Ogólnie chciałem przetestować parę rzeczy, dlatego rozpiska wygląda tak, a nie inaczej. Wszelkie sugestie mile widziane. Rozpa pod Bp+r
1 Grey Seer 535 Pts
General; Magic Level 4; Skaven Magic
Twisted Crown of the Horned Rat [50]
Warpstone Charm [25]
Dispel Scroll [25]
1 Screaming Bell [200] Pts
1 Warlock Engineer 135 Pts
Magic Level 1; Supercharged WP Accumulator; Upgraded Warp-Energy
Condenser; Warp Blades
Warpstorm Scroll [50]
1 Warlock Engineer 135 Pts
Magic Level 1; Supercharged WP Accumulator; Upgraded Warp-Energy
Condenser; Warp Blades
Storm Daemon [25]
Dispel Scroll [25]
1 Chieftain 145 Pts
Battle Standard
Storm Banner [75]
25 Clanrats 210 Pts
Light Armour; Shield; Standard; Musician;Clawleader
Ratling Gun
25 Clanrats 210 Pts
Ratling Gun
24 Clanrats 145 Pts
20 Clanrat Slaves 44 Pts
Musician
21 Clanrat Slaves 46 Pts
Musician
2 Poison Wind Globadiers 20 Pts
2 Poison Wind Globadiers 20 Pts
5 Night Runners 35 Pts
2ndWeapon
5 Night Runners 35 Pts
2ndWeapon
5 Gutter Runners Tunnelling Team 85 Pts
Tunnelling Team; 2ndWeapon; Poisoned Hand Weapons
5 Warplock Jezzail teams 100 Pts
5 Warplock Jezzail teams 100 Pts
1 Warp-lightning Warp Cannon 100 Pts
Casting Pool: 12
Dispel Pool: 6
Models in Army: 152
Total Army Cost: 2100
Skaveny 2100
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Skaveny 2100
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Czy naprawdę ten patent jest tak oklepany i nudny,że nikomu nawet nie chce się nic od siebie napisać??
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne
Ze storm bannerem to się zgodzę, sporo jest strzelania, które traci na tym.Kefas pisze: storm banner i jezzaile po co?
Co do jazzaili to genialna jednostka i zawsze 2x5 się przydaje, dużo bardziej są przewidywalne od latarki, która raz strzeli innym tylko połaskocze, a następnym razem po prostu wybuchnie.
![Obrazek](http://i244.photobucket.com/albums/gg13/spootnick_2007/Napis.jpg)
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Zawsze gram na regence na seerze,a to dlatego że jednak szkoda jest tracić seera na koniec gry przez jeden głupi rzut. To jest armia budowana pod Bp+R więc i tak mam za dużo kości( mimo to przydają się,bo dzięki temu mam dużo możliwości w turze magii i mogę wybierać co rzucę i kim w każdej chwili).
Jakoś nie widze gry bez storm bannera,bo latacze mnie niszczą. Nie mam jak zabić smoka w 1-2 tury, a jak doleci to wiadomo jest już po grze.
W strzelaniu mam upakowane 420 pts w tym 3 oddziały na 4+ naparzają. Uważam, że więcej tracą na banerze elfy z 2-3 bolcami i mnóstwem łuków,już nie wspominając o dwarfach. Zresztą i tak nie mam za bardzo pomysłu co wrzucić za BSBka. Myślałem nad assasinem z gwiazdkami, ale jednak piekielnie się boje furii czy harpii nie mówiąc o mocniejszych rzeczach.
Udało mi się rozegrać jednen sparing z Tk i frajda z prowadzenia takiej armii jest naprawdę duża. Udało mi się ugrać remis, więc nie ma tragedii.
Dzięki za sugestie. Może jednak przekonacie mnie do zmiany storma na coś innego....
Jakoś nie widze gry bez storm bannera,bo latacze mnie niszczą. Nie mam jak zabić smoka w 1-2 tury, a jak doleci to wiadomo jest już po grze.
W strzelaniu mam upakowane 420 pts w tym 3 oddziały na 4+ naparzają. Uważam, że więcej tracą na banerze elfy z 2-3 bolcami i mnóstwem łuków,już nie wspominając o dwarfach. Zresztą i tak nie mam za bardzo pomysłu co wrzucić za BSBka. Myślałem nad assasinem z gwiazdkami, ale jednak piekielnie się boje furii czy harpii nie mówiąc o mocniejszych rzeczach.
Udało mi się rozegrać jednen sparing z Tk i frajda z prowadzenia takiej armii jest naprawdę duża. Udało mi się ugrać remis, więc nie ma tragedii.
Dzięki za sugestie. Może jednak przekonacie mnie do zmiany storma na coś innego....
Zresztą i tak nie mam za bardzo pomysłu co wrzucić za BSBka
Plague Priesta z dwoma brońmi Bands of Power i Warpstone Amulet. 5T i 4+WS to nie tragiczny wynik. Masz mocną magię więc przeciwnik albo będzie wpuszczał Bands`y i będziesz miał 5A z S8 albo będzie chomikował kości żeby rozproszyć BoP i wtedy masz łatwiej przy wbijaniu błyskawic z elektryków.
Przy BP+R to się sprawdza nawet jak masz seer`a i tylko jednego elektryka.
- krzychuŻul
- "Nie jestem powergamerem"
jak dla mnie nic nowego
stary oklepany schemat ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Obrazek](http://img61.imageshack.us/img61/1646/drunkenmasterph3km5.gif)
Lepiej dać mu censera, nawet jak bandy nie wejdą, to będziesz miał S6Gnatozuj pisze:Zresztą i tak nie mam za bardzo pomysłu co wrzucić za BSBka
Plague Priesta z dwoma brońmi Bands of Power i Warpstone Amulet.
w pierwszej turze, no i jeszcze do tego trujesz:)
![Obrazek](http://i244.photobucket.com/albums/gg13/spootnick_2007/Napis.jpg)
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Zagrałem turniej rozpiską bez zmian. Wynik przerósł moje najśmielsze oczekiwania.... W trzech bitwach ugrałem 55 dużych punktów. I co do rozpy:
- storm banner w dwóch grach uratował mi dupę uziemiając smoki i niwelując straty poniesione przez wrogie strzelanie
- magia skaveńska o jest mega boost tej armii
- Oddział z dzwonem przeżył każdą grę trzymając w sobie ok. 1000pts
- dzwon jest ciekawą opcją gry, daje ItP co jest mega ważne w tej armii i sam z siebie również z efektów może namieszać
Ogólnie armia jest naprawdę mocna, pomimo to muszę jeszcze trochę się z nią ograć i będzie już super.
- storm banner w dwóch grach uratował mi dupę uziemiając smoki i niwelując straty poniesione przez wrogie strzelanie
- magia skaveńska o jest mega boost tej armii
- Oddział z dzwonem przeżył każdą grę trzymając w sobie ok. 1000pts
- dzwon jest ciekawą opcją gry, daje ItP co jest mega ważne w tej armii i sam z siebie również z efektów może namieszać
Ogólnie armia jest naprawdę mocna, pomimo to muszę jeszcze trochę się z nią ograć i będzie już super.