HE czy Dwarfsy [początki]

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Kario
Pseudoklimaciarz

HE czy Dwarfsy [początki]

Post autor: Kario »

chcialem zapytac ktora armia bylaby lepsza jesli chodzi o styl gry defensywny, ktora jest latwiej wygrywac no i ktora bylaby tansza w kupnie

Yourself
Mudżahedin

Post autor: Yourself »

Dwarfy są zdecydowanie lepsze jeśli chodzi o styl defensywny( właściwie to praktycznie nie mogą grać ofensywnie). He są bardziej uniwersalne a co do ilości kasy do wydania to nie wiem
matilizaki napisał:
Na brete

wybiegac biegaczem do przodu i wbijac sie od tyłu w kawalerie jak sie wyjdzie z tyłu

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Dwarfy można złożyć ze skull passa wiec są chyba tańsze. ;)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Jeżeli się lubi skull pasa, to faktycznie są tańsze :wink:
Ale jeżeli chodzi o to króra jest silniejsza, to powiedziałbym że HE (mają troche lepszy AL), choć to też zależy przeciwko komu się gra.
Jeżeli chcesz grać defensywnie i nie przeszkadza ci brak magi to polecam dwarfy.
Jak lubisz pedałów to HE :D

Wiem ze miał byc to zart ale prosiłbym o trzymanie jakiegos poziomu :roll:

Pozdrawiam

Fluffy
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Zdecydowanie bardziej polecam HE. Krasnoludy niestety mają tak napisane AB, że preferują tylko jeden styl gry i to ultra monotonny. Nawet w grze defensywnej stawiam na HE, gdyż posiadają znaczną ilość opcji i możliwości w grze defensywnej. Dodatkowo krasnale zwykle tylko przyjmują szarże, a HE mogą skontrować to co podjedzie, albo przyjmować szarże dzięki ASF. Dodatkowo raczej nie zawsze będziesz chciał grać defensywnie - w końcu taka gra Ci się znudzi a wtedy będziesz mógł zagrać HE ofensywnie. Krasnoludy w tym wypadku znowu są problematyczne. Kiedy w końcu GW napisze im odpowiedni AB z dobrym skirmishem w scaucie, żyrosami 2 na slot, lepszymi zasadami wykopywania się, z formacją czworoboku (brak tyłów i boków) - wtedy krasnalami będzie można ciekawie i różnorodnie pograć.

ODPOWIEDZ