rozpa taka bo na bellu malo jednostek wychodzilo:
Warlord 90
heavy armour [6]
warpstone armour [35]
warpstone amulet [25]
bands of power [25]
chieftain 45
BSB [25]
heavy armour [4]
storm banner [75]
plague priest 70
plague censer [16]
twisted crown of the horned rat [50]
warlock engineer 45
warp-blades [15]
upgraded warp-energy condenser [10]
supercharged warp-power acummulator [15]
warp lightning cannon 100
6xplague censer bearers 102
25 plague monks 150
2nd weapon [50]
cmg [25]
war banner [25]
6xwarplock jezzails 120
5xgutter runners 60
poisioned weapons [10]
tunneling team [15]
5xgutter runners 60
poisioned weapons [10]
tunneling team [15]
25xclanrats 125
ratling gun [60]
musician [5]
25xclanrats 125
ratling gun [60]
cmg [25]
29xclanrats 145
ratling gun [60]
cmg [25]
5xnight runners 25
2nd weapons [10]
5xnight runners 25
2nd weapon [10]
22xslaves 44
musician [4]
22xslaves 44
musician [4]
22xslaves 44
musician [4]
3x poisioned wind globadiers 30
3x poisioned wind globadiers 30
poradzcie co wziasc na smoka bo nie mam pojecia (jestem poczatkujacy).
mysle jeszcze czy nie zamienic engineera na assasina
ps. polskie znaki mi nie wskakuja
Skaven 2250 funowo
Na smoka masz jazzaile i latarkę, możesz jeszcze wziąć fellblade dla lorda, ale ryzykujesz, że już nawet w 3 turzę będzie po nim. Fajną zabawką na smoczury i innych lataczy jest warpstorm scroll, tylko musisz mieć mocniejszą magię.
Jak wiem, że będę walczył jakimś smokiem, najczęściej wybieram Klan Eshin z SoC, master assasin nosi fellblade, a zwykły assasin ma warp-gwiazdki, do tego lekka obstawa jazzaili i na jednym z dwóch eshinowych czarowników warpstorm scroll. Reszta to zapychaczki i kloce blokujące/zatrzymujące te stwory.
No i jeszcze jedno: w rare Maengil Manhide Manflyers w liczbie jak największej (min 10).
Jak wiem, że będę walczył jakimś smokiem, najczęściej wybieram Klan Eshin z SoC, master assasin nosi fellblade, a zwykły assasin ma warp-gwiazdki, do tego lekka obstawa jazzaili i na jednym z dwóch eshinowych czarowników warpstorm scroll. Reszta to zapychaczki i kloce blokujące/zatrzymujące te stwory.
No i jeszcze jedno: w rare Maengil Manhide Manflyers w liczbie jak największej (min 10).
To nie jest Army List z końca AB, tylko armia z SoC (Storm of Chaos). Możesz tym grać normalnie ale do czasu wydania przez GW 7ed AB. Zasady tej armii znajdziesz tutaj.Tracer pisze:tymi klanami z tylu podrecznika mozna grac normalnie czy tylko dla zabawy za zgoda graczy??
Trochę odkurzam ale chłopakowi nikt nie odpowiedziałTracer pisze:sa inne klany?? jesli tak to tez prosilbym o linki
Prócz tego były Bubonic Count of Nurglitch - armia klanu Pestilence z kampanii w Lustrii i armia klanu Moulder z Hell Pit w którymś z Białych Krasnali. Niestety żadna z nich nie jest dopuszczona turniejowo, chociaż nic ci nie broni dogadać się ze znajomymi i grać nimi towarzysko.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"