Ludożerca by dany
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Ludożerca by dany
Tak jak widac maneater, kolezka ma plaszcz z sabertuska(jak ktos pamieta mojego huntera i kociaki to wie ze mialem zebry), podstawka jeszcze nie skonczona, ogolnie to ma byc zamarznieta rzeka ale musze cos z tym jeszcze zrobic , jakies propozycje?
czekam na opinie i krytyke, i jakies konkretne propozycje co tu poprawic
pozdro
PS w tym tygodniu beda jeszcze 2 ogry
czekam na opinie i krytyke, i jakies konkretne propozycje co tu poprawic
pozdro
PS w tym tygodniu beda jeszcze 2 ogry
-
- Wałkarz
- Kontakt:
No... płaszcz wygląda dość "dziwnie". Ale to moze tylko moje urojenie. Podoba mi się twarz i futerko tego sabretuska. Podoba mi się rdza na kuli i pokrywce do garnka umieszczonej na brzuchu. Jest fajna.
A co do lodu to - ciekawie to wygląda, ale jak to rozwiązać, nie mam sam zielonego pojęcia. Ale próbuj, jak coś wykoncypujesz wklej fote, to się pocieszymy
A co do lodu to - ciekawie to wygląda, ale jak to rozwiązać, nie mam sam zielonego pojęcia. Ale próbuj, jak coś wykoncypujesz wklej fote, to się pocieszymy
"The lunatic is in my head
The lunatic is in my head
You raise the blade, you make the change
You re-arrange me ’till I’m sane
You lock the door
And throw away the key
There’s someone in my head but it’s not me."
Pink Floyd - Brain damage
You lock the door
And throw away the key
-
- Wałkarz
- Kontakt:
Taak, rozdarcie. GW dostało wprowadza cięcia budżetowe, metalu im nie starczyło.
You lock the door
And throw away the key
You lock the door
And throw away the key
-
- Wałkarz
- Kontakt:
Ma brzydką tunikę.
You lock the door
And throw away the key
You lock the door
And throw away the key
ma ciekawa ognista grzywe
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Skóra i metaliki świetne! Gnoblar dodaje niesamowitego uroku tej figurce Jednak faktycznie płaszczyk odbiega poziomem od reszty. Reasumując figs świetny! Chciałbym tak malować... Bo jak narazie to wstydzę się swoje wypociny tutaj zamieszczać..
Witaj Dany!
Cieszę się widząc, że kontynuujesz prace nad armię konsekwentnie. Ale niestety w moich oczach ta praca odbiega od prezentowanych wcześniej A teraz powiem dlaczego:
- Metal. Potraktowałeś go po macoszemu. Na pierwszy rzut oka zgaduję, że to brush srebrnym i wash inkiem. I tyle? Gdybyś tam wprowadził washe z Dark Flesha, Chestnuta, czarnego, zieleni, a nawet fioletu ! Te metaliki nie dość, że są nudne to jeszcze niestaranne... Znasz zasady cieniowania, czemu na metalu ich nie zastosowałeś ?
- Włosy. Podejrzewam, że chciałeś wprowadzić jakiegoś "focusa" do figurki. Ale można było to zrobić nawet rudym kolorem, ale nie tak... Wygląda conajmniej jak uczestnik Love Parade. Poszedłeś w tym elemencie bardzo schematycznie: czerwień-pomarańcz-żółty. Spróbuj to stonować, sprawić bardziej rude niż płonące bo ni jak nie wpasowuje się w kompozycje figurki. Najlepiej popodglądać zdjęcia prawdziwych ludzi i ich naturalnych włosów.
- Podstawka. Gratulacje za pomysł i odwagę w eksperymentowaniu. Pomijając fakt, że takie monstrum zapadłoby się na tak cienkim i pokruszonym lodzie, to dla mnie najmniej przekonujący jest sam wygląd lodu. Zupełnie nic z nim nie zrobiłeś. Pamiętaj, że dobrze wykonana podstawka to taka, po której nie sposób zgadnąć z jakich materiałów ją wykonano.
Lód nie zawsze jest kryształowo przejrzysty. Może warto go trochę porysować? Lód nabiera zawsze koloru wody, więc może jakieś glazy błękitami chociaż? To samo z wodą pod lodem. Bariera lodu zmniejsza dostęp do światła, a to czyni wodę ciemniejszą. Ty tymczasem zrobiłeś filtrowaną mineralną z hollywodzkiego basenu...Poza tym na lodzie często utrzymuje się też śnieg...
Jeśli się mylę, to może pokaż wyraźniejsze zdjęcia, bo może coś mi umknęło.
Podoba mi się za to jego płaszcz. Bardzo fajny pomysł i nawet z małą ilością pracy wygląda dość efektownie. Reszta elementów jest też na przyzwoitym poziomie.
To wszystko to moje subiektywne oceny. Jeśli mogą ci pomóc to się cieszę, jesli nie, to nie traktuj ich zbyt osobiście, bo to nie jest żaden atak.
