Cel projektu to pokazanie szerszej publice na czym tak właściwie polega batllowanie i całą tą otoczkę poza samą grą. Hobbistyke , kminienie nad rospami, środowisko i animozje w nich , jakieś ciekawsze osobowości , przekrój ludzi grających w tą grę czyli wszystkie warstwy społeczne i wiekowe.
Jak wyjdzie fajnie i profesjonalnie to postaram się o emisje w jakiejś niezależnej Tv , jak wyjdzie mniej fajnie i profesjonalnie to zostanie Utube. Tak czy inaczej będzie to pewna pamiątka dla wszystkich i wspomnienie które za paręnaście lat pewnie wzruszy

dużo materiału już jest ale to głównie materiał turniejowy, brakuje mi wywiadów z ludźmi.
Do końca wiosny będzie trwało kręcenie (na lokalach i masterach na których będę ) później tylko montaż ,szlify itd
Generalnie będę uderzał do ludzi z powerem i zacięciem , zależy mi na tym żeby dokument dobrze się oglądało i żeby ktoś kto nie wie 'nic' o batllu po obejrzeniu miał już wyrobione pozytywne zdanie i jako tako znał się na strukturze tego wszystkiego.
Więc jeśli na jakimś turze podejdzie do Ciebie rozczochraniec z kamerą to nie zdziw się a jeśli sam masz coś ciekawego do powiedzenia to z chęcią to nagram - choc nie ukrywam wole formę - pytanie - odpowiedź
Napewno wszyscy występujący dostaną DvD z filmem

to wszystko tak tytułem ostrzeżenia