Bolec- trochę pytań

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Rychu
Wałkarz
Posty: 82
Kontakt:

Bolec- trochę pytań

Post autor: Rychu »

1:jak to jest z tym strzelaniem nad oddziałami tzn jeśli są dwa odziały ustawione w linii ( a bolec jest na tym samym poziomie) to czy mogę z premedytacją trafić w ten "schowany"
2:to pytanie łączy się z pierwszym- czy mogę przestrzelić tym sposobem przez górkę?
3:Jeśli strzelam pojedynczym bełtem i załóżmy przebije jeden odział( tak że bełt ma siłę 4) to pocisk może poranić następny?

z góry thx za odpowiedź

Heidar
Wałkarz
Posty: 52

Post autor: Heidar »

Z rulebooka by wynikało że 3x NIE, niemniej dobrze gdyby wypowiedział się ktoś bardziej wtajemniczony xD

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz
Posty: 1413
Lokalizacja: Kraków/Azyr

Post autor: Lasti »

Ad.1 Mozesz strzelac tylko w oddzial ktory widzisz.
Ad.2 Nie mozesz przestrzelic górki
Ad.3 Strzelasz tylko w JEDEN odział. Nie mozna razic nastepnych. To nie kula armiatnia.
Polska grupa zrzeszająca sympatyków Age of Sigmar:

https://www.facebook.com/groups/438370546345173/

Awatar użytkownika
Leszczu
Chuck Norris
Posty: 641
Lokalizacja: Krotoszyn, Zielony Smok
Kontakt:

Post autor: Leszczu »

Lasti pisze:Ad.2 Nie mozesz przestrzelic górki
teoretycznie może przez górke jednopoziomową w large target ;]

Awatar użytkownika
Gelo
Chuck Norris
Posty: 551
Lokalizacja: Lubartów - Zielony Smok

Post autor: Gelo »

Nie ten dział, pytania z zasadami powinny być umieszczane na podforum "kwestia zasad"

Awatar użytkownika
Lasti
Falubaz
Posty: 1413
Lokalizacja: Kraków/Azyr

Post autor: Lasti »

Leszczu pisze:
Lasti pisze:Ad.2 Nie mozesz przestrzelic górki
teoretycznie może przez górke jednopoziomową w large target ;]
Nie było mowy o LT :)
Polska grupa zrzeszająca sympatyków Age of Sigmar:

https://www.facebook.com/groups/438370546345173/

ODPOWIEDZ