Ile to kosztuje
-
- Chuck Norris
Ile to kosztuje
Ave
Ile trzeba wydać na Warmachine lub Hordy by można tym jakoś fajnie zagrać? Czy Bard albo coś w tym stylu to sprzedaje?
Ile trzeba wydać na Warmachine lub Hordy by można tym jakoś fajnie zagrać? Czy Bard albo coś w tym stylu to sprzedaje?
-
- Kretozord
ile punktow mozna nabyc za 120 zl??? kupujac na przyklad te ludki: http://www.privateerpress.com/WARMACHIN ... ure&id=163
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
Jeśli chodzi o Warmachine (nie wiem czy pokrywa się to z Hordes - nie sprawdzałem) każdy starter to około 300 pkt. Najmniejsze bitwy rozgrywa się na 350 pkt, więc do startera niewiele trzeba dokupować. Cena startera to 168zł na Cytadeli. Wiadomo, że im większe bitwy tym więcej modeli trzeba kupić, ale o tym to raczej już nie muszę wspominać... 

JEsli komus zalezy na jak najszybciej i najtanszej grze to na pewno podstawka - na kotrej zaoszczedzamy ok 100 zl i jest tam w zaleznosci od armii iles tam pktow:
ORBOROS 275
SKORNE 290
TROLLBLOOD 286
LEGION 278
CYGNAR 318
MENOTH 309
CRYX 307
KHADOR 302
Jesli chce sie wydac jak najmniej kasy i grac to w 300-400 zl sie to zamyka...
ORBOROS 275
SKORNE 290
TROLLBLOOD 286
LEGION 278
CYGNAR 318
MENOTH 309
CRYX 307
KHADOR 302
Jesli chce sie wydac jak najmniej kasy i grac to w 300-400 zl sie to zamyka...
- Hashmallum
- Mudżahedin
I tak jest tanio
W porownaniu np z batlem albo 40cha , gdzie za glupiego plastikowego dreda placimy 160 zl...

-
- Mudżahedin
Taaa jasne tanio 400-500 zeta za sensowna armie na poczatek.
Potem jak ktos chce cos zmieniac w rozpisce po 200-300 zeta za oddzial piechoty poza bardzo nielicznymi wyjatkami.
Moje 1000pkt z hakiem w Cygnarze jest po cenach sklepowych warte wiecej niz 3000 pkt w Khemrii a w Khemrii mam juz prawie wszystko (poza Cascetem i TG) a do cygnaru musze jeszcze conajmniej drugie tyle dokupic by miec mozliwosc wystawienia duzej liczby kombinacji.
Rozpiska na boxie startowym w WMce mozna porownac do rozpy zlozonej na bazie podstawki z BoSP, w hordach troche lepiej ale to po czesci wynika z braku alternatywy.
Co nie zmienia faktu , ze to najlepszy system w jaki do tej pory gralem.
Potem jak ktos chce cos zmieniac w rozpisce po 200-300 zeta za oddzial piechoty poza bardzo nielicznymi wyjatkami.
Moje 1000pkt z hakiem w Cygnarze jest po cenach sklepowych warte wiecej niz 3000 pkt w Khemrii a w Khemrii mam juz prawie wszystko (poza Cascetem i TG) a do cygnaru musze jeszcze conajmniej drugie tyle dokupic by miec mozliwosc wystawienia duzej liczby kombinacji.
Rozpiska na boxie startowym w WMce mozna porownac do rozpy zlozonej na bazie podstawki z BoSP, w hordach troche lepiej ale to po czesci wynika z braku alternatywy.
Co nie zmienia faktu , ze to najlepszy system w jaki do tej pory gralem.
ile pkt. to odpowiednik batlowego 2 kola ??? i ile trzeba na to orientacyjnie wydac (cryx ale nie tylko
)

Mysle , ze 2250 ( czyli najpopularniejszy format) to w W&H to 500 pktow... Podstawki maja ok 280 pktow. Mysle , ze w 500 zl mozna zamknac armie , choc zalezy tez od rozpy i konkretnej armii...
No właśnie. Menothu na piechocie z Harbingerką w 500zł nie zamkniesz... 

a wiec tak, w zaleznosci od podejsciado gry, mozna zlozyc armie nawet za 400 pln ale ma 1 opcje wystawienia na 500pkt i nie kazda sie da.
najlepszym pomyslem jest dozbieranie armii do ok 750-1000 pkt (moze troche wiecej) z opcja posiadania kilku szefow (warlocy lub casterzy). przy takiej kolekcji jest na prawde sporo opcji i powinno starczyc kazdemu. kost takiej armii zazwyczaj przekracza 1000pln i zamyka sie w 1500pln
na stole srednio jest figsow za jakies 700-1000pln na strone grajac za 500pkt.
najlepszym pomyslem jest dozbieranie armii do ok 750-1000 pkt (moze troche wiecej) z opcja posiadania kilku szefow (warlocy lub casterzy). przy takiej kolekcji jest na prawde sporo opcji i powinno starczyc kazdemu. kost takiej armii zazwyczaj przekracza 1000pln i zamyka sie w 1500pln
na stole srednio jest figsow za jakies 700-1000pln na strone grajac za 500pkt.
-
- Mudżahedin
Z perspektywy czasu sensowna armia cygnaru bez jakiej ekstrawagancji tak zeby sie dalo zlozyc kilka grywalnych wariantow to cena podobna z khemrii na 2.5 kola
Przesadzasz... Pamietam co pisales na cytadeli , Twoja "sensowna" armia to prawie wszystkie modele do Cygnaru jakie wyszly