Pytania zwiazane z zasadami !!!
Pytania zwiazane z zasadami !!!
Macie jakies watpliwosci odnosnie zasad ? Nie wiecie jak co dziala ? Wymysliliscie jakies super kombo i nie wiecie czy jest zgodne z zasadami ?? Piszcie tutaj - temat idealny dla Was
Witam wszystkich po raz kolejny!
Kilka dni temu doszedłem do wniosku, że klimat i idea Warmachine bardzo mi odpowiada. W związku z tym postanowiłem zgłębić wiedzę na temat tego systemu. Jako, że mam pewne wątpliwości uznałem, że najlepiej będzie jeśli zapytam profesjonalistów Myślę, że będziecie w stanie odpowiedzieć na moje pytania Narazie jedno: Jak to jest z armią Najemników? Jest to samodzielny army list? (dziwi mnie fakt, iż nie mają żadnego Warcastera) Czy można ich jedynie wystawiać jako dodatek do jakiejś armii? Jeśli tak to na jakich zasadach? No i z jednego pytania zrobiły się cztery
Pozdrawiam!
Kilka dni temu doszedłem do wniosku, że klimat i idea Warmachine bardzo mi odpowiada. W związku z tym postanowiłem zgłębić wiedzę na temat tego systemu. Jako, że mam pewne wątpliwości uznałem, że najlepiej będzie jeśli zapytam profesjonalistów Myślę, że będziecie w stanie odpowiedzieć na moje pytania Narazie jedno: Jak to jest z armią Najemników? Jest to samodzielny army list? (dziwi mnie fakt, iż nie mają żadnego Warcastera) Czy można ich jedynie wystawiać jako dodatek do jakiejś armii? Jeśli tak to na jakich zasadach? No i z jednego pytania zrobiły się cztery
Pozdrawiam!
-
- Kretozord
ja moge odpowiedziec ze maja warcasterow http://www.privateerpress.com/WARMACHIN ... lbum&id=32
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
Mercanaries to takie wfbowe Dow... Inne nacje z Warmaszyn moga brac od nich jednostki , ale poza tym maja swoj wlasny armylist i maja takze warcasterow... Poza tym nie sa tak ubodzy jak Dow w zasady i sile armii...
Czyli kumplowi któremu oni się podobają mogę śmiało oświadczyć iż może nimi grać?:) Jeśli tak to git- będę miał parę do grania :] To musi być świetny system. Jak myślicie jaki najlepszy warcaster Khadoru? Vladimir the Dark Prince może być? Pytam bo chcę pierwszą figurkę kupić
Oznacza , ze bestia zostala powalona na ziemie i automatycznie trafiasz w nia w walce wrecz Ogolnie kocnkowanie to bardzo dobra rzecz... ( np. jedna bestia knockujesz power atakiem , a nastepne automatycznie trafiaja , wiec boostuja do obrazen i nawet dodatkowe ataki wykupuja
Ja ma Sorschę - bo była w podstawce, ale jest niezła i mi odpowiada. Najlepiej poczytaj ich zasady specjalne bo każdy ma inne. Jakie ma czary i do czego je wykorzystasz. Warcaster powiniem pasować do twojego stylu gry. Ja nie mam jeszcze dużego doświadczenia. poczytaj na forach warmachine np.Bonczek pisze:Czyli kumplowi któremu oni się podobają mogę śmiało oświadczyć iż może nimi grać?:) Jeśli tak to git- będę miał parę do grania :] To musi być świetny system. Jak myślicie jaki najlepszy warcaster Khadoru? Vladimir the Dark Prince może być? Pytam bo chcę pierwszą figurkę kupić
http://forums.privateerpress.com/index.php?showforum=16
-
- Kretozord
Mam jedno proste pytanie. Co daje attachment do longgunnerów bo nie chcę w ciemno kupować a odpowiedzi na hordy.pl się chyba nie doczekam do emerytury.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
Radze ci zadać to pytanie na tym forum http://www.cytadela.pl/modules.php?name ... &start=555
Ja gram Khadorem i nie wiem.
Ja gram Khadorem i nie wiem.
officer jest dodatkowym liderem ma 6 RAT i daje longom zasade ze moga ciagnac LOS przez modele ze swojego oddzialu.
sztandar daje zasade Fall Back, czyli ze moga najpierw strzelic a pozniewj sie ruszyc (tak jakby bushwack) raz w grze.
sztandar daje zasade Fall Back, czyli ze moga najpierw strzelic a pozniewj sie ruszyc (tak jakby bushwack) raz w grze.
ej mam pytanko? A jak jes z tymi Warjackami bo chciałbym znać ich zasady oraz jak nimi się gra.
Cygnra"Graj z jajami"
Cygnra"Graj z jajami"
-
- Mudżahedin
Jesli dobrze udalo mi sie zrozumiec pytanie to odpowiedz znajdziesz tu:
http://www.privateerpress.com/docs/warm ... MQS1_3.pdf
http://www.privateerpress.com/docs/warm ... MQS1_3.pdf
Ej jaki program trzeba mieć aby to odczytać bo n wordzie niechce się ? I chciabym dowiedzieć się o tym.
Cygnar"Graj z jajami"
Cygnar"Graj z jajami"
A mam pytanko jedno a co jest z tymi czarami jak je trzebać do dać np: Puszczam Arcan bolt nie i co dalej czyli co mi kumpel wytłumaaczył to (Ilość focusy+wynik rzutu koścmi)
Hej a jak to jest z warbeastami w hordes?:) dzialaja na podobnych zasadach co Jacki? bo u nas w bydgoszczy wiekszosc ziomow gra war machines ale mi sie bardziej podoba Orbos:D
Ej stary wiesz może być inaczej, bo wiesz ten sam system ale każdy ma inny styl grania każdą nacją oraz wogóle ;P
Bo jak u Warjacki mam ich 5 systemów, to ten u Warbiest to mają ich trzy Soul,Body,Spieret ;P i tak to działa ;P
Jak zdejmujesz to ten wykulasz ile oraz gdzie (i tego ja też nie wiem ;D)
Jak zdejmujesz to ten wykulasz ile oraz gdzie (i tego ja też nie wiem ;D)
rozwalacie mnie chlopaki..
jak nie wiecie to nie spamujcie, pograjcie, podpytajcie starszych graczy a przede wszystkim przeczytajcie instrukcje
zapraszam do cytadeli w bydgoszczy, system pokaze.
pzdr.
jak nie wiecie to nie spamujcie, pograjcie, podpytajcie starszych graczy a przede wszystkim przeczytajcie instrukcje
zapraszam do cytadeli w bydgoszczy, system pokaze.
pzdr.