Pozdrawiam
Szary
Cieszę się widząc, że kontynuujesz prace nad armię konsekwentnie. Ale niestety w moich oczach ta praca odbiega od prezentowanych wcześniej A teraz powiem dlaczego:
- Metal. Potraktowałeś go po macoszemu. Na pierwszy rzut oka zgaduję, że to brush srebrnym i wash inkiem. I tyle? Gdybyś tam wprowadził washe z Dark Flesha, Chestnuta, czarnego, zieleni, a nawet fioletu ! Te metaliki nie dość, że są nudne to jeszcze niestaranne... Znasz zasady cieniowania, czemu na metalu ich nie zastosowałeś ?
- Włosy. Podejrzewam, że chciałeś wprowadzić jakiegoś "focusa" do figurki. Ale można było to zrobić nawet rudym kolorem, ale nie tak... Wygląda conajmniej jak uczestnik Love Parade. Poszedłeś w tym elemencie bardzo schematycznie: czerwień-pomarańcz-żółty. Spróbuj to stonować, sprawić bardziej rude niż płonące bo ni jak nie wpasowuje się w kompozycje figurki. Najlepiej popodglądać zdjęcia prawdziwych ludzi i ich naturalnych włosów.
- Podstawka. Gratulacje za pomysł i odwagę w eksperymentowaniu. Pomijając fakt, że takie monstrum zapadłoby się na tak cienkim i pokruszonym lodzie, to dla mnie najmniej przekonujący jest sam wygląd lodu. Zupełnie nic z nim nie zrobiłeś. Pamiętaj, że dobrze wykonana podstawka to taka, po której nie sposób zgadnąć z jakich materiałów ją wykonano.
Lód nie zawsze jest kryształowo przejrzysty. Może warto go trochę porysować? Lód nabiera zawsze koloru wody, więc może jakieś glazy błękitami chociaż? To samo z wodą pod lodem. Bariera lodu zmniejsza dostęp do światła, a to czyni wodę ciemniejszą. Ty tymczasem zrobiłeś filtrowaną mineralną z hollywodzkiego basenu...Poza tym na lodzie często utrzymuje się też śnieg...
Jeśli się mylę, to może pokaż wyraźniejsze zdjęcia, bo może coś mi umknęło.
Podoba mi się za to jego płaszcz. Bardzo fajny pomysł i nawet z małą ilością pracy wygląda dość efektownie. Reszta elementów jest też na przyzwoitym poziomie.
To wszystko to moje subiektywne oceny. Jeśli mogą ci pomóc to się cieszę, jesli nie, to nie traktuj ich zbyt osobiście, bo to nie jest żaden atak.
Pozdrawiam
Szary
takie wlasnie komentarze traktuje jako najbardziej pomocnei dziekuje ci Szary za jakies konkretne rady (zawsze dobrze uczyc sie od lepszych), na pewno z nich skorzystam nastepnym razem , niestety ten model malowalem troszke na szybko i to troszke odbiega poziomem ale mam przerwe miedzysemestralna (dopiero co sie sesja skonczyla) i chcialem cos pomalowac jak najszybciej
ale jak mowie ten komentarz na pewno mnie zmobilizuje tym bardziej ze dzis sie biore za tyranta-bruisnera
pozdraiwam i czekam na wiecej takich konstruktywnych komentarzy
ale jak mowie ten komentarz na pewno mnie zmobilizuje tym bardziej ze dzis sie biore za tyranta-bruisnera
pozdraiwam i czekam na wiecej takich konstruktywnych komentarzy
Calkiem fajny
Podoba mi sie skora (pasuje do zimowego klimatu )
Calkiem ok. jest ta broda i grzywa (moze troche za bardzo rzuca sie w oczy ale mnie sie podoba)
Nie podoba mi sie podstawka (jak napisal Szary) moze troche sniegu bys dodal ? i ten lód jakis taki ......
PLaszczyk mi nie lezy ,a metaliki to podobnie jak Szary .
Ogolnie praca fajna
Podoba mi sie skora (pasuje do zimowego klimatu )
Calkiem ok. jest ta broda i grzywa (moze troche za bardzo rzuca sie w oczy ale mnie sie podoba)
Nie podoba mi sie podstawka (jak napisal Szary) moze troche sniegu bys dodal ? i ten lód jakis taki ......
PLaszczyk mi nie lezy ,a metaliki to podobnie jak Szary .
Ogolnie praca fajna
- Hashmallum
- Mudżahedin
No calkiem calkiem -szkoda tylko ze zes tej zebry nie wycieniowal ... A i metaliki so raczej sredniawe- za to nadrabiasz kolorkiem skory, pomyslem i wykonaniem podstawki - ogolnie bardzo fajny ludek .
Ze tak powiem...Szary pisze:Ale można było to zrobić nawet rudym kolorem, ale nie tak... Wygląda conajmniej jak uczestnik Love Parade. Poszedłeś w tym elemencie bardzo schematycznie: czerwień-pomarańcz-żółty. Spróbuj to stonować, sprawić bardziej rude niż płonące bo ni jak nie wpasowuje się w kompozycje figurki. Najlepiej popodglądać zdjęcia prawdziwych ludzi i ich naturalnych włosów.
Jakby to był człowiek, to rzeczywiscie te włosy byłyby dziwne.
Ale ten pan jest ogrem.
Widziałeś kiedyś prawdziwe włosy prawdziwego ogra?
Bo ja nie
A taki ogr może mieć nawet fioletowe włosy.
"Prawdziwe pegazy są białe"
No offence