Vampire @ 200 pts
General, 2 Magic Level
Avatar of Death (HW, Shield, HA), Dark Acolyte
Enchanted Shield, Crown of the Damned
Vampire @ 180
BSB, 2 Magic Level
Dark Acolyte
The Flayed Hauberk
10 Ghouls @ 80 pts
10 Ghouls @ 80 pts
Corpse Cart @ 100 pts
Balefire
Corpse Cart @ 75 pts
19 Grave Guards @ 273 pts
Champion, Standard Bearer
HW, Shield, HA
Banner of the Barrows
14 Grave Guards @ 203 pts
Champion, Standard Bearer
HW, Shield, HA
Royal Standard of Strigos
1 Black Coach @ 200 pts
3 Fell Bats @ 60 pts
5 Dire Wolves @ 40 pts
Total Army Cost: 1491
Models in Army: 66
Power Dices: 6
Dispell Dices: 4
Myślę, że pomysł nie jest zły...szkoda, że mi Grave Guardów brakuje do tej armii ;]
VC na 1500
Z takich praktycznych rad (w mojej opinii):
*dwa Corpsy puszczone samopas to zły pomysł, weź tylko jeden i wsadź do 12 ghuli (jedną dziesiątkę powiększamy).
Za zaoszczędzone ptk wrzucamy np. 3 baty albo przedmioty dla herosów
*korona na wampie z 7ld... no cóż życzę powodzenia![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
*pomyśl nad rarem, może lepiej wziąć varghulfa, mi spisuje się lepiej
*dwa Corpsy puszczone samopas to zły pomysł, weź tylko jeden i wsadź do 12 ghuli (jedną dziesiątkę powiększamy).
Za zaoszczędzone ptk wrzucamy np. 3 baty albo przedmioty dla herosów
*korona na wampie z 7ld... no cóż życzę powodzenia
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
*pomyśl nad rarem, może lepiej wziąć varghulfa, mi spisuje się lepiej
To po kolei...
- Może i tak...zasadniczo to mają stać w pobliżu oddziałów GG i im ASF dawać.
- Z batami to może i dobry pomysł jeśli bym musiał maszynki rozwalać, ale mi jedna trójka (lub czwórka) spisuje się dość dobrze
- Korona...a co ona tu robi ;] Miało jej w końcu nie być. Miał być Walach's Bloody Hauberk zamiast tego bo też warda daje
- Varghulfa niestety nie mam...chociaż tak samo nie mam większości tych GG, ale mi Black Coach też spisuje się nieźle...szczególnie kiedy strzela w niego mnóstwo różnych dziwnych rzeczy, a i tak jedzie sobie dalej i później te różne dziwne rzeczy przejeżdża.
- Może i tak...zasadniczo to mają stać w pobliżu oddziałów GG i im ASF dawać.
- Z batami to może i dobry pomysł jeśli bym musiał maszynki rozwalać, ale mi jedna trójka (lub czwórka) spisuje się dość dobrze
- Korona...a co ona tu robi ;] Miało jej w końcu nie być. Miał być Walach's Bloody Hauberk zamiast tego bo też warda daje
- Varghulfa niestety nie mam...chociaż tak samo nie mam większości tych GG, ale mi Black Coach też spisuje się nieźle...szczególnie kiedy strzela w niego mnóstwo różnych dziwnych rzeczy, a i tak jedzie sobie dalej i później te różne dziwne rzeczy przejeżdża.