błędem ) pojawi ich się trochę jeszcze.
Oparłem się na mojej wcześniejszej armii (2500, dzwon) trochę poobcinałem, wywaliłem dzwon, grey seera itp. i powstało coś takiego. Okazało się, że mimo wywalenia najkosztowniejszego modelu mam jednak mniej modeli niż w tamtej armii... Jednak te 200 pkt rozmiaru armii robi róznicę.
Warlord bardziej nastawiony na przeżycie niż walkę, choć mogę wywalić tarczę i miecz i dać Weeping Blade co przy założeniu wsadzenia go do mnichów byłoby może lepszym rozwiązaniem. Mnisi - zmiana z wersji "swingującej" (czyli war banner i bez AddHWeap) na bardziej agresywną (AddHWeap + Burning Hatred i plan z umieszczeniem w nich warlorda). Tylko że wtedy się nakombinuję żeby wpadli w coś wartościowego. Alternatywa to wstawienie lorda do SV (jak zakładałem początkowo) i kombinacja z punktami uzyskanymi za powrót mnichów do wersji swingującej.
Warlord Goudiss Ostro-schny @ 191 Pts General; Heavy Armour,
Warpstone Charm ,Warpstone Amulet, Cautious Shield, Sword of Might
25 Stormvermin @ 265 Pts Halberd; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
War Banner
Sernik (Battle Standard) @ 149 Pts Heavy Armour;
Storm Banner
2 x 25 Clanrats @ 200 Pts Light Armour; Shield; Standard; Musician
Ratling Gun
2 x 22 Clanrat Slaves @ 48 Pts Musician
2 x 5 Gutter Runners Tunnelling Team @ 85 Pts Poisoned AddHand Weapons
2 x 6 Night Runners @ 30 Pts
2 x 3 Poison Wind Globadiers @ 30 Pts
9 Warplock Jezzail teams @ 180 Pts
1 Warp-lightning Warp Cannon @ 100 Pts
1 Biss-Peetschneek (Warlock Engineer) @ 135 Pts
techno - arcana (oprócz pistoletu)
Storm Daemon, Dispel Scroll
1 Ee-ssolath'or (Warlock Engineer) @ 135 Pts
techno - arcana (oprócz pistoletu)
Dispel Scroll x 2
25 Plague Monks @ 240 Pts 2ndWeapon; Standard; Musician
Banner of Burning Hatred
7 Plague Censer Bearers @ 119 Pts
Casting Pool: 6 Dispel Pool: 4
Models in Army: 195
Szczurze mordy, 2300
lepsijeszy od SoM jest weaping blade
d3 rany nie raz decydowalo o niewchodzeniu z nim w chellenge zwyklym bohaterem czy chempionem
Lord dopiero sobie radzi, ale nie zawsze
rozpiska fajna- mocna ale z umiarem, ciakawa i mysle ze bedzie sie nia dobrze gralo
d3 rany nie raz decydowalo o niewchodzeniu z nim w chellenge zwyklym bohaterem czy chempionem
Lord dopiero sobie radzi, ale nie zawsze
rozpiska fajna- mocna ale z umiarem, ciakawa i mysle ze bedzie sie nia dobrze gralo
Dziękuję za komentarz i rady.
Tako i będzie, tym bardzej jak myślę nad wstawieniem go do monków. Ale i w SS (Szczury Szturmowe ) może się sprawdzić.zafael pisze: lepsijeszy od SoM jest weaping blade
Teraz jeszcze żeby gracz się rozkręcił. Ostanio też miałem fajną, ale troszkę dałem ciała, trza rzec uczciwie.zafael pisze: rozpiska fajna- mocna
Hehehe, jak mnie pozachęcać jeszcze chwilę, to znowu zagram tym co wstawiłem na forum, jak było z SW 7. Tam w ogóle nie miałem zamiaru na początku grać czymś takim (nie lubię wozić tych stosów modeli) a skończyło się jak było widać.zafael pisze: ale z umiarem, ciakawa i mysle ze bedzie sie nia dobrze gralo