WE na EEGT coś ciekawego
WE na EEGT coś ciekawego
7xdispeal dice
9xpower dice + bound spell
3xdispeal scroll
spellweaver
4 power level
dispeal scroll
wand of wych helm
spellsinger
2 power level
2xdispeal scroll
branchwraith
1 power level
a cluster radiants
wood elf noble
battle standar bearer
annoyance of netlings
warbanner
3x 10 glade guards
3x 8 dryads
8x wardancer troups
blade singer
musician
6x wild riders of kurnous
fcg
10 eternal guards
fcg
gaemrath-banner of midwinter
treeman
8x waywatchers
shadow sentinel
w sumie równe 2500
9xpower dice + bound spell
3xdispeal scroll
spellweaver
4 power level
dispeal scroll
wand of wych helm
spellsinger
2 power level
2xdispeal scroll
branchwraith
1 power level
a cluster radiants
wood elf noble
battle standar bearer
annoyance of netlings
warbanner
3x 10 glade guards
3x 8 dryads
8x wardancer troups
blade singer
musician
6x wild riders of kurnous
fcg
10 eternal guards
fcg
gaemrath-banner of midwinter
treeman
8x waywatchers
shadow sentinel
w sumie równe 2500
- 4 karabiny
- Beast from the East
Fajna rozpa. Niesztampowa, kampiące we z kontrą. Tomek co daje ten banner na eternalach?
Jak już Tomkowi napisałem na GG.
Bardzo mi się podoba to, że rozpa jest z jajem i niestandardowa, ale nie podoba mi się to, ze nie widzę jej wklepującej maski.
Dobry dispel, dobre kombo z bsb w eternalach z netlingami i warbannerem. Troszkę boli brak odginania i stosunkowo mała ilość oddziałów. Poprzycinałbym niektóre jednostki, żeby wrzucić coś jeszcze.
@ Karabinku - tego banera używasz na początku tury ruchu przeciwnika lub swojej przed deklaracjami szarż - oddział staje się anbrejkable do następnej tury ale nie może się ruszyć. Do tego jeśli w eternalach będzie szedł noble to będą staborn, ale to mają sami z siebie, a nie ze sztandaru akurat.
Można wykminić ciekawą pułapkę. Szarżujesz tą jednostką, bądź przyjmujesz szarże i w pierwszej turze dajesz czelendż noblem z netlingami. Zdajesz staborna na 9 z przerzutem. W turze przeciwnika dopiero odpalasz działanie banera i masz pewność, ze oddział będzie tam stał. W swojej turze pięknie go kanapkujesz. Oczywiście mozna tez liczyć, że przeciwnik sam się w to wbije i uruchomić sztandar przed jego szarżami, ale raczej wtedy pułapka nie wyjdzie, chyba że z czymś frenzi - ale na ogół coś frenzi kosi 10 eternali do nogi.
Bardzo mi się podoba to, że rozpa jest z jajem i niestandardowa, ale nie podoba mi się to, ze nie widzę jej wklepującej maski.
Dobry dispel, dobre kombo z bsb w eternalach z netlingami i warbannerem. Troszkę boli brak odginania i stosunkowo mała ilość oddziałów. Poprzycinałbym niektóre jednostki, żeby wrzucić coś jeszcze.
@ Karabinku - tego banera używasz na początku tury ruchu przeciwnika lub swojej przed deklaracjami szarż - oddział staje się anbrejkable do następnej tury ale nie może się ruszyć. Do tego jeśli w eternalach będzie szedł noble to będą staborn, ale to mają sami z siebie, a nie ze sztandaru akurat.
Można wykminić ciekawą pułapkę. Szarżujesz tą jednostką, bądź przyjmujesz szarże i w pierwszej turze dajesz czelendż noblem z netlingami. Zdajesz staborna na 9 z przerzutem. W turze przeciwnika dopiero odpalasz działanie banera i masz pewność, ze oddział będzie tam stał. W swojej turze pięknie go kanapkujesz. Oczywiście mozna tez liczyć, że przeciwnik sam się w to wbije i uruchomić sztandar przed jego szarżami, ale raczej wtedy pułapka nie wyjdzie, chyba że z czymś frenzi - ale na ogół coś frenzi kosi 10 eternali do nogi.
- 4 karabiny
- Beast from the East
Kur.. dobry ten banner, szczególnie z kombem bsb ![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
- 4 karabiny
- Beast from the East
Co fakt to fakt, ale pokampić to można, dispela sporo strzelanie pomimo wszystko nienajgorsze. Daje rade ale faktycznie pietnastak tych kolesi by się przydał.Jasiuuu pisze:czy ja wiem : ) to tylko 11 elfików , spora szansa że zostanie wystrzelana + dorżnięta lub wyrżnięta do mniejszej ilości niż liczba przeciwnika FO i dowidzenia . 15nastak byłby bardziej ok imo.
Tak wygląda Twoja rozpa po wywalenia zbędnych modeli i punktów. Skautów wrzuciłem tylko przykładowo, żeby pokazać ile jeszcze zostało punktów.
1 Spellweaver @ 330 Pts
General; Magic Level 4
Wand of Wych Elm [55]
Dispel Scroll [25]
1 Spellsinger @ 175 Pts
Magic Level 2
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Noble @ 154 Pts
Light Armour; Battle Standard
Annoyance of Netlings [25]
War Banner [25]